Kehendak : Blusher & iPad 2

Love & Kisses ✿ sha
I need a new blusher.
Sebab yang lama dah abih bersih.
Revlon Beyond Natural blusher + bronzer bought at RM50++ last year.
Tinggal bronzer je.
I love that blusher sebab ada bronzer skali and nampak blend je dengan kulit aku yg gelap ni kan.

Tapi macam takde jual dah.
Limited edition gaknya.
Blusher Revlon yang biasa tu aku tak suka sangat.
Sama la ngan IN2IT, Elianto and Silkygirl.
Sangat tak sesuai dgn kulit aku.
Tak tahan lama pulak tu.


And macam nak try MAC sebab baca review ramai cakap best and long lasting.
Price pun tak mahal sangat.
RM85++
Aku guna blusher pun dekat setahun baru abih so berbaloi la kot.
Tapi mcm tak berkilat.
Aku suka yg ala2 shimmering tu.
Kalau pakai baru la naik seri kanss?



And bila baca review pasal Bobbi Brown Shimmer Blush ni pun ramai ckp ok.
RM80++
So macam telah terpikat.

Ada kaunter dia kat JJ Tebrau nuu.
MAC pun kat JJ Tebrau.
Tapi ntah ye.
Kulit aku kan ala2 tanned gitu.
So Bobbi Brown mcm lebih sesuai kot... kan?
or Stila ke? *ada kat M'sia lagi tak eh?*
or Body Shop?
or Max Creation? *tak ingat nama sbenar tapi blusher dia mmg cantek jugak*
or Stage?

'anyone?
...


Weekend ni Hubby ngajak soping jeans sebab dia ckp mood bersoping dia baru datang sebab time raya aritu kaki dia tempang so takde mood nak soping so ai ngan dak tecik harus la ngikut sambil membeli-belah cik blusher jugak.


and I want this thing.
I really really really want this thing.
iPad 2 yang veri d gorgeous.
Bukan keperluan pun tapi lepas guna my sis punya aritu maka telah jatuh hati on d spot.
Cepat2 bagitau Hubby akan kebaikkan benda alah ni.
Tak sangka pulak dia setuju.
Maka cik bonus, cepatla masuk =p =p =p

'ohhh napela banyak sangat kehendak pompuan nihhh
*sigh*

---------------------

iPad 2 :
• 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
• 3G Network HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
• Dimensions 241.2 x 185.7 x 8.8 mm
• Weight 607 g
• Internal 16/32/64 GB storage
• Card slot No
• OS iOS 4
• CPU Dualcore ARM CortexA9 proccessor, Apple A5 chipset
• Standard battery, LiPo
• Standby Up to 720 h
• Talk time Up to 10 h

Camera :
• Primary 0.7 MP, 960 x 720 pixels
• Video Yes, 720p@30fps
• Secondary Yes, VGA

Connectivity :
• GPRS Yes
• EDGE Yes
• 3G HSDPA; HSUPA
• WLAN WiFi 802.11 a/b/g/n
• Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP, EDR
• Infrared port No
• USB Yes, v2.0
• GPS Yes, with AGPS support Entertainment & Features
• Phonebook Practically unlimited entries and fields
• Call records N/A
• Messaging Email, Push Email, IM
• Browser HTML (Safari)
• Games Downloadable, incl. motionbased
• Java No
• Digital compass
• MP4/MP3/WAV/AAC player
• Up to 10h movie playback
• iBooks PDF reader
• Google Maps
• TVout
• Audio/video player

Screen :
• LEDbacklit IPS TFT, capacitive touchscreen, 16M colors
• 768 x 1024 pixels, 9.7 inches
• Fingerprint/scratch resistant oleophobic surface
• Multitouch input method
• Accelerometer sensor for autorotate
• Threeaxis gyro sensor Sound & Music
• Alert types N/A
• Loudspeaker Yes
• 3.5mm jack Yes
• Radio No

