Baby Stuff @ 22 weeks

Love & Kisses ✿ sha
Tak berapa nak bercerita tentang rumah sebab kamera aku hilang lagi.
Tak hilang pun tapi mana ntah letak.
Cam semua brg telah menghilangkan diri time operasi pindah2.
So takleh amik gambo.
So terpaksa bercerita tentang hal lain.

Anyway, I'm 22 weeks pregnant now.
Nak masuk bulan ke-6 pun.
alhamdulillah...

Tilam baby dah beli.
Harga asal is RM140.00 and it is RM99.00 after less.
Bathtub baby pun dah.
RM50.00 after less.
Beli time sale kat Baby Fair aritu.
Kalo ikutkan nak beli kat KL hujung bln ni.
Sebab dah alang2 nak ke sana kan.
Tapi memandangkan ada Baby Fair kat sini and harga dia pun berbaloi so kami pun beli je la...

Stroller and car seat maybe beli yang ni je kot.




Sebab aku nak yg 3-wheeler travel system.
means, stroller yg bole attach ngan car seat.
so that kalo baby tido bole angkat terus masuk kete takyah nak pindah2.
And Halford Hummer yg aku suka tu adalah 4-wheeler, and 3-wheeler yg lain cost more than RM1400 so insya allah akan beli yg ini sajer.

Lagipun my sis guna SCR5 yg kaler hitam tu and she said mmg best and berbaloi so lebih baik kami beli yang SCR6 ni and gunakan duit yg lebih tu utk beli brg lain.

And kami ada aim satu baby cot time Baby Fair aritu.
RM290.00 je tau after less.
Sebab yg kami dok survey selama ni harga dia dalam RM500++
So sangat berbaloi di situ.
Cuma aku tak berapa suka sebab dia kaler putih.


Sebab aku takut warna dia cepat lusuh.
Memang la lebih cantek tapi kalau kaler hitam mcm kat bawah ni nampak macam lebih tahan lama, kan?

12 comments:

k|ree said...

kiree tgh pening nak cari baby cot,carrier n stroller..huhuh...klu boleh stroller tue,nak cari yg ringan and sng fold..sbb, nak masuk kuar keta kan...hurmmm...baby cot,kat ikea pun murah...asyik dapat baju je...hahahaha...

ZERO VENDETTA said...

putih cantiklah awak...kalau gelap kata asben saya banyak nyamuk.heh

Luv like this.... said...

Banyak dah sopping tok baby..ujung bulan ni ada sale/baby fair lg ke area KL..:)

Mrs.aisheiteru said...

btul jgak tu. putih tu trend skarg. mmg cantek. tp takut warna tak tahan lama2 nti. apepun dh slamat bershopping!

aNa SuZaNa said...

bestnye nak dpt baby.. ^_^

dialicious said...

wahhh bestnye dh start shopping..i pun 22weeks dh tp x bli apa2 pun..maybe start bln 12 kot..geram tgk baju tp gender pon xtau lg..my sis beli babycot putih.ok je xlusuh pun sbb baby bole tdo situ smpai 4mths je..lepas tu my sis kasi her bff pinjam kjp and now my bff lak pakai..bertuka2 tgn..huhuhu

Mrs. Eeza Herman said...

iza pun tgh cari baby cot ngn stroller..aritu tgk kat littlewhiz kat setia alam, byk sgt pilihan...cuma stroller maclaren utk newborn je da sold out..kena tunggu stok baru ujg bln nie..breast pump lak da booking, ujg bln bayar abis then terus amik..boleh beli brg lain sekali..try la gi sana, byk gk brg2 baby yg murah2..siap ader discount lg..

rubaizah said...

tingat lak zaman aku beli brg2 masa pregnant dulu....

yanna faisal said...

tahniah nk dapat baby tk lama lagi...n i also beli car seat n stroller yg tu, hubby suke sgt design dia n best la jugak bile kita tolak, smooth jek...ank i pon suke dok dlm tu...hehehe

♥ sha ♥ said...

KIREE :
haah la kiree. kat ikea mmg murah and cantek. ingat nak beli kat situ jek ujg bln ni tapi tengok la nanti... best kan bila dah bole start beli2 brg nih =p


ZERO VENDETTA :
tu la... tetibe rasa cam putih cantik gak. hiks. oo nyamuk suka yg gelap2 eh zero. tapi putih tu takut cepat kusam je kaler dia. kalo asyik terlanggar ngan benda2 kang takut nampak cepat buruk lak...


LUV LIKE THIS :
kat area kl mmg byk tmpt soping best utk baby kan. kat jb ni tak byk la dear... tapi nasib baik mmg nak gi kl pun ujg bln ni so dah alang2 bole singgah skali ^_^


MRS AISHEITERU :
putih tu mmg trend sepanjang zaman kan. mcm kena je kalo letak kat memana pun. tu la takut warna tak tahan je. maklum la kalo bole nak guna utk adik dia plak nex time =p

♥ sha ♥ said...

ANA SUZANA :
tu la ana... alhamdulillah rezeki kan ^_^


DIALICIOUS :
uih kalo i nunggu bln 12 baru start shopping mmg tak larat la...
satu, sbb kompem x larat nak tanggung perasaan excited nak beli brg tu. lagi satu sbb tak larat nak survey brg byk2 tmpt so nanti cam rugi lak. hehe.

eh nape dia tido situ smpai 4 mths je diah? ada jenis tu bole guna smpai umur dia 5 thn tau so takyah nak beli katil dah.


MRS EEZA HERMAN :
sy ada nengok kat website littlewhiz tu gak. mmg murah la kan... ada aim brg cam spectra3 kat situ. teringin gak nak gi kat tmpt dia tu.. tengok la nanti kalo sempat ^_^


RUBAIZAH :
haha mengimbau kenangan lalu eh baizah. amirul cam dah bole ada adik nih =p


YANNA FAISAL :
thanks yanna...
tu la, rasa cam stroller tu best and harga dia pun berbaloi kan.
cuma besar and a bit heavy je kot... tapi takpe la kan asalkan kita puas ati and senang nak handle ^_^

♥♥relyza♥♥ said...

wow! cantik la baby cot tu. tak blh nak beli lg ni sbb umah tak dpt kunci lg. brg2 baby sume comey2. geram la tgk. ihiksss

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review