kehendak tahun ini.

Love & Kisses ✿ sha
Dah pantang hari ke-29 pun okkk tapi aku tak sempat buat apapun!!!
Not really tak buat apa la tapi mcm omg... sangat pantas la masa berlalu! huhu.

Before bersalin aritu sangat la banyak benda yg disenarai dalam kepala tapi as at today cuma a few yg dah dapat buat.

Berangan terlebih, kan.

Macam tak ingat pulak time pantang si Danish dulu pun cam haru biru jugak hidup aku. That's why time tu aku cakap berpantang tu lebih horror drp bersalin.

So to cut short, sempena masuk tahun baru 2013, these are some of the things that I want.

Actually it's more to a must-do list tapi mana tau kot tak dapat nak tercapai semua, bole anjak ke tahun dpn, kan.

First thing first is I want a medium wristlet.

yang ini...
atau yang ini?

Padahalnya anytime bole beli tapi nak jugak letak dlm list 2013.

Second is, I want this!


Dah survey2 and I found a website that sell this thing for RM190. of cos tengah berfikir2 lagi ni tapi mmg murahan sgt kannn?

and tup2 terfikir, adakah I patut jual benda ni jugak since sangat la ramai org suka, kan.
hummm.

And I'm going to open Tabung Haji account for little Aaira.
of cos during confinement leave ini juger.

And I need a Medela Freestyle.




Yang ni memang dok pikir sejak pregnentkan si Danish dulu. tapi last2 beli Spectra3 sebab time tu nak melabur ribu2 utk sebijik breastpump macam tak berapa nak sanggup. haha.

Tapi tahun ni keinginan tu membuak-buak padahalnya Spectra3 yg kat umah ni elok je lagi. pam2 dapat gak 9-10 oz. napsu okeh napsu.

Next wishlist is, to go somewhere!!!

yes, I'm desperately in need of a holiday okeh.
holiday yang betul2 holiday.
naik flight.
if possible la sbb mcm saspen je kan nak naik flight dengan dua budak tecik ni.

sebenarnya memang tiap tahun pun pegi holiday tapi of course nak masuk ni sebagai kehendak jugak. hehe.

And I wanna buy a present for dear hubby.
Sebab time besday dia last year aku tak bg anything pun.
not even a card sbb time tu baru lepas bersalin.
I delivered on the 7th while his birthday is on 16th of Dec.
So cakap kat hubby, Aaira Aleena is my present for you...
si dia of cos tak kesah tapi aku mcm tak bes je sebab tak bg anything pun kan.

either a camera or a watch.

hum hum.

camera sebab aritu my abah termesin baju kerja dia sekali dgn his camera. dahla baru beli dlm 2 weeks kot.
baik kan my abah tolong basuh baju menantu. haha.

and jam tangan sebab time rumah kena pecah aritu, jam yg aku bg time hantaran kawin kena curik, kan. and I truly love that Seiko Criteria watch...

and memang dah lama tak bg anything kat hubby pun.

so, camera or watch ye?
...

And I need to loose some weight.
I have to be at least 55 kg by end of my confnement leave ni ye.
Time preggy aritu berat naik 26 kg hokey!
macam angkut 3 kampit beras.
Aaira lahir pun baru 3.33 kg.
yang lain adalah lemak berlebihan hasil napsu makan omak yg membuak2.

right now baru turun about 13 kg.
I'm 62 kg now... saspennya kalau tak dpt turun lagi. huhu.

Next is, azam yg sama setiap tahun iaitu nak update blog regularly.
kali ni berazam mau menulis at least once a week.
kita tengok berjaya ke tak ye.
chaiyokkkk!!

And before abis confinement leave ni, I'm going to SSM to settle something.

something that's got to do with my CHARMSandCOLORS.

