the last celebration.

Love & Kisses ✿ sha


So, this is me during Hari Raya celebration at my office.
ai yang hujung pakai baju pepel tu ye.
tetiba ada bintang ala2 makcik kat tepi tudung tu tapi beli jugak sebab susahnya nak carik tudung yg ok mengikut bentuk and kaler baju.

Anyway, effective 1st April 2012, we shall be joining another company so this might be the last raya gathering before pindah ke company baru.

agak sedeh di situ.

yela, walaupun baru 4 tahun lebih di sini tapi banyak tuu kenangan dgn company skarang.
Datang interview dulu dengan orang lain, kerja sini, jumpa Hubby, kawin, and tiba-tiba dah dapat anak sorang pun nih =p
So when this company was being sold to another GLC, mcm agak sedehlah.

By the way, time tu Dato' ada bg some gud news for us.
at least menggembirakan pd aku la.
There'll be some bonus for us by end of this month and some ex-gratia which will be paid after we joined the new company.

alhamdulillah... rezeki anak.

Dah cakap kat Hubby nak beli iPad tapi dia cakap, tunggu ujung bulan 10 la dia bagi hadiah besday.

eh terkejut tetiba.
hehe yey!
Agaknya letih dah dengar cik wifey dok sebut iPad tiap ari nih.
ahaks.

So maybe nak beli dining table baru sebab yang sekarang ni cuma muat utk 4 orang.
Maklumla dulu kan Hubby beli time baru kawin and duduk pulak apartment kecik so harusla beli serba-serbi berbajet pengantin baru kans. Tapi sekarang ni bila orang datang ramai2 mcm sgt kesian je nak hidang makanan kat meja kecik tu so harusla beli baru kan.

And of cos nak gi holiday sebab tahun ni tak jalan mana pun lagi.
Cakap kat Hubby nak gi Kuching/KK tapi macam leceh je nak bawak baby naik flight jauh2 tu kan. So, yang paling senang adalah gi Cameron or Langkawi or T'ganu je la... *mood pasrah*

Maybe nak beli cermin besar untuk letak kat hall, and nak belikan cermin besar gak untuk my parents' house. And nak cat feature wall kat family hall tingkat atas or letak wallpaper kalo ada bajet lebih. *ni terpengaruh ngan my sis-in-law la ni. hiks*

And save sikit utk besday present Hubby bulan 12 kang.
And also some savings utk masa2 sesak, kan.

oh oh verangan terlebih suda.
haha.

6 comments:

k|ree said...

shaaa...so the comeelll bertudung...hehehe... :)

nak ipad juga...konon kata nak beli utk naurah...bole ke alasan camtue...?hahahah...

ibuhebat said...

salam kenal,
Selamat Hari Raya...
p/s: Ipad 2 memang best.. tapi tang kualiti gambar dia kureng sikit. huhu..

farra8979 said...

ramainye... meriah sambutan raya.. :)

sha said...

KIREE :
ai tiap ari pun mmg comel ni kiree. hahaha.
aritu ckp kat hubby nak beli ipad utk danish gak. hiks. sama je la alasan kite kan =p


IBUHEBAT :
salam raya gak dear ^_^
tu la ipad2 memang kualiti gambar dia kurang. tapi takpe sbb i dah beli dslr aritu =p


FARRA8979 :
kat opis ni apa2 celebration pun memang meriah tau farra ^_^

harzharun said...

weh...br bkesempatan jengok ko...waahh, dah btudung...hehe..

ok..sila dtg bcuti ke tganu okeh...bawa danish jumpa qasyaf..hehe

sha said...

HARZHARUN :
tu la harz, aku dulu dlm pantang mmg takde masa lansung nak ngadap internet sume nih.

wawawa dah ader anak sendiri nampaknyeh. hehe bestkan perasaan itu?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review