Theme Color and Souvenir Bag

Love & Kisses ✿ sha
Warna tema.
Yep.
Ini adalah satu perkara yang leceh dan menyusahkan otak aku.
Dari dulu memang suda set dalam kepala, mau dusty pink sebagai warna tema.

Dusty pink is not really pink.
It's more to merah samar.
Dear hubby tak berapa suka dengan kaler pinky2 begini, but he said kalau merah samar ok la.

Then, time my sis's outdoor shoot aritu, she wore this greyish-black wedding dress yang tersangat la lawa. Maka, on the spot aku telah jatuh hati dengan warna kelabu-hitam ineh.





Rasa macam nak pakai baju yang sama jek.
Tapi kang ramai pulak yang bising-bising kat belakang.

Last Sunday waktu balik dari my sister's Majlis Bertandang kat Ipoh, kami telah singgah di Nilai. Dan telah membeli pun souvenir bag.

Nak tau warna apa?

Ye, merah-maroon.

haish.

Aku memang tak boleh lari dari warna merah la.
Time tunang aritu dah pakai baju merah menyala.
My sis bersanding tu pun warna merah cili.

Dan ini, beg berwarna maroon.
hem hem.
Sebab, takkan nak souvenir bag warna hitam, kan.
Very the gothic oke.
And warna putih sangatlah dull.
Cream color pun tak berapa best.
So let it be maroon.

Takpe la... takkan nak ikut warna tema 100% kan.
Lagipun maroon is a very nice color and I love it very-very much.
Kalau aku nak bersanding pakai baju hitam-putih pun, maroon tetap warna yang cantik and menarik utk souvenir bag.

'kan, kan?

Oh anyway, we had a good bargain for the souvenir bag.
The non-woven is only RM4.72 for 10 pieces.
Very-very cheap oke!
The cheapest that I saw in Johor is RM5.50 tapi selalunya the price is around RM7.00 per pax.

lalala~ sangat hepi.

5 comments:

nf.daisy said...

cantek kan kaler silver@grey ni
tema kawen saye nti pon silver gak
silver+purple
hope menjadi la tema tuu

Blackroses said...

i ske color ni but i pilih untuk baju nikah. tema kawen pun bercadang nk buat color maroon but lum wat keputusan akhir. mohon exchange link dgn u...thanx

my hidden stories said...

u..i dah add u dlm blog i yg lagi satu tu..u approve lh k...

Dayu said...

huhuhu..memilih kaler mmg agak payah
nasib baik i berjaya tetap kan hati
pejam kan je mata kalau tiba2 ter berkenan ngan kaler lain
tak pun gini
kalau u ada 2,3 pilihan kaler
satu pakai masa sanding
satu masa nikah
satu masa berinai
satu lagi masa majlis bertandang

tercapai smua keinginan hati

Ayun Amir said...

adik zaza ke?? heee... nice blog!
i ske baca preparation nak kawen.. mine is 135 days to go~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review