Videographer!

Love & Kisses ✿ sha
Poket dah hampir koyak-rabak nih.
Dah finalized on the catering side.
Tapi videographer tak dapat nak decide lagi coz tatau nak pilih mana between this two, PMline from B. Pahat or ManisDV from JB.

My ex-housemate, Lona, took the ManisDV and my sis took the PMline.
Dua-dua ok.
Price pun lebih kurang.
Dua-dua pun ada kelebihan dan kekurangan sendiri.
These are some of their flaws yang aku nampak.

PMline :
- perjalanan video tak berapa cantik, agak bergoyang-goyang (patutnya kena bangun slow-slow so that akan nampak lebih smooth video tu)
- a lots of candid interview (aku tak suka sangat coz nampak macam tak ikhlas ^_^)
- lagu and editing yang tak berapa matching (coz lagu agak rancak and tak berapa nampak mcm wedding yang sweet). and again, the editing macam untuk commercial bukan utk wedding.

ManisDV :
- editing tak berapa ok (dia pandai amik gambar tapi fail bab editing ni. montaj and font yang digunakan macam beginners in film-making)
- lagu memang matching dengan suasana wedding, perjalanan wedding pun nampak smooth tapi gambar nampak macam lebih gelap.

Kalau nak ikutkan, dua-dua ok. Tapi aku macam suka dengan ManisDV tu sebab walaupun editing dia agak teruk and macam beginners, tapi sangatttt sweet la MTV dia. Veryyyyy sweet! Kalau tengok pun rasa sebak dalam hati. And that's what I want in my wedding. hiks.

PMline tu editing dia lebih cantik and ok tapi sebab dia tak berapa buat hati aku sebak and rasa macam wedding yang hepi-hepi je macam dalam commercial tu, so aku tak berapa nak sangat.

Tapi ManisDV cuma guna satu videographer and PMline guna dua...
'kan lebih berbaloi kalau ada dua? lebih banyak shoot yang dapat diambil, kan?

Depends on my budget la nanti.
Mau nego sehabis bole.
Maklum la, kan poket dah koyak-rabak sekarang nih.
Betapa mesken pon u'ols tapi videographer and photographer is a must tau!

oo bercakap pasal photographer ni, mana plak la ilang si Adzrin tu.
'adakah cuti raya yang sakan?
^-^

2 comments:

Haliza said...

harap dapat buat pilihan yg terbaik.
Selamat Hari Raya dear. ^__^

Adzrin | photog said...

assalamualaikum...

iye cik fasha.. selamat hari raya.. sy bercuti raya yg x berapa pjg.. tp sbb xde coverage.. tu yg x online.. :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review