I've been quite busy handling orders lately.
walaupun masih dalam pantang and konon2 aritu bercadang nak stop kejap sampai bln 2 tapi nan hado la. time tengah sakit2 kat spital pun dok sibuk reply msg customer kan.
and about one, two weeks after bersalin dah start packing brg balik.
pehhh gigih tak gigih aku ni kan.

tapi macam mana nak cakap ya?
the feeling of handling a business ni sangat lain la nak compare dengan kerja. kalo keje jangan harap aku nak angkap tepon time2 maternity leave ni kan. oppss. 
hehe.
tapi bila business sendiri, mcm adrenaline melimpah ruah.

oh man... I hate the fact that in 30 days time I've got to get back to work.

sedeh ok sedeh.
berazam dgn gigih utk menjadi work-at-home mother (WAHM) in 7 years time. by then, Danish dah masuk darjah 1 and Aaira is 6 years old, and another 1 or 2 little ones following =p

so harus la aku berbisnes sendiri kan.
sambil layan customer, boleh tengok anak-anak buat homework, tak gitu? kan sangat kesian dengan anak-anak kalau parents dok balik pukul 7 tiap ari.

nak harap maid?
no way.

we're very happy with our current arrangement.
Danish and Aaira hantar ke taska and once every two weeks, a regular maid will come over to clean up our house.

petang-petang lepak depan tv, nak berjoget, tergolek terlentang pun takde orang kesah.
one small happy family.
a live-in maid will complicate things up.

tu yang aku rasa buat masa sekarang la.
kot tetiba next year aku ada maid korang jgn kondem aku pulak.
haha.

kalau anak ramai kan agak leceh if nak harapkan taska.
if anak dah masuk sekolah lagi la susah and kesian.

so, WAHM is an option that I lovessss so much.
tak dapat gaji banyak pun takpe.
setakat income 3, 4 ribu insya allah aku boleh hidup lagik.
lagipun hubby kan ada.
insya allah everything will be ok.
but surely I will miss the good bonus and the housing loan interest subsidy.
muhuhu... tamak nan haloba. hee~

tapi orang kata, kalau kita selalu cakap nak sangat benda tu insya allah kita akan dapat.
and yang ini memang aku nak sangat2.
semoga dipermudahkan... amin...

Next is, I'm gonna terminate my credit card.
Biar ada satu je for emergency cases.
encik hubby can live without a credit card so why can't I, kan.
he'd never had one in his entire life. I kagum okehhh.

Last but not least, I'm going to write about the delivery of Aaira Aleena!
ye, mesti okeh mesti.
tapi bukan sekarang.
sekarang adalah bizi.
haha.

Banyak sebenarnya kehendak aku utk 2013 nih tapi lain kali nyambung lagi ye sebab Aaira dah nangis.
bye!

oh lupa nak promote.
those who're interested to buy Amway/Nona Roguy/Shaklee product at a very low price sila contact saya. Set bersalin memang aku jual murah2 sajer. mari2 ke CHARMSandCOLORS!

5 comments:

Chekgu Azrine said...

Tahniah dpt bb girl..n happy. Onfinement..n semoga all ur wishlist tu become reality ye..tc

~ NANA ~ said...

i vote for jam kot...hihi..camera tu pakai camera hp je :p

sha said...

CHEKGU AZRINE :
thanks dear. insya allah, amin...
aa tiap kali tgk your name kan mcm membuak2 perasaan nyesal x jadi cikgu. haha


NANA :
i pun mcm nak beli jam jek. kesian pulak tgk dia pakai jam lama. hiks

LydSunshine said...

Byk jugak wishlist awk. Yg hadiah hubby tu saya vote for watch la. Sebab dia selalu pakai dan sentiasa dekat dgn dia.

Bestnya dah start bisnes. Saya suka juga nak bisnes tapi selalu tak tau nak bisnes apa.

harz harun said...

Aku dh bc smlm entry ni..tp xle nak komen...meh aku komen skang...

Sila pilih wristlet no 2 ok...
Hurmm,aku pong nk beli madela...tp, adela harmony je..sbb rasanya untuk bbrp bulan ni aku akan bnyk travel dgn kereta kot...heeee...kalo spectra3 buleh guna dlm kete,aku xnak beli pong madela tu..hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review