2012 in memories.

Love & Kisses ✿ sha
It has been quite sometimes since I last wrote something here.
something memorable.

and suddenly it's December of 2012.
another year passes by.
another year older.
and hopefully another year wiser.
huhu.

2012 has been a great year for me.
occasional sadness, but overall quite happy, with little bursts of being veryyy happy, like now ^_^

I got pregnant with 2nd child...
Aaira Aleena was borne dengan sihat sempurna... alhamdulillah...
Our company is officially registered and rezeki anak-anak, setiap hari sentiasa ada customer yg order, even now when I'm still on confinement leave. Memang kelakar jugak sebab time tgh sakit2 kat hospital pun sempat reply msg customer sampai hubby bicing suh concentrate ngan baby dulu. haha.

And alhamdulillah, our new car keluar beberapa hari before baby Aaira was borne.

Actually tak plan pun utk yg ini.
On the way pergi Fabulousmom at Taman Sutera, Hubby saja jalan2 tgk kereta, tup2 esoknya masuk loan, the same week loan approved, we went to Nusa Bestari to settle everything, dgn perut aku yg memboyot ni naik tangga tingkat 3 hokey. and the next day dah ambil kereta.
Orang kata rezeki anak kan.


and Hubby got to work at his old company which is the same place yg menemukan kami dulu :)

and he got to be in a great project team which makes me extremely happy sbb he no longer membebel/sakit hati/etc with his previous workplace yg veri byk political issue and terbawak2 sampai ke rumah.
'hoho nampak sgt aku ni pendengar setia yg tak brapa nak ikhlas kan T_T

Lots of other wonderful things happened in 2012 sampai aku tak berapa nak ingat dah.

And a few sad things like rumah kami dimasuki pencuri.
Tak banyak pun barang hilang, around 2 - 3K je tapi yg hilang tu la brg yg penuh nostalgia mcm jam tangan hantaran yg aku bg kat Hubby time kawin dulu, half of duit raya Danish yg tak sempat masukkan dlm bank and duit mas kahwin yg still dlm bekas dia. Aku tak gunakan duit mas kahwin tu sebab sayang, gubahan dia cantik, so mcm perhiasan je kat rak buku tu kan. tak sangka pulak yg disayang2 tu la yang hilang. huhu.

But all in all, syukurlah sebab kami semua selamat.
bak kata Hubby, barang hilang takpe boleh cari ganti, kalau cyg ngan Danish jadi apa2 Hubby pun tak tau mcm mana nak hidup nanti.

So that day kami tidur hotel 3 hari sebab rumah bersepah and tak secure and the next day Hubby contact ADT to install the alarm system, after settle everything baru balik rumah. tu pun Hubby dah sibuk nak beli rumah lain ye.

'kau ado rumah kena pecah pastu sibuk nak beli umah lain?
ahaks.

ye, Hubby aku ni mmg fanatik skit bab2 security nih.

Other than that, everything is fine.
2012 has been a wonderful year for me.
same goes to 2011, 2010 & 2009.

kenapa ya?
kerana sejak dia hadir dalam hidup, segalanya menjadi indah dan tiada masalah.

okkk, seriously mcm apehal pulak takde masalah, kan.
Masalah mmg sentiasa ada tapi setakat benda kecik2, tak payah la nak kecoh2 sangat, and jangan sesekali menjaja kisah rumahtangga pada sahabat handai or kaum keluarga. In time you will learn to give and take, and everything shall be fine.

And be romantic everyday.
Nak merajuk or marah macam mana pun, tiap hari kiss and salam him before goes to work and after you came back from work.
Pedulik la kot orang nak cakap apa.
He's your hubby kan.
and believe me, everything shall be fine... ^_^

When u finally found your soulmate, si tulang rusuk yg sebelah lagi, kau akan faham perasaannya.
...

Tadi jalan2 baca blog kawan2 lama waktu belajar dulu, baca status2 mereka di FB, buat hati terdetik, alhamdulillah ya allah... I've been thru the blackest storm, I've been thru hell in my life and suddenly Allah temukan aku dengan pelangi... even when I'm writing this air mata rasa nak menitik banyak2 bila teringat kisah lalu.

Here, I want to thank you hubby but I can't thank you enough.
But most of all, thank you for marrying me and for loving me for the person I am.

p/s, I love you.



5 comments:

Chekgu Azrine said...

terharunya baca..citerla pengalaman bersalin..

cha said...

hai jalan jalan singgah sini and follow u

i paling suka u ckp romantik tiap2 hari. sbb i pratikkan tu smpai org kutuk i haha. tak kisahla janji suami syg kita kan :P

dah dekat masuk tahun baru dah kan. semoga dipermudahkan segala urusan :)

harz harun said...

Weh..ni kira entry penutup 2012 ke?..ada seminggu lg la..hahahaha

Peluk ciom tuk aaira okeh!

♥ Elin ♥ said...


yallahh nasib baik semuanya selamat dear. dah lah ada baby kecik. biar hilang beribu ringgit jgn hilang nyawa yg kite syg. manusia zaman skg nih semua x der pedoman. bahaya!

yer betul tuh....setiap hari adalah hari romantic dgn suami dan memperbaiki apa yg kekurangan pd diri kita. agar menjadi perfect dimata suami :)

sha said...

CHEKGU AZRINE :
nak citer pengalaman bersalin tu yg paling payah. tatau kenapa ya. ahaks


CHA :
haa kan... mmg romantik tu paling penting, kan. kalau tak nanti akan jadi typical husben-wife, mcm takde apa yg special =p


HARZHARUN :
aku sbenarnya byk nak nulis lagi tapi kompem2 tak sempat. akhirnya btul kata ko, mmg entry ni jadi yg last utk 2012. haha


ELIN :
tu la elin. slalu dengar rumah org kena pecah tak sangka boleh jadik kat diri sendiri pulak. takde rezeki kan. tapi ralat jugak sbb brg kenangan yg hilang tuu...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review