my first BB.

Love & Kisses ✿ sha
ok dah beli pun blusher tu last Sunday.
It's Washed Rose Shimmer Blush from Bobbi Brown.
my first ever BB.



Long lasting and silky smooth as expected.
hoho puas hati aku.

Tengah nak bayar tu Hubby ckp, 'laa beli blusher je? lipstick sume ada lagi tak?
amik la yg lain skali.


Aku : eh?

Hubby : cyg amik la eyeshadow skali.

ai pun hape lagi kan.
of cos lonjak2 gumbira.
haha.


That girl put the Black Velvet eyeshadow on me sebab aku ckp aku nak something smokey but easy to wear, and when I try it, oh my... memang best gila!

tiba-tiba buat makeover eh. tiba2 terlupa nanish ngan papa dia dok nunggu kat tempat kasut nuu berdua-duaan.

eh?

haha.

Tapi that eyeshadow mmg sangat senang nak pakai, super gorgeous, buttery smooth, and long lasting juger. It looks soo glittery tapi yg sebenarnya tak pun. Walaupun tepek2 guna jari oleh org yang jarang pakai mekap nih tapi lansung tak comot.
*tetiba terpromote eh*


Review about this eyeshadow :
http://pleasureflush.blogspot.com
http://www.makeupalley.com
http://www.beautygala.com/
http://www.temptalia.com
http://www.musingsofamuse.com



This kind of smokey eyeshadow tak mungkin la pakai buat gi opis.
Kang orang cakap over pulok kan.
Tapi sangat cantekkk!

That blusher is RM85 and eyeshadow is RM80.

I'm not the type who wears makeups all d time.
Nak gi keje, tepek2 bedak, pakai lipstik and blusher pun sume dlm kete time traffic light kaler merah.

Jangan harapla nak bersolek kat rumah.
Nak prepare cik nanish, nak sterilize botol2 dia, nak carik2 baju utk diri sendiri, etc etc.

Tak mungkin akan bangun lebih awal dari biasa utk bermekap.
Tudung ni pun lilit2 dalam kete time nak gi opis.
Sebab tu aku cakap, kalau beli makeup, dekat setahun baru abih.
Tapi nape ntah, lately sangat teruja utk pakai this mekaupy things.
Sangat excited membaca review which eyeshadow is good, which eyeliner suits u, so on and so on.

Sejak aku bertudung.

Hubby cakap, 'eh takpe la, lagi bagus. jangan macam org lain dah beranak-pinak malas nak jaga diri.

oh ok.

so, macam telah beri green light utk beli lebih2 ni ye Hubby?
eh.

7 comments:

asna cute said...

wah terasa nak bermakeup2 juga la pulak nie keke.

♥ Elin ♥ said...

waahhh best lah!!!kaler pun cun ok!

elin dh start pakai blik hhahahhaa...

dah singkiran sikap malas tuh kan.

benda lain x malas tp bab makeup nak pakai blusher jer yg paling malas.

bila en.suami dah ofer jgn jual mahal yer x!..

;)

Fiza Z. Abidin said...

BB punya blusher mmg sangat2 best sebab long lasting & warna dia cantik....sy pun pengguna tegar blusher dr BB..yg paling penting, tahan lama..so mmg berbaloi :)

Fasha said...

ASNA CUTE :
tu la asna. dah ada anak ni maintenance mesti lebih skit kan. biar org ckp lebih cantik dr sbelum kawin dulu =p


ELIN :
aah kaler tu mmg cantek kan elin. walaupon nampak cam berkilat tapi bila dah sapu kat muka mcm glow2 je takde cam badut pun. i suker! ^_^

bila dah berlaki ni mmg kena mekap lebih skit kan biar lagi cantek dr zaman anak dara gitu. haha


FIZA Z. ABIDIN :
btul tu fiza. mmg tahan lama kan warna dia. mmg sgt berbaloilah. brg2 dia yg lain pun sgt best kan ^_^

rDnA said...

Cam best je BB punya blusher..nk try gak la..before ni pkai MAC tp tinggal sikit je..tu pun bertahun br nk hbs..

Best la en suami siap offer ambik eyeshadow n lipstik skali..peluang tu..hihihi

harzharun said...

owhhh.....x sabar nak bjangok2 balik!..jangok means melawa in kelate...hehehe...make up bag aku jatuh hr tu..hbs hancur blusher2, eye shadow...aku wat xtau je sbb masa preggy malas nak bmake up..so, pas pantang, misi pertama cr baju baru n make up baru!...

sha said...

RDNA :
tu la mcm x caye lak dia offer suh amik benda lain skali. slalu mesti ada je pro and cons kalo dia ada skali time nak beli tuh. haha. fasha tak penah try MAC tapi BB ni mmg best. hehe. tapi mmg bertaun la nak abih..


HARZHARUN :
haa baguih gak beg mekap ko jatuh so bole beli stok baru. hehe. try ler BB yang. mmg best ok.
*tetiba kalo ko try tak best mesti ko nyumpah2 aku. haha*

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review