Entertainment & Features :
• Phonebook Practically unlimited entries and fields
• Call records N/A
• Messaging Email, Push Email, IM
• Browser HTML (Safari)
• Games Downloadable, incl. motionbased
• Java No
• Digital compass
• MP4/MP3/WAV/AAC player
• Up to 10h movie playback
• iBooks PDF reader
• Google Maps
• TVout
• Audio/video player

Sound & Music :
• Alert types N/A
• Loudspeaker Yes
• 3.5mm jack Yes
• Radio No

9 comments:

♥ Elin ♥ said...

sy cuma nak recommended jer yer ;)
blusher stage x payh lah beli sebb x long lasting pun.
memula pakai mmg nmpk cantik nnti lepas tuh hilang dahh..

bobbi brown adlh pilihn terbaik.
sy pernh guna masa zamn ank dara..tp selepas dh beranak mcm x dermasa nak sental kat pipi nih.;p
klu blend dgn kaler apa pun stil nampk fresh je kaler tuh.

mac pun terbaik juga.. reference dr kengkawan lah.sy x pernh pakai lagi tp tgk mmg cun lah.

tp bile tgk n3 awk nih rasa nak tenyeh balik jer hihihii..

nwy selamat hari raya ok1

Fasha said...

ELIN :
orait da bole slash stage camni =p
kat review pun ramai ckp bobbi antara yg the best tapi sbb my fren takde yg penah guna tu yg tatau. mac sy penah guna tapi kaler dia mcm sesuai kalo mekap tebal jek. mcm x natural sgt. thanks 4 ur opinion tau. uish dah ada anak pun kena mekap tau yang =p eh u takde blog ke? meh share link

En Hazwan & Cik Syazz said...

apa kata try cream blush mary kay pulak nak?Cantik pun cantik tau harganya cuma RM55.
ni link dia

http://www.marykay.com.my/creamblush.aspx

Bekasnya sebesar tapak tangan, boleh dibawa ke mana2 Mudah kan?

Tak payah pakai berus untuk sapu just guna jari je, then kalau nak terang sapu beberapa kali sampai dapat warna yang dihasilkan. Kalau nak natural sapu sekali je untuk dapatkan warna pinky2.

Warna yang cantik cranberry la:p sesuai dengan u..Kalau campur pos rm10 so total rm65, nanti i'll give you freegift lagi iaitu sample make up/ skincare dari Mary Kay untuk bagi you try..

mana nak dapatkan beli make up dari freegift:)
okaylah kalau berminat boleh sms saya 0175341080-syazz.

Fasha said...

EN HAZWAN & CIK SYAZZ :
alamak i x reti guna yg cream2 ni syazz. nanti messy sbb i sbb slalu pakai mekap dlm kete time on d way gi keje tu =p tapi bila baca pasal foundation yg u guna tu mcm bestnya! i'm joining in d contest ya ^_^ nanti kalAU dpt sample foundation tu i'll promote u here k =p

♥ Elin ♥ said...

www.vanillacheze.com

eh awk x blh buka link sy ker?..
sy da berzmn jd folower awk tau.

rupenya dh ramai ckp mcm nih x blh buka link hmm..

Fasha said...

ELIN :
mmg takleh bukak la elin. kalo manually baru bole bukak blog tu..

haa tau elin jd follower tapi kat situ tulis u dont share your profile publicly thats y ingatkan elin takde blog ^_^

♥ Elin ♥ said...

da ok lah.rupenye x klik pd profile. ;)

Reen Tart Nenas said...

me too. excited giller nak beli ipad2. last weekend dah pegi low yatt dah. hampir nak beli dah. tp kena bersabar plak dulu skang. huhuhu

Fasha said...

REEN TART NENAS :
tu la reen. skrg ni tgh dok berangan lagik. tapi kompem akan beli taun ni jugak! haha. eh nape reen x jadi beli aritu?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review