Cerita rumah lagi~

Love & Kisses ✿ sha
Life has been quite hectic lately.
Takde la hari yg aku tak letih terlepek.
Memang sangat menat dengan segalanya.
Raya, ngandung, rumah dan sebagainya.

Dah seminggu lebih aku tak pegi rumah baru.
En Hubby tak bagi sebab rumah tu belum dipagar lagi.
means belum baca Yassin, doa selamat, etc.

Tak baik untuk mommy yang mengusung baby katanya.
so, ngikutkan je la...
Tapi arini mesti pegi!
Teringin oke nak tengok kitchen cabinet, langsir ngan lampu-lampu yang dah siap dipasang.

haih pompuan ineh.

En Hubby dah siap cat dining & living hall.
10 litre cat kami guna utk bahagian tu sajer.
5 litre for feature wall and another 5 litre for the rest.
Cornice pun dah siap cat.

Si dia memang ke sana tiap hari untuk setelkan keje.
And weekends memang sehari suntuk la abis kat situ.
Cuci rumah, mengecat dan lain-lain.
And buat masa ni bahagian yang akan dicat cuma dining & living hall, master bedroom, family hall and baby room sajer.
Yang lain2 adalah cat putih yg asal.

Banyak jugak benda yang dia buat sendiri.
Save bajet la katakan.
Dia bayar duit wiring, cornice, plumbing, grille ngan beli cat yg bertong-tong tu pun dah beribu-ribu.

As I said before, nak pindah rumah memang guna duit yang sangat banyak.
Kalau semua nak buat serentak tak mampu aih...
Tapi memang kesian la kat encik Hubby sebab balik rumah je satu badan sakit.
Penat tau buat keje sendiri ni.
Nasib baik kawan dia ada yang tolong jugak.

Kat kepala otak aku pulak asik terbayang wajah poster clock yg jual kat HOMMY kat JJ Tebrau ngan CS tu ngan Stickjoy kat Angsana.

Sangat tastyyy!

4-pict poster clock cost around RM250 and 3-pict poster clock about RM150.
mau letak di kitchen and master bedroom.
cam telah mengidam yang dasat.


Yang kat atas ni cam sesuai utk master bedroom kan.
Sebab feature wall ngan langsir aku kaler dark brown.

Yang kat bawah plak tatau nak yang mana sebab kitchen aku bukan besar sgt.
so kalo letak gambar besar2 cam tak sesuai.
Tapi mmg aku prefer yg bawah skali tu.
saiz dia pun sedang elok.
yg no. 2 pun cantek juger tapi agak besar untuk dapur kami.




Nasib baik arini dah gaji and tup tup ada bonus plak.
Tak banyak macam tahun2 sudah tapi alhamdulillah... lepas la nak beli brg2 rumah sikit...
Ingatkan nak beli DSLR baru (read : D90) sebab kamera aku kan nan hidup mati tamau.
lens dia memang dah kabur sgt tapi cam banyak benda lain yg lebih penting.
Lagipun harus menabung utk si cerdik kat dlm nih ^_^
Tapi harus la ai beli something utk diri sendiri kan so mesti dapatkan jugak jam ittew.
Orang lain beli jam tangan, aku dok ngidam jam dinding.

haha.
anak aku nanti mesti minat benda2 creative nih sebab time ngandung mommy dia dok buat benda2 artistic je ha.

4 comments:

harzharun said...

hi babe.... best baca bila ko cite2 sal umah ni....aku mcm dah tukar plan balik...cam x jadi nak bli umah lg...cam nak bli umah kedai...kerjaya aku kan ble wat bisness..plus ttiba rasa sgt minat nak try bisness pengantin la plak...byk sungguh mimpi aku ni....

aku nak blajar attach snap shoot cam ko wat tu la..hehe...kalo nak letak video kat blog, mmg aku save kat pc lu..pastu br upload...

wahhh...dpt bonus...duit byk pas musim raya ni mmg heaven..hahaha...aku pun alhamdullillah, dpt rezeki lebih bln ni....cam nak beli hbeg yg x mampu bli sblm ni je....heeeeeee

Hana said...

Ske gak pic poster esp yg 3 pics yg macam sambung imej tapi separate frame.. :) feeling cam restoran plak..

Dayu said...

kita beli poster clock ni rm85 je
klau size besar skit, rm135
yang kayu lah
kalau plastik lg murah
tapi kat kl lah
rege kat JB tak pasti la bleh dpt tak..
mintak lah sape2 yg kat KL tolong beli kan..

Cik Puan Fara said...

i pn tgk2 jgk jam tu kt ikea..
berkenan nk letak dkt dining hall.


suke baca u dok cite psl umah.. sbb i pn dok sebok psl umah..
tp skrg tergendala kejap, xberapa sehat..

jaga diri babe, jaga baby kt dlm tu..
take care!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review