ai nak bercuti-cutian plis!

Love & Kisses ✿ sha
My parents are going to Jakarta & Bandung today.
Flight kul 5 ptg.
Seminggu dok bersoping-sopingan kat sana.
'hape kekdahnye la mak bapak aku gi Indon time2 gunung berapi nak meletup gini kan.

And family-in-laws pulak ke Langkawi.
hari yang sama.
Next Monday baru balik.
My sis yg dok Miri akan ke Kedah juger this month.
'hoh! diorg ni nak meredah banjir gaknye.

Ann gi Hanoi.
Fizah baru balik dari Europe.
Huda plak berbabymoon kat Cameron.

waaaa i'm veri jeles oke. <-- itu motip sebenarnye =p

cam sgt best je kalo dpt berjalan2 gitu.
so, ngapekah aku seorang yg tercongok kat JB yg gersang ni eh?
T_T

oo sebab cuti dah abih.
and duit pun tak berapa nak ada sebab reserve for our little prince nih and konon2 nak beli kamera baru la kan.
Apepun next year berazam akan berjalan2 ngan dasat.
At least gi Langkawi or Cameron or Kuching.
Takpun gi la pantai memana kat M'sia nih.
gi jln kat Mlk or soping kat KL pun jadik.

oo ko nak soping ye?
bookshelf ngan almari baby yg beli kat IKEA bulan lepas tu pun tak pasang lagik dah verangan lahai nak bersoping2 lagik.


uwaaa but I really need a break hokeh.



And I can't wait for tomorrow!
sebab aku dah jumpa satu lagi kedai baby yg best kat JB nih so balik dari PC Expo sok bercadang nak gi sana ^_^

Pastu nak beli jeruk asam paya yg veri tasty kat Pandan City.

eh ai lupa nak cakap.
langau2 kat luar tu sile jangan jeles ye.
aku ni dah memang sejak azali shopaholic so nak buat camne kan.
lagipun aku tadek la nak guna2 duit ko tu pun.
harap maklum.

11 comments:

Atikah Honey Bee said...

kedai baby yg best kat jb tu kat ner?
leh share??

Mrs. Eeza Herman said...

iza pun tahun nie terpaksa la berkorban, amik leave pun, just duduk umah, xpun, gi shoping beli brg2 baby sorg2 sbb hubby keje..keje..keje..
ingat da ader baby nanti, nak gk gi langkawi, cameron and tioman..bestnye...
pandan city?? kt jhr ker?? xpernah gi sana pun, hubby xreti2 nak bawa jln2 kt jhr...

Siti Hajar said...

bestkan klu dapt bercuti..
saya pon rncg g cuti kat sunway mgu depan.. tapi yg x berapa bestnye, terpaksela main air je n jaga pelampung sb perut dah besar so x kan nak main yg gedik2 tu kan.. kang ade kate buang tebiat..
bercuti bersama family memang seronok..(^^)

harzharun said...

babe...aku xde rezeki lg la...t aku cite2 kat blog..tp nak privatekan blog dulu la..malas dah meluah rasa kat blog, semua makcik2 sepupu sepapat tau...huhu...

hurmmm, babe..agak2 kalo org yg kne black list PTPTN tu, gi singapore boleh lepas x?...hubby aku la..pemalas byr PTPTN..skang dgn aku sekali xle ke mana2...huhu

k|ree said...

huhuh...betul tue harzharun, same la ngan my hubby...jalan dlm malaysia je la gamak nye...huhuh...dari perut nie 5 bulan - 8bln..minta hubby jalan..tak dpt2 juga..

ally said...

waa...jalan sakan mereka kan..for sure la sgt jeles..fuhhh...ai pon need a break too..ujung2 tahun ni kalo la cuti byk lg sgt la indah..
*fasha, kedai baby yg best tu kat mana? nt update eh..*

ummi yaqeen said...

salam perkenalan..nice blog...byk info mengenai baby n barangan baby...suka baca n3 fasha.. tq coz sudi jenguk blog akak yg x seberapa tue...

♥ sha ♥ said...

ATIQAH :
takleh share nama kedai tu kat sini la atiqah.. nanti sy msg awk eh ^_^


MRS EEZA :
hamboih nak jln sakan nampaknyeh tu iza ^_^

ala pandan city tu pasar borong la iza. kat jb ni takde tmpt jln best sgt mcm kat mlk tuh. sbb tu kite ckp 'jb yg gersang' =p



SITI HAJAR :
aa lama tak gi sunway lagoon. nanti la dah ada baby berjln kat tempat2 gitu best sikit ^_^


HARZHARUN :
alahai siannya ko... takpe2 insya allah rezeki ader. buat masa ni ko honeymoon dulu eh. huhu tak best la kalo sedara mara tau pasal blog kite ni kan. takleh nak ngutuk2 sgt =p

laki ko kena blacklist ke? kalo setakat ko nak gi sehari dua takyah buat pasport pun. ko amik pas harian tu je tapi kena bayo skit la. ko dok kat jb pastu jln la kat s'pore. bukan jauh sgt pun. sekangkang kera je ha

♥ sha ♥ said...

KIREE :
tu la kiree. kalo nak jln pun kena pikir pasal duit baby kan. sbb byk lagi yang tak cukup nih. nanti la bila baby dah kuar lega skit kot... insya allah.. ^_^


ALLY :
harus la jadi sgt jeles ni ally ^_^
eh nama kedai tu nanti fasha msg kat ally eh. takmo la letak kat sini. malas nak share ngan langau2 =p


UMMI YAQEEN :
salam ummi yaqeen ^_^
sy suka jek gi blog mommy2 nih. kalo jln kat blog org lain mmg byk benda kita boleh share2 kan

Siti said...

jomla bercuti after pantang..hehehe

♥ Fasha ♥ said...

SITI : haah by hook or by crook memang berazam nak bercuti gak pasni siti ^_^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review