Perfume oo perfume

Love & Kisses ✿ sha
I need a new perfume.
I have to have a new perfume!
It is mandatory in my wishlist oke.

Sebab suda sangat muak dengan bau Franck Olivier yang very the sweet itu.
Actually the fragrance oke juger.
Cuma tak tahan lama.
I need a longer lasting perfume.
Tak kesah la kalau bau dia tak sedap mana pun.

I get this list from somewhere.
Top 25 perfume year 2008.
Macam best je kan.
Tapi tatau pun nak yang mana.

1- Chanel No. 5 by Chanel
2- Chanel No. 19 by Chanel
3- Champs Elysees by Guerlain
4- Aqua Allegoria Folifora by Guerlain
5- L'Air Du Temps - Nina Ricci
6- Dior Addict by Christian Dior
7- Miracle by Lancome
8- Opium by Yves Saint Laurent
9- Shalimar by Guerlain
10- Fendi by Fendi
11- Anais Anais by Cacharel
12- Romance by Ralph Lauren
13- Ralph by Ralph Lauren
14- Cool Water by Davidoff
15- White Diamonds by Elizabeth Taylor
16- D & G Light Blue by Dolce & Gabbana
17- Nude by Bill Blass
18- Envy by Gucci
19- Obsession by Calvin Klein
20- Amarige D'Amour by Givenchy
21- Diavolo Hypnotic by Antonio Banderas
22- Vanilla Fields by Coty
23- Valentino by Valentino
24- Wind Song by Prince Matchabelli
25- Vanilla Eau de Toilette by Perlier


I love the smell of Cool Water. Tapi tahan utk 1-5 jam sajer.
So, kensel.

And I don't want a sweet, fruity smelling perfume.
I need a fresh, oceanic, oriental, spicy smell.
Sesuatu yang segar dan mesti tahan lama.
'haih banyak plak la requirementnya.

Dalam kepala otak ada Armani Code from Emperio Armani, Intense from Hugo Boss ngan Incanto from Salvatore Ferragamo.
Tapi tataulah.
...

hem hem apa ya?
'suggestion anyone ^-^

8 comments:

Dina Halim Bridal Boutique said...

salam, kami adalah butik pengantin yang mengetengahkan pakaian muslimah..if tengah survey2 dan merancang untuk berkahwin sila singgah blog kami ye..tq =)

k|ree said...

hai....im not a perfume lover la..but yang tengah pakai skang nie..sangat suka bau nye...burberry punya perfume,botol colour pink...hehhe..cuba try ye...

ms.hai said...

salam...
babe, klu nk yg long lasting try lah chanel coco mademoiselle...i love it! my students pun ckp wangi jek bau perfume tue =p

diri aku said...

hye klu u nk smthing yg fresh blh cbe cool water,tp kalu nk yg a bit oriental n spicy leh pki icanto coz i tgh pakai incanto SF bau mmg tahan lama, smell pun sdp je... atau nak yang kuat sket leh try Dior Addict mmg thn lama.

NOHA said...

sy tak tau apa2 pasal perfume walau pun slalu pegi and try..tak ingat nama..tapi sy vote untuk yang hugo boss bley?*sesuka hati nk vote*

P.E.R.F.U.M.E RACK said...

Hye there... looking for a perfume eh?

Do visit my blog at http://www.perfumerack.blogspot.com

Authentic but more cheaperrrrr than counter price!

See you there!

Anonymous said...

i think ZEN by shiseido suit ur requirements...try la...mmg sedap n lasting..bau dia mula2 strong cket tp lama2 jd sgt sedap(^_^)..

AmyMizzunderstood said...

armani code sangat sedap bau dia..but tak tahan lama..my fiance pakai sekarang..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review