of Bunga Telur and Theme Color

Love & Kisses ✿ sha
5 months and less than 4 weeks to go...

whoaaa! HOW TIME FLIES!
sangat cepat oke.
and I've done almost nothing!
nada.
zero.


uh~ not really zero tapi macam takde apa yang nampak pun.

Surah Yassin tu pun tak survey lagi.
Actually I've already got the printing company's details back at my hometown.
Tapi tiap kali balik pun lupa nak amik.
Next week mau balik kampung mesti ingat nih.
haish haish.

And oh ya. I've got my bunga telur!

'haa warna tema pun tak tetap lagi tapi dah beli bunga telur sesedap rase aku ye.

Sebab kan dari dulu kat kepala otak aku memang ada warna ni jek so nampaknya telah kompem warna tema adalah combination of this...



and this.



Dusty-pinky-maroony.
yep. FINALLY.
plus the silvery-grey dress for outdoor shoot.

'apsal tema macam time adik aku aritu je nih?
*sigh*


-----

Last few weeks waktu nak ke Majlis Pertunangan adik lelaki aku, kami telah singgah di Nilai 3.
Stayed there for 4 hours.
Macam agak mahal and tak banyak warna ala-ala merah-maroon-samar yang menepati citarasa.
So ingatkan lain kali nak carik kat Ayer Hitam sajer sebab dulu my sis beli kat situ lagi banyak yang best.

Tiba-tiba time nak balik tu nampak satu kedai ni.
Aku sajer ajak my mum jenguk kejap sebab dah alang-alang kan.
tup tup, fuhh~ banyak pulak la kaler merah samar yang best.
And there're a few that I like most.
The first one is around RM5.00 per piece.
And another two is RM12.00 per piece.
Tapi macam over budget la pulak.
Then pusing-pusing satu kedai tu nampak satu design yang mata aku tengok sangat vouge. Akhirnya telah terkedek-kedek membeli.

I asked my mum how many do we need.
Pada pendapat aku, 100 pieces cukup la kan.
Untuk letak kat bunga pahar je pun.
Satu kiri satu kanan.
But she said, baik beli 200.
Mana tau kot dibuatnya tak cukup kan susah.
Dah la design bunga telur aku tu lain macam sikit.
Takde jual kat Johor ni kot.
Kang kalau tak cukup, tak pasal-pasal jadi warna-warni pulak bunga pahar aku kang.
So, takpelah.
Kalau lebih pun boleh bagi orang, kan.

yey! finally one thing accomplished.
gue suker!
*wink wink*

4 comments:

naddynad said...

caiyok2x ada masa lagi tu.. :)

Sha Pattinson said...

fushia pink ...byk masa lagi takpe pempelan ..

Siti Hajar said...

5 bulan lagi..relax..

we said...

i love dusty pink too!! :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review