life is but a dream.

Love & Kisses ✿ sha
I've been working and travelling a lot lately.
Every week.
Buat tubuh rasa lemah longlai setiap Isnin.

My parents went to KL again last weekend for my cousin's engagement.
Tapi kami tak ikut pun.
Tak larat aih.
Cuti pun dah abih.
Lagi few weeks nak berjalan ke Mlk pulak.
Lama gila tak pergi sana.
Dekat tiga tahun kot.
Sangat rindu dengan Asam Pedas Power kat Bukit Cina.
And asam pedas Hjh Mona kat Kota Laksamana.
Cendol + rojak mamak kat Bandar Hilir.
Ikan Bakar Parameswara kat Umbai.
ABC kat MP yang super sedap kat tekak aku.
plus roti yang best kat Patisfrance...
Tapi ntah ye.
Wujud lagi tak benda2 tu sekarang nih.
huhu.

And tiba2 teringat tempat2 yang selalu pergi dulu...
Kandang.
Peringgit.
Bachang.
Pokok Mangga.
Kelebang.
Pantai Kundur.
Bukit Beruang.
Tg Bidara.

my oh my.
memang tempat jatuh lagi dikenang.

...

Danish pun nak masuk setahun dah nih.
Kami pun dah nak nyambut anniversary kedua bulan depan.
Pejam celik pejam celik, rupanya nak masuk dua tahun dah aku kawin ye.

31st January 2010 - 31st January 2012.
Dua tahun yang sungguh2 membahagiakan...
tq Hubby ^_^
and tq my little Danish ^_^ ^_^
both of u makes my life complete.



this is one of Danish favourite song and tiba2 aku pun tersuka ngan klip video dia nih.

row, row, row your boat,
gently down the stream.
merrily, merrily, merrily, merrily,
life is but a dream.


yes, life is but a dream.
...

'maksud dia macam sangat mendalam kan?

6 comments:

fainie_riz said...

Melaka had changed a lot..i yg org melaka ni pon tak tau port2 makanan yg sedap kat sana..everytime balik melaka msti tepu tak tau nk g makan kt mana..hihihi

didil said...

asam pedas hjh mona kat kota laksamana terbaekkkk.asal balek kampung jek memang kene pegi situ :D

ida khairani said...

Aku baru balik a famosa resort. Sgt best. Aritu time study xsempat joli ke sana. Setahun ja pun, masih muda remaja. Sempat makan asam pedas yg on da way ke park lepas exit alor gajah. Tu pun siap tapau bawak balik rumah last day.

sha said...

FAINIE_RIZ :
eh u org mlk eh. bestnya kan dok sana. dulu fasha belajar + keje pun kat sana so mmg byk la kenangan tertinggal kat situ =p


DIDIL :
yezza asam pedas tu mmg sedaps! murahan plak tuh. cuma mcm x strategik je tmpt dia kat celah2 rumah org kan. kg u katne didil?


IDA KHAIRANI :
apartment dia mmg best kan. cuma kalo pegi time cuti skolah mmg ramai gila2 org. aku pun gi sana time family day opis last few years. kalo x mmg tak jejak la..

didil said...

kg. limbongan.kalau nak gi bandar melaka tu taklah jauh sangat.tu kg husband.memule dulu excited lah nak gi semua tempat kat melaka tu kalau bleh.haha

Papa-NtiQ said...

hi sha...cakap pasal melaka nih...saya baru je pegi kat asam pedas hjh mona 2/3 minggu lepas. OK rasa dan ramai sesak orang. Susah cari parking. First time pegi sana sebab biase nye makan kat asam pedas malinja atau pun asam pedas selera kampung.
Pics dah upload so senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe..takde topik lain.
Kalu sudi follow la yer blog saya TQ

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review