Rumah kami~

Love & Kisses ✿ sha
bizi yang melampau lately.
ngan keje kat opis, ngan keje yang side income ni, ngan kepenatan orang mengandung lagi... wuhuhu~

ok ok, cerita lain plis.
alhamdulillah dah masuk 3 bulan...
besok baru nak buat buku merah ni.
alhamdulillah juger aku takde alahan sangat.
Tak muntah lansung walopun perut menggelodak cam kapal karam.
Bak kata encik Hubby, 'siang sihat walafiat. nak nampak signbod Tg Puteri je terus melepek.

haha.

nape ntah.
Tapi memang start pukul 6 lebih je (waktu2 nak sampai umah) mula la itu sakit, ini tak kena, cam nak golek2 pun tak bes.

Lagi kalo encik Hubby dok buatkan susu Anmum tu suh aku minum.
lagiii laa aku takleh tido.
Aku memang anti skit dengan susu2 nih.
Tapi demi si kecik comel ni pastu kesian kat papa dia yg penat2 masak air buatkan susu tu kan, so nak tanak telan je la.

huuu~

Pastu lama dah tak cerita tentang rumah ni.
alhamdulillah... lately banyak berita gembira yang kami dapat so priority tatau mau bercerita tentang yang mana tapi of cos la cerita tentang si comel kat dalam ni lebih didahulukan.

Loan dah approve.
S&P pun dah dapat.
EPF je yang belum keluarkan lagi.
We'll use the savings in our 2nd account.
Esok kot baru nak pegi.
nak buat ngan buku merah tu skali.

So, sebab bizi, aku takmo cerita panjang2.
Ni aku tampal satu artikel tentang rumah.
kalo korang rajin baca la.
...

How many homes shud a buyer see?
Studies show that your memory dramatically improves after consumption of carbs and slows upon consuming sugar. So, do not take soft drinks but instead, have a hearty meal of carbs before venturing out to tour homes.

The average number of homes that a buyer will see in one day is 7. Any more than that, and the brain is on overload. Therefore, don't expect to see 20 or 30 homes; although it's physically possible to do so, you probably will not remember specific details about any of them.


So, kekwn, sila ingat ye.
Maksimum rumah yg kamu bole lihat sebelum buat keputusan adalah 7 sahaja. Kalau tak nanti kamu tak ingat pun apa ciri2 sebenar yg kamu mahu.



'wooo veri tastyyyy...
wuhuhu~

5 comments:

fikaryna said...

hepi jugak..hehe..

d.a.m.i.q.u.l.a said...

7 rumah?sy dulu tgk 2 je.terus berkenan.org kate cinta pandang pertama hehe.makin banyak tgk makin pening pulak

Azli Razali said...

hai jom lah follow saya pulak belajar masak2

Nad Nazira said...

selame aku idup ni belum pernah lagi gi umah orang ade tangga menjalar camtu..tengok dalam citer industan..kadang2 kat drama melayu time diorang buat shoot kat umah orang kekaye. Yeyehhhh. Nak gi umah ko untuk tengok tangga. Haha. Ape kessss..

Puan Surayya said...

erm.. yummy!! seronok kan dah ader rumah sendiri, nak hias pon akan rasa puas senyum sampai telinga :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review