Date (again and again!)

Love & Kisses ✿ sha
waaa I NEED A DATE!
ye. tarikh telah ditukar lagi.
To tell you the truth, I just don't care anymore tarikh tu best ke tak.
I just want a fixed date.

Teringat dulu-dulu, Sue pernah cerita kat aku tentang kesusahan menlangsungkan majlis perkahwinan. Dia cakap, rasa macam nak suruh mak bapak dia contact sendiri mak bapak Wan sebab susah sangat jadi orang tengah ni.

Waktu tu aku senyum je sebab hati cakap, my wedding would be smooth sailing sebab rasanya my parents tak cerewet sangat macam parents Sue.

Tapi arini, bila rewind balik kata-kata Sue, hati cakap, aduuuuiii!
Time Abah cakap nak buat majlis bulan 1, perasaan adalah 'haih!'
Aritu ramai yang tanak bulan Muharam or Safar.
Tu yang kami pilih 20/2/2010.
But then, we can't do it on the said date or anyday in February coz like Sab, my sis - Angah, is also due for maternity. Dia di Miri, Sarawak and kalau dah 9 bulan kan dah tak boleh nak fly lagi.

So, 3 months to go and I haven't prepared anything!
huwaaa!

Betul, lah.
Nak menlangsungkan perkahwinan ni banyak sangat remehnye.
Bukan setakat duit ringgit dan pemilihan barang, tapi banyak sangat hati yang nak kena jaga. Lebih-lebih lagi bila membabitkan dua family ni.
Kecik hati, marah, nak merajuk, terasa, nak mengamuk, sedeh, nak nangih semua ada.

haih. Biar la cepat-cepat setel nihhh.

5 comments:

-yani- said...

setuju
susah nak jaga hati semua org
hope awk dh jumpe tarikh yg sesuai..

~ thalhazlin ~ said...

huhu, samalah fushia! family encik tunang datang raya + fix tarikh kawin semalam. bila dah fix, bincang lagi guna sms, hp. jadinya, sehari suntuk semalam bincang tarikh kawen je. family en. tunang percaya kelebihan bulan-bulan islam dlm langsungkan majlis,, family kite ok je. last-last, amek akhir bulan syaaban yang di katakan paling afdal. elakkan bulan rejab, muharam dan safar.
tapi, 2 minggu lagi dah puasa. tp, tak pe ah. bestnya dapat berpuasa & terawih dengan suami next year. hee.
neway, good luck to you dear!

sabby said...

samalah our problem...me and habib dah tak larat jadi org tgh..tak habis2 tukar date..last2 tu yg kena rush tunang this friday so both parents bincang themselves....pening..lagi teruk we all dah buat booking dewan and dah bayar deposit caterer, makeup dan segalanya..tapi ada family member yg complain with the date..i have no idea what to do..wedding ticker pun dah malas nak tukar...

k|ree said...

kita takde la masalah sgt..mula nak buat bulan 7..tak jadi..terus amik bulan 10...tapi kan..ada bape minggu yang lepas..borak ngan akak ofis..mak akak tue,pandai tengok tarikh..mak nye kata, tarikh yang kita pilih tue...tarikh nahas...tapikan, kita pernah la baca satu artikel nie..tiada bulan pun yang tak elok..cuma, bulan2 yang diorang kata tak elok tue..ada kejadian yang tak best masa zaman Nabi dulu...tue je..kita nie, bukan nye ada ilmu yang hebat nak kata..hari yang belum sampai tue...hari nahas...betul tak..?jangan la percaya sangat perkara camtu..jatuh syirik pulak nanti...apa yang kita perlu buat..berdoa dan tawakal supaya hari tue nanti..berjalan seperti yang dirancang..apa pun,tue semua kuasa Allah swt..

fara said...

yes, i setuju..xkesah date xgrand mcm org eg 1212 or 0202 etc, janji i ade date..
so our parents dh decide on date last raya.. memandangkn nenek i xnk bln muharam, so kiteorg akan kahwin on 30zulhijjah, sehari sblm muharram.. kirenye kiteorg akan bukak buku baru as husband and wife on 1muharram tu :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review