wishing for fooood!

Love & Kisses ✿ sha
Ada 3 benda yang aku nakkkk sangat makan tapi tak dapat lagi.

Yang pertama, Red Velvet yang sedap, yang konon-konon melt in your mouth la.
Tamau red velvet yang biasa2 sebab first impression are the most lasting, kan.
Macam Marble Cheese by Secret Recipe yg diperkenalkan oleh my sis.
That's the first cheese cake that I've ever tasted and of course that's the tastiest kan.
Sampai sekarang pun Secret Recipe la kek yang paling aku suka.

Teringat time belajar dulu, aku ngan Ann gigih drive jauh2 dari Bkt Beruang gi carik Secret Recipe kat town sebab aku ketagih nak mkn cheese cake sampai siap berbuka dalam kete sebab jalan jem.

gila kau.
nasib baik ada teman yang bole kuheret ke sana kumari.
'tengs Ann... jasamu dikenang. hehe.

So kalau first time pun rasa mcm kek sponge, kompem red velvet dapat reputasi buruk kat mata aku. kompem2 la takkan beli lagi, kan.
So... for the first tasting, I want a red velvet that will melt in my mouth.
ala2 Marble Cheese Cake gitu.

so, ada sesapa tau kat mana mau dapat yang sedap itu?


Yang kedua adalah Chocolate Cheese & Original Mille Crepe Cake by Nadeje Patisserie.
Telah jatuh hati dengan ini Mille Crepe Cake bila jalan2 kat Malaysiamostwanted and Makanmalaya sebab nak cari tempat makan best.
Tup tup tengok crepe cake tu was voted number 1 ok dalam Melaka Most Wanted Food.

'gilo aih. kalah ikan bakar Parameswara.

And kehendak yang ketiga adalah : French Vanilla by Humble Beginnings.
http://myshop.humblebeginnings.com.my


'pehhh... tengok gambo pun macam nak meleleh air liur dah.

Review on Nadeje Patisserie Mille & Humble Beginnings Crepe Cake :
http://www.taufulou.com/2011/08/18/nadeje-cafe-millie-crepes-melaka/
● http://www.koolred.com/blog/view/A130958062_1_1_1_1_1/9964646548
● http://al02.blogspot.com/2011/07/humble-beginnings-mille-crepe.html
● http://www.rebeccasaw.com
● http://my-food-fetish.blogspot.com/2009/02/humble-beginnings-mille-crepe.html

So secara automatik, tiga benda ni masuk dalam wishlist 2012 ye.
'gigih tak aku menglistkan benda yang gila teringin nak makan petang2 gini.
siap masuk dalam azam 2012 gitu.

what to do kan.
I am a food lover.
I love food.
I love it, love it, loveee it.
I am an extremist food lover.
haha.

7 comments:

Just^me said...

saya pun food lover jugak :D

sedapnya tengok gambar pun dh rasa lapar.. hehe

harzharun said...

Ko xpe jg food lover yg fanatik...ko x domoks mcm aku!

ummphs.. said...

sha, my sis in law buat red velvet cupcake sgt sedap.
sha leh cek FB dia - rosliza rosli. dia stay kat tmn scientex je. :)

♥ Elin ♥ said...

jauuhhhhh kannnn...penyumbang lelemak nih///;p

sha said...

JUST^ME :
haa tu la kan. food lover cam kita2 ni kalo tgk gambo makanan pun terus rasa lapar. ahaks


HARZHARUN :
ala yang. dulu aku gemuk gak. makan tak hingat kan sampai bapak aku sound apsal aku gemuk sgt. ada one time tu aku demam lama pastu aku start mkn nona roguy dari time pantang tu smpai la ni terus badan 49-50kg je sampai sekarang tak naik2. hehe


UMMPHS :
haaa btul sedap eh um? nak try la camni. kat jb susah la nak carik yg betul berlemak berkrim gitu. hehe


ELIN :
hahaha yang lemak tu yang sedap kan. tapi yang tu la yg penyumbang penyakit sume. ahaks

LoVEaQshA said...

alahai sedap lak tgk en3 nie,hsh hrus dptkn nie lau x bby lam pewot terliur jer..

eazy insyira said...

hi darling.u dok melaka ye?
kalau nak banyak jugak yang buat rv yang sedap
eazy selalu tempah

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review