Dear home...

Love & Kisses ✿ sha
We've bought new pillows, new mirrors for the bathrooms, new brooms, new penyodok sampah, new carpets, new here, new there for the new home.

Sampai nak bengkrap dah ni.

Langsir belum beli lagi sebab tak cukup bajet.
Nantilah.
Kalau asyik beli barang untuk rumah, nanti majlis hubby terpaksa dibuat veri the kecil-kecilan sajer.

Tapi biasanya majlis pihak lelaki memang kecik je kan.
Aku tak kesah pun.
Sebab banyak benda lain yang lebih penting.
Cukuplah kami habiskan berpuluh ribu untuk majlis belah perempuan. Nanti lepas kawin banyak benda lain nak kena pikir lagi.

Especially untuk rumah baru kami.

oh man... I love the apartment.
I'm obsessed with it.
Both of us obsessed with it.
The pink apartment.

Pink oke.

hadoi.

But we still love it.
We truly love it.

It has a large balcony at the back, untuk basuh baju, sidai kain and muat pun untuk letak banglo Ciki *my dear iguana* yang besar gedabak tu.
And another one at the front.
Dalam master bedroom.
When u open the sliding door, terasa angin menerpa terus ke muka. Sebab kawasan padang golf yang luas, jadi angin bertiup agak kencang.

Golf resort at the back, and playground at the front.
Matahari pun tak kena terus ke rumah kami.
Sangat best.

And we can park our car at the porch.
Rumah aku sekarang ni share 3 orang.
Jadi, siapa sampai dulu, dapat la park bawah bumbung.
Nasib-nasib la kan.
Sebab aku selalu balik lewat, jarang-jarang la dapat park dalam porch.
...

Cam tak caye je we can go this far.
Jodoh pertemuan, kita tak tau 'kan.
We met, we fall in love, we get married.
Macam senang je tapi, fuh fuh~ kalaulah orang tahu kesusahan nak mendirikan rumahtangga ni kan.

5 comments:

fara said...

seronoknyeee..
xsabar nk ade rumah jgk..
tp nnt kami dok asing2 kot :-s

Dayu said...

org tgk best je nak kawin
tp selagi tak lalui sendiri
tapi bila dah rasa jerih perih buat preparation tu, mesti kita akan lebih appreciate hubungan dan pasangan kita

*sesunggunya bila dah jadik milik mutlak masing2, kepuasan dia sgt lain

-yani- said...

setuju tu
org tgk senang je nak kahwin
tapi citer disebalik tabir tu
hanya yg melalui jek yg tahu
:)

Fuchsia~ said...

FARA :
ala fara, nanti kitorang pun kena dok asing2... ni je yang sibuk2 beli brg rumah padahal jumpa pun seminggu sekali je nanti T_T

DAYU & YANI :
aah betul tuh. cerita sebalik tabir mmg banyak sgt kan. time ni la yang banyak menguji kesabaran kan

Durruz said...

hi fuchsia,

nk tny bole?awak sewa mana ye apartmen tu? area KL ke? sewa range berapa ye, if u dont mind. kwn sy tgh cari rumah sewa. =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review