I wish for...

Love & Kisses ✿ sha
ntah.
tatau pun nak tulis apa.
Macam sangat banyak dalam otak tapi tatau mau keluarkan yg mana.
Cerita tentang baby.
Buku merah.
Pregnancy checkup.
Raya.
Puasa...
dan progress rumah.

Dan macam sangat bizi lately... (typical!)
Kerja yang sangat banyak di opis dan rumah.
We have to empty the house by end of this month.
Tapi baru satu kotak je yang aku dah ngemas.
Baju-bajuan harus la disumbat dlm plastik hitam.
Tapi takleh buat awal-awal sangat takut lipas makan pulak.

Progress rumah setakat ni adalah ok.
Kami tak renovate banyak mana pun.
Tapi alhamdulillah... semuanya berjalan lancar.
17hb ni kontraktor siap pasang kitchen cabinet.
And cornice pun insya allah siap dlm minggu ni.
Langsir baru nak tempah arini.
ntah bila la baru siap ye.

Curtain rails/rods tu Hubby pasang sendiri.
Jimat sikit.
Aritu ukur kat kedai tu sampai RM600 dia charge utk satu rumah ha.
Padahal raw material dia tak mahal mana pun sebenarnya.
Driller tu bole pinjam kat my abah.
Tangga je la kena carik ni.
Nak pinjam kat abah pun bole tapi satu keje pulak nak ngangkut dari Ptn nuu.

Lampu, kipas and water heater dah setel.
Last few days org tu anto.
Free-of-charge from Tampoi to PG.

And lepas raya nanti baru cat rumah kot.
Encik Hubby mengecat sendiri.
Itupun interior sajer.
Living, dining, kitchen, family hall & bedrooms.
Luar rumah nanti-nantilah.
Cam kesian je dia nak memanjat tinggi-tinggi tu.

And I wish for sooo many things for our new house.
Tapi kan, yg basic2 ni pun dah guna duit berbelas ribu.
Nampak gaya cam kena ngumpul duit balik la utk dapat yg diimpi nih.

And here are the things that we want for the house yg kena nunggu ada duit lebih/bonus baru bleh beli :
1. New curtains (for bedroom 3 & 4)
2. Carpet (living room/family hall/master bedroom)
3. Faux tree (that looks real)
4. Wall-to-wall mirror (dining room/family hall/master bedroom)
5. 6' mirror (living room)
6. Room divider
7. New sofa (large 3-seater fabric sofa)
8. Sofa bed (for living room)
9. Built-in wardrobe
10. New bed
11. Tinted windows
12. Extend the kitchen
13. Bathroom mirror (bathroom 2 & 3)
14. Extra bookshelf (for my extra-extra books)


Tatau pun nak apa lagi.
Tu je la kot buat masa ni.

Kami tak beli perabot pun sebab Hubby dah beli time nak kawin aritu.
Tapi cam nyesal pulak beli sofa awal-awal.
Sebab rumah yang kami duduk sekarang, dindingnya kaler pink, so matching la dgn sofa dark fushia+black ni. Tapi tema living hall yg baru adalah ala2 olive brown. So mcm sofa tu nampak terpinggir di celah2 kaler itu. Tahun depan la kot baru beli baru.

Carpet and wall divider tu nantilah... tak berapa penting sangat pun.
Banyak benda lain yg lebih diperlukan sekarang nih.
Bathroom mirror utk bilik air tu next month kot baru nak beli.
Aku jumpa satu kedai best yg murah kat Johor Jaya nuu.
Delfino.
Orang lain jual dlm RM100, kitorang dpt RM30 je.
Tu pun setelah tawar-menawar.

huuu... everything seems to be too expensive for us at this moment T_T



Tapi aku nak faux tree tu jugak.
Nak letak kat living hall.
sangat cantekkk!
Nanti-nanti la ye baru beli.

Wall-to-wall mirror tu of cos kena tunggu time bonus taun dpn.
Tak mampu aih..
Aritu survey2 pun dlm 2, 3 ribu jugak.

And nak extend kitchen nunggu la time aku ada 3, 4 org anak kang.
Ni setakat kami berdua ngan baby sorang, memang sunyi sepi je rumah tu ha.
Dapur yg sedia ada tu pun dah cukup luas. Ko nak main lumba lari pun bole.
Kot kalo aku jerit dari bilik tido kompem2 Hubby kat bawah tak dengar.
Harus la ai saspen kalo Hubby gi outstation lama2 kang.

Kesimpulannya, biar la nambah rumah tu sikit2 jek.
Setahun 1 brg pun ok.
Takyah nak buat loan ke hapa sebab kang nak membayar tu sakit jugak.
...

okeh, ai nak gi Giant.
nak nempah langsir pastu nak buka pose.
Si dia ngajak nengok wayang.
Tapi hape kekdahnya nak nengok wayang time bln2 pose ni kan.
cam akan tertido menat je kat TGV tu ha.
Lagipun besok nak ngemas rumah ngan dasat.

so, pas raya nanti kita nengok wayang ye Hubby ^_^

4 comments:

k|ree said...

bila duk umah sendiri nie...mmg macam2 nak beli...ada satu benda yg kiree tak dapat lagi, divider utk tempat makan n kitchen...bila la dapat agakny..

aza said...

salam..jom tukar link...suke baca blog neh sbb byk info menarik pasal jb...baru jer lgdok jb..byk tatau

harzharun said...

babe....ms aku tulun hubby ngemas rumah pindah dr melaka dulu pun aku campak baju-bajuan dlm plastik itam je...sekali nampak cam sampah sarap tuk dibuang...sedeh...hahaha...

best baca cite2 sal dah ada umah sendri ni...aku stil di awang2an... ni br kuar iklan tuk further study...ai dah konpius dah...nak bli umah ke nak further..haishhh.....

♥ sha ♥ said...

KIREE :
kite pun nak beli benda tu kiree. dah survey2 gak tapi yg menepati citarasa pun harganya dlm RM850. wuhuhu... harus ngikat perut nih kalo nak beli =p


AZA :
salam aza.. wahh baru dok jb eh? jarang jumpa bloggers yg dok jb nih. best2 ^_^


HARZHARUN :
haa ko kompem sambung stadi ni kan? huuu bestnye... aku mmg takmo nyambung dah la. dah penat belajar dulu. hubby aku ada gak tanye2 takmo further lagi ke. tapi kang mmg tunggang-langgang la rumah kalo nyambung gak. so ni terima je la apa yg ada. ahaks

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review