1 or 2 Days?

Love & Kisses ✿ sha
Sangat appreciate oke pada kamu2 yang mengkomen itu.
Yani, PrincessHani, MyRule, Cik Lady Angel, Fara, UpcomingBigDay, MsHai, Cikin, Intanz, Dayu and SabSabby.

Ulang-ulang tau aku baca sebab nak tau mana yang terbaik untuk majlis kami nanti. Thanks yer everyone ^-^

-----

On first thought, I prefer to have reception and solemnization dalam dua hari yang berlainan.

Kerana, berkahwin adalah sekali seumur hidup.
And u live only once.
Takpelah berbelanja lebih untuk hari bersejarah tu kan.

But on 2nd thought, 1 day seems to be the best choice after all.

My sis spent around 40K for her wedding last month.
Itupun time bunga murah.
14 February is Valentine's Day oke.
Tak mungkin la jumpa bunga yang murahan neh!
And kalau betul mau buat majlis dalam 2 hari, of course la perbelanjaan akan lebih kurang amount tu jugak, kan.

I used to work in Finance.
And I think, to spend 40K for my wedding is ridiculous!
I could buy lots of thing with 40 grand oke.
Tons of handbag.
Travel around the world.
*piff*

So, one day it is.
Save money.
Save lotsss of money.
and penat pun sehari jek.
I'm gonna miss some of those precious moments though, sebab tergesa-gesa and mesti tak sempat mau nikmati semua, kan.

but, what the heck!
I'm gonna have a good photographer.
And a good videographer.
That's mandatory.
So I can enjoy the moments later.

My friend, who is a doctor, spent 40 cents for her wedding card.
Another friend, who is an assistant manager, spent less than 1 ringgit for her doorgift including the souvenir bag. And she got a great honeymoon at the Alps. Heidi. oh my~

So, pedulik la apa orang nak cakap pun kan.
It is your wedding anyway.

*tapi, bole ke Hubby nak datang rumah aku pukul 9 pagi tuh? haih.


-----



yey! suda ketemu photographer idaman ^-^

Adzrin from TRZphoto.

weeee~

p/s : thanks to Dayu ;p

8 comments:

fara said...

yer cik Finance. seharp penat sekali je tp save cost ;)
i pn plan nk wt sehari je, kesian dorg dtg jauh2..
yg terpk2 skrg ni; akad nikah je kol930.. pastu amik la gamba sampai kol1130 pn.. ptg tu kol2 lps zohor dh boleh la nk bersanding bagai..
bajet yg save tu, boleh wt belanje honeymoon, boleh wt modal nk beli peralatan umah baru

:D

Dayu said...

dapat booked derang eh
tahniah..dpt rege bape?? dpt yg mcm i kata tak???

Fuchsia~ said...

FARA :
tu la. daripada nak buat grand2 gitu baik abihkan duit utk diri sendiri kan ;p


DAYU :
i nak storybook album, so dia charge dlm 1900 jugak la. kalo 1000 tu cuma dpt sticky album..

ke dayu je kot yg dpt harga murah camtu ^-^

Haliza said...

awk, nk tnyer la.. photographer awk amik utk bape hari?

k|ree said...

hai...pada kita kan..kad tue memang boleh cari yang murah2 je..mungkin vip,bole la nak mahal sikit..cam kita,kad kahwin kita,hanya la 25sen..yang biasa2 aja..lagipun,orang hanya simpan utk tengok map bila sampai hari kawin nya nanti...
macam photografer kita, dia cakap gambar,baju n make up paling penting la..sbb nya, tue la kenangan kita n bagi orang lain suma tengok...
n yang agak penting pada kita,dan yg orang akan bercerita smpai la kerumah is..makanan yang di hidangkan...huhuhuh..
photografer takpe la mahal sket..asalkan gambar yang dia amik tue berbaloi.. :)

Haliza said...

awk kene tag, jgn lupe jwb eh.. hehe

Fuchsia~ said...

HALIZA :
photographer tu sy amik utk 2 ari.
sehari nikah + sanding. sehari lg untuk outdoor shoot. terpaksa 2 ari la sbb kalo nak buat 3 event dlm 1 ari mmg pensan la sy ;p


K|REE :
ha tu la, sy pun setuju. photographer takpe la mahal skit asalkan kita puas hati dgn service yg dia bagi. sebab nak kawin sekali je kan ^-^

MyRule said...

40K?? Biar betul...uhuhu. Kalau ader duit banyak2 pun me tak rasa nak abiskan 40K utk wedding. Memangla kawen sekali seumur idup..tapi kita ader bertahun2 lagi utk hidup.. (kalau dipanjangkan umur la..heheh).

Betul macam kirei cakap tu. Kad penting utk map, date and add. So, as long as yang tu clear ok la kan. Mahal2 pun org buang pas tu...sayang. Door gift tu kan.. x yahla bg benda2 yang org x pakai. Bagi la something yang org boleh guna..baru la rasa berbaloi duit yang kita gunakan. Ini tak..belum kuar kenduri org tinggalkan je gift tu atas meja..mesti sedih kan.

Yang paling penting makanan (setuju ngan kirei lg)..heheh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review