setelah tamat berpantang...

Love & Kisses ✿ sha
'nampak tak?
hehe.
Perasmian sempena tamat berpantang 42 hari.
Pertama kali kembali jejakkan kaki ke Old Town dan Tesco dan kali ini bersama si kecil ini ^_^


Gigih oke papa dia nak pakai stroller tu.
Mesti Emir heran kena selubung ngan selimut ngan topi bagai.
Aku cakap besok2 je la baru guna stroller sbb nak kuar kejap je nih.
Lagipun dah pukul 8 mlm so kang nak baca manual, nak mengejas2 kang makin lambat plak. 'kan org ckp tak bape elok bwk baby kuar mlm kan.

tapi, takkkkk.
seboleh2 dia nak rasmikan stroller tu mlm ni jugak.
takut benor gaknya mommy yg rasmikan dulu.
haha.

So lepas operasi punggah2-box-carik-manual-stroller-tapi-tak-jumpa, dia pun pandai-pandai la sendiri sampai berpeluh2 berpusing2 nak mencarik cara nak recline stroller tu. sib baik la boleh, kot tak memang tak jadik kuar la mlm tu gamaknya.

so, 1st time juger mommy makai heels balik setelah 8 bln makai kasut leper.
da bole buang da kasut2 leper tuh.
hehe berlagak jap.


see?
stroller tu bwh kawalan papa tau. mama takleh kacau.
haha.

Malam tu pertama kali juger makan mi kari balik.
owhhh... sedap sungguh la kat tekak aku.

And besoknya aku ngan Emir balik kg sbb hubby gi offshore for a few days.
Tak mungkin la Tok Abah ngan Tok Mama bg Emir dok sini berdua je ngan mommy.

So, kat kg of cos telah dapat makan yang sedap2.
tomyam seafood...
air kelapa muda gula mlk...
asam pedas ikan merah...

hoh~ mmg heaven yo!

Maka telah melantak tak hingat sebab kata dah abis pantang kan.
Nasib baik Emir ok jek.
gaknya sebab dari dalam perut mommy dulu Emir dah biasa mkn pedas2 ye.
Tapi time tu aku tak minum ais lagi la sebab takut baby kembung.
Yang air kelapa tu org ckp takleh minum tapi before ni aku tatau, so telah minum.

tapi btul ke takleh minum yeh?
sbb ptg ni bercadang nak gi Rambah nak beli air kelapa tu lagi.

And sekarang dah 50++ hari baru minum ais skit sebab aritu gi JJ nampak Starbuck yg sedap tu maka telah beli.

tetiba teringat kat encik hubby yg suka gile ngan ice blended Starbuck tuh.
tetiba rindu.
aaaa.... T_T



*****


Our Price = RM280.00 (Normal = RM293.00)
(Set Bersalin + 10% off for any purchase of Amway product OR free Shawl)


Our Price = RM290.00 (Normal = RM365.00)
(Set Bersalin + 10% off for any purchase of Amway product OR free Shawl)

--------------------------

To order/enquiries you may contact me :
Email : charmsandcolors@yahoo.com
FB : charmsandcolors
SMS/WhatsApp : 019 6555700 (Fasha)
Website : charmsandcolors.blogspot.com
Shaklee ID : 888941

8 comments:

ally said...

mcm baru je danish tu lahir ek..hehe..n dah declare tamat berpantang tu..bestnya..hehe..*suka kaler stroller itu*

Siti said...

comelnye emir dalam stroller..

mm,cepatnya sha minum air kelapa? patutnya x bleh until mengandung kali ke-2. relevan? xingat plak..

pastu makan mee pun x boleh jugak..mee tu macam laksa gak la..takut urat kembang...bihun and kuew tiau xpela..tapi tu pun awal2 xberapa digalakkan...

kalau bleh makanan yang bisa2 n minuman sejuk2 pantangnya 100 hari..

tapi tu la..terpulang pada individu masing-masing la..

anyway, selamat kembali ke kehidupan normal..goodbye pantang..see u next time *wave*

k|ree said...

selamat habis pantang... :) kiree 40hari sudah kuar jalan...hahaha...sebaik la tak meragam sgt..cuma meragam nak susu je...susah juga la nak susukan bila gi jalan2...minuman ice pun sudah belasah..tp,sekali 2 kot..
yang air kelapa tue...MIL pun tak kasi minum...dia kata, klu boleh setahun la pantang air kelapa tue..

Mrs. Eeza Herman said...

da abis pantang ye..syok kan..!! heaven sungguh...
iza lak, dlm masa pantang pun siap leh curi2 minum air dlm peti sejuk...fuuuhhh sodaappp...
skg nie da tibai da air ais ke aiskrim ke..lantok la..so far bb ok jer, xde kembung lak..mak iza bising gk..tp masuk telinga kanan kuar balik..hihi

Lieya said...

Amboiii dah habis pantang ye... tahniah tahniah tahniah, dah boleh makan mcm2. Hehehhe

Mrs.Qarlista said...

fuyohh..ini adalah mummy yang gilo makannnnn! asyik sebut pasal makanan jekk..tensen tauuu..aku rase sikit ari lagik dah boleh kalahkan rekod 24kg ko. muahahah. pasni aku pulak yang gune dumbell laki aku. dahla umah die sewa kat tingkat 3! tak dek lif lak tu. huuuu..

ko bawak emir kuar kan..aku tengok muke emir macam muke yang tersangatlah konpius dok dalam stroller tuh. :P

Lyna Shaari said...

dtg berbelogwalking di sini :)

harzharun said...

babe!...haha!..aku baru je tulis yg hubhy aku pong suke giler kat stroller...ni ko plak cite hubby ko dgn stroller..jd aku mengumumkan, teori aku sgt betul..bapak2 skang, mjadikan stroller baby sbagai gadget yg cool..haha...

btw, stroller ko semart weh..kaler dia lawa...hubby aku dah warning awal2, kalo beli stroller, kene sm2 dgn dia...benda lain xpe aku beli sorang2..haishhh!..

ok, rindu heels jugak!..bai!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review