The Engagement Story...

Love & Kisses ✿ sha
I've been meaning to write about my engagement day for a long, long time.

The day.
Bulan June lepas.
6/6/2009.
Lama tuu..
Dekat 4 bulan berlalu, ni la baru sempat nak bercerita tentang Majlis Pertunangan kami.

Yes, it was a beautiful day.
Sweet, serene, but a very hectic day.
Hectic kerana berlansung dua majlis pada hari yang sama.
My engagement ceremony during the day and my sis's solemnization plus Malam Berinai during the night.

The day before, bole plak tu gaduh yang dasat ngan dear hubby.
Siap cakap nak kensel tunang lagi ha.
ahaks.

Puncanya veri the kecik ---> tepak sireh.
Si dia dok ngungkit pasal last minute arrangement sebab my mum beria la nak tepak sireh jadi one of our hantaran sebab itu adat kami di sini sedangkan dalam adat family si dia memang tak pernah guna tepak sireh tu. So, macam dah leceh la kan nak tambah satu dulang lagi, nak carik hiasan itu ini lagi.

Tu la.. sepanjang kami kenal memang sangat-sangat jarang la kitorang bergaduh. Maybe ada la sekali dua. Tetiba pasal benda kecik ni bole pulak la tak jadi nak tunang.

veri the childish.

Tapi, kejap je gaduh tu.
Ada la dalam 2, 3 jam.
Malam before majlis tu tiba-tiba si dia muncul depan rumah.
Nak pujuk la kononnya.
Siap hantar sebungkus besar my fav Toblerone lagi.
hiks.

Ya la.
Kadang-kadang benda tu nampak kecik semut tapi bila time-time darah manis ni apa-apapun boleh buat kita meradang, kan.

Okeh, to be continued.
Menat la pulak naip panjang-panjang nih.

6 comments:

_Gnie_ said...

betul! betul!
benda yg kecik pun nk gaduh. pastu bila igt blk, sama2 gelak. tp masa hati tgh panas, pikir diri sndri je kn...

Nurulhuda|Adlie said...

time2 mcm tu mmg sng gaduh, emosi xstabil, hehe... cepat update.. mau dgr cerita... :)

fara said...

i pn.. seminggu sblm tunang dpt cite xbes.. mmg tepk nk kensel pn.. tp bile igt2 blk mcm childish gilerrrr

Haliza said...

awk, sy pon gado sehari seblom my engagement day. gado psl camera pulak tuh. bile pk² tah pape plak rase. hehe..

weDa said...

betul betul, time tengah tunang ni, benda2 kecik pun kadang2 nampak cam besor jek. dugaan namanya tu hehe.

~ thalhazlin ~ said...

haha. gaduh pasal tepak sireh? kelakar n sweet!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review