Happy Anniversary, dear...

Love & Kisses ✿ sha
1st July 2008 - 1st July 2009.
oh man... one year old!
suda setahun ineh.
pejam-celik-pejam-celik sajer oke.

--------------------------------------------------------------------

Tuesday, June 17, 2008

There's this guy I saw almost everyday for the past few months.
Kerana dia park berhampiran kereta aku.
And datang lebih kurang waktu aku.
Tapi tatau nama pun.
Selalu bertembung di opis, di mana-mana pun hanya mandang sesama sendiri.
Tanpa senyum, tanpa sapa.

Kadang-kadang harap dia akan menyapa aku sekali-sekala.
or at least senyum...
Sebab rasa macam ada connection between us.
Bukan connection tapi macam ada something in the air.
Tatau macam mana mau explain tapi selama ni memang aku jarang notice orang.

Why on earth that I noticed him, I don't know.

Kadang-kadang rasa, shud I say hello first?
or shud I pretend that I thought he's my ex-classmate or anything?
...

ahaks. cam buduh sajek.

But I think he noticed me.
Sebab selalu kalo terserempak kat opis, dia akan mandang balik 2, 3 kali.

wahaha. this is sooo not me!

--------------------------------------------------------------------



Kisah kami, adalah pendek.
Tapi penuh dengan kenangan di kiri dan kanan.
We used to work in the same place, different department, tiap pagi terserempak di tempat parking yang sama, tanpa sapa, tanpa tahu nama, hanya mandang sesama sendiri sahaja.

setiap hari.

dan setahun selepas itu baru dia tahu siapa aku sebenarnya.

dan beberapa minggu selepas kami kenal, dia bertukar kerja di TR.
120 miles from here.
from me.

tapi agaknya memang dah jodoh kami, kan.
it's like there's a fire between us.
macam cerita Turn Left Turn Right tu.

Actually ceritanya adalah lebih panjang dari yang ini.
And that was written in my other blog.

Tapi dipendekkan cerita, yep, I had never noticed him... until June.
Macam yang aku tulis kat blog kat atas tu.

But he said, he has been watching and admiring me for almost a year before that...

Tapi dia takut nak tegur sebab dia ingatkan aku dah kawin.
Sebab aku bawak kete besar.
Sebab aku nampak macam the high-class type.
And sebab aku jarang beramah-mesra dengan staff-staff lain kat situ.
And sebab kawan-kawan dia tegur pun aku buat tatau.

haha.
very the funny.

Life has been so sad empty and depressing back then, before him.
and that was another story.

whateverpun, haih ruginyeh! kan sudah waste setahun di situ.
He said, agaknya kalau dari dulu dia tegur aku, mesti kami dah kawin dah ada baby sekarang ni kan ^-^

1st July 2008.
Pertama kali dia call my hp.
Before that memang setiap hari dia call office tapi aku tak ingat tarikh.
So, let it be 1st July 2008.
Our official anniversary day.
hiks.

semoga dipanjangkan umur, dikekalkan jodoh kami hingga ke akhir hayat ye.
amin...



my dear, dear hubby.
he is everything that I had wished for...
and more.

and me, I am what he has been looking for.
all this while.

we're not perfect.

no, we're not.

we're just perfect for each other.
...


Happy Anniversary dear love.
My romantic, caring, sweet sweet love.

He told me that he has hundreds of reason to love me.
And he asked me why do I love him.
I told him that I don't know.
I've been thinking and I don't know when or how or why.
I have no reason.

I love him because I knew that he's the man. the right man.
I just knew.

Maybe I just love him for no reason at all.
'tapi dia agak kecik ati oke bila aku cakap tatau tu. hiks.
...

*oh my, i miss u so.

8 comments:

sabsabby said...

congrats dear...hey perhaps after this u can cerita a bit about your past pulak..its true, i too when i think about it seems so funny now..hehe...

MyRule said...

awww....so sweet.... Moga bahagia ke akhir hayat.. ;)

Haliza said...

Happy Anniversary. Wish both of u happy together ^__^

dialicious said...

happy anniversary..cop..ur hubby ni husband or tunang?hehe..sori lost sket i thought u bride2b

Dayu said...

oohhh..boleh buat novel la kisah cinta kamu ni
masing2 punya kenangan kan

*ye,masih blum dpt album majlis JB,Pahang punya gak siap dulu..photog?? tak nak bgtau la, u browse lah sendiri kat blog i

Fuchsia~ said...

SABSABBY / MYRULE / HALIZA / DAYU :
thank you dear for the sweet wish ^-^

DIALICIOUS :
ni my fiancee la dear. tapi mmg nama panggilan dia hubby so dah terbawak2 kat blog pun panggil hubby ^-^

*anyway thanks yer for the wish

|| CH || said...

kakak,
kalau dh jodoh tak kemana kn?tak kisahlh terlewt setahun dari trus tak dapat kn?

reena said...

Fasha,saya baru mula berblogging.Sejak menjadi surirumah ni..baca blog awak,lucu la.. Cara awak tulis dan describe..:-) Tgh cari kwn blogger ,feel free to follow me :

http://mypointofview-reena.blogspot.com/?m=1

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review