tetiba shopping lagi

Love & Kisses ✿ sha
Last week kami ke HOMEDEC 2010 kat Persada Johor.
Konon-konon nak carik barang utk bathroom mcm glass shelf ngan towel bar tu sebab selalunya time2 gini la diorang jual murah.

Round2 dua hall tu akhirnya jumpa yang menepati citarasa.
One glass shelf for RM25 je.
So we bought 3 sebab ada tiga bathrooms.
And tiba2 nampak sink faucet yg bes.
Maka telah beli juger.
RM88 je okeh.
The same thing aku tengok kat Jubin BMS tu harga dia RM300++ ha.
Berbaloi la kot sebab tengah sale ni kan.
Pastu kat kedai yg sama tu, tengok2, ada pulak built-in hob ngan hood tu.

Brand Effegi from Germany ngan Electrolux from US, dua2 tgh promo sama harga RM1400.
Hood Effegi tu aku suka.
Transparent glass and senang nak bersihkan.
Nampak cam lagi kukuh tapi aku tak suka sangat hob dia.

Hood Electrolux tu pulak aku tak suka sebab cam sangat oldies and cam susah je nak bersihkan tapinya hob dia sangat cantek okeh.
Tampered transparent glass.
'nape la diorang ni tak buat dua2 ni transparent glass, mesti senang je orang nak buat pilihan kan?

Mening tapi last2 kami pilih Effegi tu sebab cam lagi stabil and ada 10 years warranty.
Lepas bodek2 itu ini dapat la diskaun lagi skit.

Pastu Hubby dah ngajak balik sebab dah 3 jam lebih kami dok situ.
Aku pun cam tak larat dah tapi ada satu hall lagi tak round kat bawah tu so dah alang2 tu singgah je la kan.

Nasib baik la bab soping2 ni aku gigihkan jugak, kot tak mesti nyesal sebab kat hall bawah tu rupanya ada kitchen cabinet yg sangat tasty!
Maka telah book on d spot.
haha.

The color is black-red macam kat bawah nih.
So kompem kitchen aku cat kaler merah kang.
Belang-belang merah.

Dia bagi free built-in hob ngan hood ngan sink ngan faucet skali.
Nyesal plak la dah beli awal2 tadi.
RM4299 for 10 feet of kitchen cabinet.
Mula2 nak aluminium tapi tukar jadi lacquered glass.
Minus RM500 sebab aku takmo built-in hob + hood yg dia bg.

okeh, satu benda lagi setel.




7 comments:

Puan Surayya said...

sha g homedec kat persada ek? sue pun g, tu pon lepas penat memaksa hubby sue.. siap merajuk2.. HAHA. sue g ari ahad.. sha?

homedec lebih syiok kalau g bile dok umah sendiri, kalau umah sewa takde pe sangat yang leh dibeli.. tp yg penting leh jalan2.. =D

harzharun said...

bestnya..bestnya....cam x sabar lak nak beli rumah jugak...heeee...

btw, ko la mom to be yg sgt gigih soping ok...

dialicious said...

dkt johor pun ade ke?i went to pwtc nye...aduhai..5jam jalan..penat gilei bought toilet accessories tu 1 set rm90 dgn water heater..ade brg yg murah ade yg mahal dari biasa

k|ree said...

betul kata harzharun...kiree tak larat langsung nak jalan2 lama sangat...kalau nak jalan..untuk satu tujuan saja...tak boleh lebih...kalau tak...mengah,penat,pening...sume datang nnt...huhuhuh..
lawa KC tue...kiree suka...best nye kalau umah besar...macam2 leh wat...tp,umah yg kecil nie pun...pening nak deko..huhuh

Fathiyah said...

wow! kitchen cabinet yg menawan kalbu. mst syok & bersemangat nak masak.

♥ sha ♥ said...

PUAN SURAYYA :
haha sama la kita sue. org laki ni mmg tak suka sgt jln2 camtu kot kan. sy pun penat ngajak hubby baru dia nak pegi ha. sy gi ari ahad gak ptg2 tu. tak bertembung lak kita ^_^


HARZHARUN :
haa bole la ko ngumpul duit beli rumah lak pasni yeh. pastikan duit ada bertimbun kalo tak mmg sakit ati je kalo tak dpt nak buat apa yg kita nak =p

huish aku mmg gigih soping. tu yg kalo bole takmo gi soping complex dah ni kot tak mmg ada je la benda aku beli tak kira la duit ader ke takde. haha


DIALICIOUS :
jhr mmg slalu buat gak ni diah. haah mmg ader yg jual lagi mahal dr biasa tu yg kena survey btul2. nak beli water heater gak ni tapi tatau brand apa yg best tapi within budget. kalo beli murah sgt kang cepat je rosak. aritu diah beli yg mana?


KIREE :
ala kiree, sy pun kalo ikutkan mmg tak larat nak jln lama2 kalo tak mmg cramp kaki perut sume. tapi bila fikir2 balik takpe la skali skala.. nanti perut makin besar kang makin susah nak jln lama2 ^_^


FATHIYAH :
memang menawan kalbu tapi kos dia mak aihhh... mmg kena ada saving la kalo nak renovate2 ni kan

irmafittaputri said...

salam kenal..tgh blogwalking jumpa blog nih...ni mesti gi homedec amik KC dr classy kan..syiok kan nak masuk umah baru..kita pon smgt ni tgh survey...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review