Hantaran and Tema Nikah

Love & Kisses ✿ sha
Dulu-dulu, jenguk-jenguk blog orang, ada la cita-cita mau buat hantaran sendiri.
ye, sangat mudah terpengaruh ni.
Bunga kaler kuning-gold pun suda beli untuk hantaran kami.

Tiba-tiba, tup-tup tengok, huihhh suda nak masuk bulan 8 pun nih!
Tinggal 6 bulan sajer.
Hatta seketul barang pun kami tak beli lagi.

aih~ sebenarnya bukan sebab tak sempat.
Tapi sebab makcik yang buatkan hantaran kami time nunang aritu beria-ia la mau membuatkan lagi untuk majlis kawin kami nanti.
Macam takut dia kecik ati so takpelah, sila la buat ye makcik ^-^

Tapi memang aku suka pun sebab malas nak pening-pening kepala mikir barang-barang yang tak siap. Lagipun, hantaran yang dia buat tu menepati citarasa, jadinya, tempah adalah lebih baik, kan?

aa tapi nape bunga yang berkaler kuning itu?

Sebabnya, aritu waktu milih-milih warna tema untuk Hubby's hantaran for our majlis nunang, aku tersuka dengan satu warna merah ineh.
Dah pilih 5 kuntum, tiba-tiba, stok bunga tak cukup plak.
Sebab aku dah sangat suka dengan bunga tu, and nampak plak kaler kuning yang walopun gile tak suka tapi sama pattern, jadi telah berjoget-joget membeli.

haihhhh!

aku pompuan memang macam tu.
sangat mudah terpengaruh macam mak shin chan.
dan sebab majlis kawin kami nanti adalah berwarna dusty pink/merah samar, jadi sile la lari dari tema.

Sekian, harap maklum.



oh lupa plak.
Tema waktu nikah nanti adalah dark-golden-brownish-bronze.
'gile panjang nama warna tema nih.

So, kalau hantaran aku nanti warna yellow-gold, kira matching la dengan our solemnization theme. Jadi, untuk mengelakkan majlis kawin kami bertukar jadi warna pelangi, maka, marilah kita tukar-tukar hantaran time majlis nikah je ye encik hubby ^-^

10 comments:

Siti Hajar said...

panjang sungguh warna tema kamu yek..(^^) ape2 pun saya rasa, bila dah siap semuanya, pasti hebat n lawa:)

cikin said...

waaahhhh kaler tema mmg cntikla..;) glemer lg..;) all d' best dear..:D

Anonymous said...

whoa.. kaler tema yg veri de glam gitew. suke.. suke.. suke..! ;p

~intanz~

NURUL said...

saya suka kaler brown gold. dulu kawin pun menggunakan kaler begitu dan juga kaler off white. hantaran dark brown dan silver

Fuchsia~ said...

SITI HAJAR/CIKIN/INTANZ/NURUL :
tu la, kalau nak ikutkan, warna ala-ala gold ni jek yg nampak glam and padan dengan semua benda kan. warna lain tu, kalau silap padankan memang nampak ada jek yang tak kena. but hopefully semuanya ok la nanti..

*hiks thanks ye everyone ^-^

Sha Pattinson said...

kalau wedding mesti putih ..apa2 putih dahulu baru saingkan dgn kaler2 striking ..cantik jugak skang nih kebanyakkan pengantin baru ambik theme putih for wedding ..sweet!!!

AmyMizzunderstood said...

hataa kalau nk menghired saya untuk buat hantaran anda pun tak kisah..hahah http://merisikgallery.fotopages.com

yunayuni said...

cam cantik je kaler tema tu.hehe.i love gold.sgt classic and timeless :)

Dayu said...

kira match lah tu.. biasalah tu selera bertukar2
smua nak kan
tu sbb kena da abyk tema kaler
biar pun nanti makcik2 kata..;ngada2 nyer ko' lantak..
suka ati i lah aunty...

anyway, istana lama tu kat taman bunga
depan jotic, depan waterfront
alah, photog sure tau nyer lah
favorite derang tu tmpt

wallpapersdeco said...

hi have a nice day! interested to do wallcoverings for your house, room, shop or office? feel free to visit my blog! tq...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review