and it's a...

Love & Kisses ✿ sha
I'm going to KL this weekend.
Sebenarnya mau ke Seremban for Aida's wedding tapi dah alang2 on d way tu singgah la KL sebab nak gi IKEA.

'mummy ngandung yg ngidam IKEA.
haha.

Tapi memang mau beli brg baby sekali.
rompers, jumpsuit, and a few other things yang gile susah nak dapat kat JB nih.
ye, kat JB sgt susah nak jumpa rompers apetah lagi yg brand cam Oshkosh, Guess, Baby Gap sume tuh.

termasuk la bakul klasik camni.
so ada sesapa tau tempat shopping baby stuff yg best area tu?


Kat sini takde pun yg besar and comel mcm dlm gambar tu.
Ada yang cantek tapi kecik la sesangat.
or patut ke aku beli wooden drawer yang kat Romantika tu utk baju baby?




oh, and guess what?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


insya allah...
*wink wink*

Tapi kan, betul 'lah kata orang.
Instinct mommy selalunya tepat.
Dari awal pregnant dulu aku dah rasa the baby will be a boy.
Tapi tak kesahlah kalau dia perempuan pun aku tetap hepi.
And bila scan last 3 weeks the doctor (Dr Khadijah) said, dah nampak lelaki...
And last few days aku pegi klinik lagi sebab sakit perut yg amats.
Then utk pastikan baby takde problem, Dr Aida scan and dia pun confirmkan yg it will be a boy... last skali when I scan at Regency Specialist Hospital, Dr Thokha pun sama confirm that it will be a boy, insya allah ^_^

So, no pink-pink ye Sha.
hiks.
alhamdulillah...

Sebab dalam family aku memang tak ramai lelaki.
Family Hubby pun sama.

hoh jgn tatau, encik Hubby adalah anak emas dlm family ok.
Kalau kumpul ramai2 tu kakak-kakak dia selalu cerita mcm mana susahnya nak dpt dia dulu.
His parents siap buat kenduri besar-besaran time dia lahir ha.
Sampai la sekarang ni dia jadi anak kesayangan.
Tu yang kalau balik rumah PIL, air basuh tgn pun sedia kat atas meja, nasik sume dah siap berhidang, tak pernah basuh pinggan bagai.
Aku pun tumpang sekaki la. hehe.
Kalau dok berdua kat sini je dia terlebih rajin.
Kalau balik rumah PIL jgn harap la =p

12 comments:

ederq said...

hihi instinct i mula2 salah. hhaaha. congrats dear!

Haliza Haron said...

tahniah sha!
alahai comel je tgk bakul tu. ehehe.
Bila la mummy sha nk tunjuk pic perut ni.

adlyn833 said...

dear,kalau white basket camtu memang ada kat IKEA..memang cantik!! ;D
anyways,congrats...

♥♥relyza♥♥ said...

boleh geng nampak gaya ni...
hehehe

k|ree said...

tahniah dear...rasa seperti nak wat gathering je ngan rakan2 blogger...bole cit cat...hehehe...
bekas tue, macam penah nmpk di IKEA..apa lagi...cepat rembat...yeah...romper nak cari...gi F.O.S baby&kids...sgt murah dan comel2...geram...kebetulan SOGO masih sale...boleh gi tgk...baju baby kat sana..agak murah juga.. :)

Mrs. Eeza Herman said...

congrats...it's boy ekk..
hm...leh la beli barang baby pasnie... =)

Lieya said...

oooo laki2 ya... jaga2 diri baik2 yeeee... semoga sihat selalu..

♥ sha ♥ said...

EDERQ :
ahaks. thanks ederq..
instinct salah pun takpe asalkan baby sihat sempurna kan ^_^


HALIZA HARON :
haa comei kan bakul tuh. insya allah turn awk sampai gak nanti yeh ^_^

oo gambo perut takde lg la liza. kamera x jumpa lagi..


ADLYN833 :
hehe thanks adlyn.
tapi kalo beli bakul x bertutup mcm takut berhabuk pulak baju kan


RELYZA :
uiks boboy gak ke? wahhh besnya! tahun ni ramai yg nak dpt baby boy kan ^_^

Fiza Z. Abidin said...

congratz dear :) hopefully semuanya berjln lancar hingga saat dia lahir yer...

♥ sha ♥ said...

KIREE :
haah kan. knal kat blog dah lama tapi jumpanya x penah pun.
ala sogo cam x sempat je nak gi ni kiree sbb cuti kejap je. my sis suh gi kat ikano je sbb sana ada romper yg kaler striking2 tuh. susah nak carik baju baby kaler2 camtu kat sini tau


MRS EEZA HERMAN :
tu la iza. mcm dah berkobar2 nak beli brg nih =p


LIEYA :
thanks lieya.. pasni turn lieya plak eh. amin.. ^_^

Luv like this.... said...

same la dgn kita..no pink2 n cutie dress!!tp syukur sgt2..F.O.S nye rompers mcm kiut2 jugak!!

♥♥relyza♥♥ said...

aah. scan hari tu, dengan bangganya dia tayang kat mommy dia. ihiksss

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review