of Motherhood, Life & Job

Love & Kisses ✿ sha
I’ve been meaning to blog for ages now but well, life has gotten in the way.
Juggling with motherhood, my 8-to-5 job dan segala yang lain di kiri dan kanan.
owh... sgt bizi hokey!


I'm not saying that mengadap hidup yang baru ini sangat menyusahkan sebab tiap kali tatap wajah si anak akan automatik buat diri rasa hepi tersengih2.
Tapi, handling little Emir plus going back to work after 2 mths of confinement leave without encik Hubby around adalah quite a challenging job.

First day masuk keje pun dah kena handle case besar yg buat kepala berpinar2.

ngan aku yang nak prektis drive balik setelah dekat setahun tak memandu...
ngan nak prektis pujuk Emir kalau dia melalak dalam car seat time tgh drive...
ngan nak bangun pagi siapkan sumenye sendiri, kelam-kabut nak mandi, siapkan Emir, tukar diapers, packing susu, packing beg mommy, sterilize botol2 sume tu...
and kalau Emir dah bangun merengek2 harus aku ngendong si kecil tu sambil buat keje sbelah tangan.
sib baik setakat ni berjaya mandi sebelum dia bangun iaitu pada pukul 5.45 pg. kot tak, memang aku mandi2 ayam je la.

and nak pam susu ngan konsisten 4 times a day lagi...
ooo that's the max oke.
tak mungkin la akan larat nak pam lebih dari tu sebab gile penat!
tapi kerana anak kan, aku gigihkan jugak.
so, itulah emak namanya.

And even aku balik keje pukul 5 lebih pun tetap akan sampai rumah dekat pukul 7 padahalnya rumah cuma dlm 10 km je dari opis.
ke hulu ke hilir berpusing2, amik Emir kat babysitter, gi isi minyak, beli makanan utk dinner, etc etc.

yes, hidup memang agak rumit when hubby is not around so cepat la balik ye papa.
mommy and Emir miss u soooo much!!!

8 comments:

Lieya said...

Good luck... semoga menjadi mommy yg kental mendidik baby without papanye di sisi. Xpe xlame lagi balik la tu... he he

crystalmerah said...

i know exactly how it feels. i wish my hasben tak payah balik Srwak dah after this *dreaming*. mmg tak boleh handle kalau sorang-sorang. boleh migrain. hooho. be strong okeh !

Mrs. Eeza Herman said...

cian fasha hubby xde..susah kan bila hubby xde...at least, kalo dia ader, leh la tlg jagakan bb pun jadilah kan..
nie la pengorbanan kita..iza lak stat keje ari ni, kelam kabut sgt2..bgn pun kul 4.30pagi..mmg xcukup tido la jwbnya...

Ms SZ said...

Fasha, sabar ye. sy pon senasib dgn awak. walaupun en suami handle di mmhe je, sampai rumah malam jugak. kehidupan sgt bz. lebih kurang je kite. office 10km je, nak sampai rumah punyalah lama.

sampai rumah, nk urus EBM, nk masak, nk buat laundry dan macam2. tetiba tgk jam dah jam 12mlm. kul5 lebih kehidupan berjalan mcm biasa lagi. huhuhu.

my note said...

kak fasha.. good luck, semoga apa yg kak fasha buat utk keluarga mendapat keberkatan.. Amin

harzharun said...

u can do it babe!..

Puan Nurul said...

Mcabar sungguh, lagi2 husband tiada disisi... Anyway, gudluck! U're a tough mommy facing all this thing alone.

ida khairani said...

Fasha, u can do it, bebeh !!!. Jgn gelabah bila anak nangis dlm keta, remain calm,.hehe.. Budak2 mmg suka drama lebih.. Hahaha!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review