leaving the twenties.

Love & Kisses ✿ sha
I bought a few new products recently and one of them is Kiwi Seed Oil Eye Cream by Antipodes.

Eye cream sebab tiba-tiba tengok cermin baru perasan ada fine lines di keliling mata T_T
Dan sebab tiba-tiba, my bos tegur, 'sha, u should put something under your eyes sebab it looks so bad lah.

So ok, bila suda ada yang tegur gitu harus la cepat2 ke kedai kosmetik bersoping apa yang patut.

Sangat susah oke nak pilih which eye cream yg sesuai.
Sebab there're sooo many brands out there and tak semua will works for you.
Dah la very costly nak beli satu tube kecik tu kan.

Setelah survey and baca review yg berlambak kat internet, I choose this eye cream from Antipodes sebab it's an organic brand, suitable for sensitive skins like mine and yg paling best adalah it has been voted as Best Global Application Eye Cream Award for 2011 by Harper's Bazaar.

Mula-mula nak beli the one from Dermalogica, but my sis ckp dia guna the skincare range and tak ok lansung! So she just stick with Nu Skin. And then try kat kaunter Origins and Dr Brandt. Tapi akhirnya beli this one kat Skinlab JJ Tebrau.


Ultra-rich Vitamin C from the seed of the New Zealand kiwi fruit works superbly to help repair damaged tissue around the delicate eye area. Containing carrot seed oil, aloe gel and 100% pure avocado oil, this is a fragrance-free product your skin will love.

All of the certified organic and natural beauty products in our skincare range have vegetarian approved status.

The highly esteemed VegSoc, or Vegetarian Society of the United Kingdom, has awarded us this major recognition : it's the oldest vegetarian organization in the world.

Last few weeks I bought a new Bobbi Brown eyeshadow.
Forest yang cantek.
'kan tgh kemaruk dgn brg2 BB nih. haha.
And I got a sample of BB eye cream in a small container.
Tried it for a few days and my eyes got itchy.

Maksudnya tak sesuai la tu kot.
And I tried one from SKII pun tak ok.
It makes my eyes watery.

I have quite a sensitive undereyes skin and I tend to react to most eye creams, but I find this one great - the Antipodes - soaks in nicely and does the trick. Although it is nice that it comes in a glass container, I think it would be better if it also came in a tube. But, still recommended though.

Tak bole nak komen banyak sangat sebab baru start guna tapi setakat ni aku memang puas hatilah even though belum hilang pun all the fine lines and the puffiness. Cuma at least mata aku tak kering kontang pedih2 la cam dulu.

Di penghujung usia ni baru la berkobar-kobar mau makai segala mak bapak skincare ni khans. Kalau tak, haremmm...
Balik rumah simbah2 muka dgn air, lap2, terus tido.
Esok paginya baru basuh muka dengan cleanser.
Nasib baik sejak gunakan barang Nu Skin ni kulit aku yang dibasuh jarang2 ni pun still ok.
Kot tak mau timbul segala anak beranak jerawat kat muka.
haha.


Pict taken during my birthday dinner @ out fav restaurant, Johnny's Bukit Indah, wearing my fav shawl.

Steamboat tom yam as usual, plus Secret Recipe Marble Cheese, and the must-have Mixed Dessert.
'oh yummieh!

Kalau bawak online kupon tu dapat benda free lagi yo.
ohh mak suker nyah!
...

and yes, I'm leaving the twenties soon.
*sigh*

4 comments:

harzharun said...

hepi belated besday laling!!!...

dermatoligica mmg xelok kot..my sister buat hantaran kawen set dematogica tu...mcm2 ada...botol & tiub yg besar2 lak tu...sekali pakai, naik rash kat muka gatal2 sampai kne gi injek kat klinik..dasat...dia ofer kat aku brg tu...xtau la nak try ke x...biasanya aku lg mudah alergik..

btwm nanish ko makin lama makin muka anak mat saleh!..geram aku nengok!..

asna cute said...

Nampak glowing sgt muke akak... Area mata saya pun kedut seribu. Ikut gen mak ayah.. Mmg byk kedut. Uhuks.

fainie_riz said...

si kecik kt sebelah tu pun tumpang sengih tu..

sha said...

HARZHARUN :
haha tengkiu dear!
aku memang takmo la try brg dermalogica sbb ramai dah yg ckp camtu. tu yang bila nak beli brg je mesti dok baca review yg byk2 kat internet nuu.

danish ckp, saya anak pakistan la auntie harz, bukan anak mat saleh. hehe


ASNA CUTE :
ahaks. akak mmg risau gila kalau pasal kedut2 muka nih. tu yang bila org dah tegur baru la sibuk2 nak carik something yg ok utk muka nih


FAINIE_RIZ :
aah dia memang suka tersengih tunjuk gigi 4 btg ^_^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review