Change of date!

Love & Kisses ✿ sha
Minggu lepas, kami balik kampung.
Sebab cuti Awal Ramadhan, kan.
Aku di Ptn dan dia di BP.
Dari TR pukul 8 mlm and sampai di JB around 9.30 pm.
Packing2 barang and dekat pukul 12 la baru sampai di Ptn.
My parents dah tertido so dia terus la balik ke BP.
Pukul 4 pg my mum kejut sahur.
Dia cakap, "laa mak ingatkan ZZ tidur sini sebab tu mak masak banyak nih.."

"tak la, dia dah janji dengan his mom nak sahur kat sana."

"mak dia tau ke dia nak balik arini?"

"tau..."

"oh, patutlah."


------

ye, sebabnya ZZ memang selalu tidur rumah tiap kali ngantar aku balik ke sini.
The next day baru dia balik rumah dia.
Tapi kali ini dia terus balik ke BP sebab nak sahur dengan his family.
Agaknya sebab ini kali terakhir bersahur dengan family sebagai orang bujang kot ^-^

haish mak aku nih.
Belum jadi menantu lagi dah berebut nak sahur umah mana.
Anak dia ni balik takde special apa-apa pon.
Kot kalau bakal menantu dia tu balik fuh~ mengalahkan anak sendiri oke.

jeles nih.

My hubby memang dah biasa pun dengan my family.
A few months back, sejak aku kenalkan dia dengan my family, memang apa-apa event dalam family aku pun mesti dia ada sama.
Macam waktu mau ngecat-ngecat rumah baru kami beberapa bulan lalu.
And waktu ngantar my sis untuk Majlis Bertandang di Ipoh 2 months ago.
Dan juga waktu my brother's engagement kat Kuala Selangor last few weeks.
Semuanya dia ikut.
Siap tidur rumah lagi ha beberapa hari.

oh ye.
Maybe, our wedding date has to be changed again.
From 14th February to 20th February.
My dad doesn't really agree with the 14th.
Sebabnya tarikh itu masih di bulan Safar.

'what is wrong with Safar anyway?

haihhh!

but it is still a maybe.
just maybe T_T

------

I was driving back from Johor Specialist when he texted me.

"cyg, hubby cintakan cyg.
hubby syukur dpt isteri mcm cyg...
terlalu byk sebenarnya yg hubby nak ckp tentang untungnya dapat isteri mcm cyg tapi biarlah hubby seorang je yg tau."


Thank you dear.
Walaupun aku tgh sakit-sakit tu tapi rasa sangat gembira bila si dia hargai apa yang kita dah buat.

Luv yuh hubby!

7 comments:

fara said...

takleh sbb bln safar pulakk..
i tade date lg tp dl mase ade ura2 date, nenek i xberapesuke sbb dlm bln muharram :|

k|ree said...

macam2 ye...bila nak pilih tarikh nie..klu ikut sebenarnya, sume bulan dalam islam pun baik je..tapi, sebab ada peristiwa masa zaman nabi dulu masa bulan tue yg menyebabkan orang taknak buat bulan-bulan tersebut... :)
takpe la..asal kawin..hehehe..

nads said...

ikut jer pilihan tarikh parents tuh...mesti ade hikmahnyer sume nih...

nad kat pasir gudang keje kat LPJ...Lembaga pelabuhan Johor...

~ thalhazlin ~ said...

wah. very romantic! suka! ;p

Haliza said...

yes! agree with thalhazlin. Romantica de Amore. hehe..

Fuchsia~ said...

FARA & K|REE :
tu la.. kalau nak ikutkan, semua bulan pun baik je. tapi orang2 tua ni susah sikit plak. banyak sgt la pantang-larangnya


NADS :
yang kat johor port tu ke nads? wahh dekat kite nih ^-^


THALHAZLIN & HALIZA :
ahaks. romantik eh. tu la dulu mcm tak sangka plak si dia romantik sakan mcm nih ^-^

Rosli Arof / Photografik said...

salam...
sbnrnya kamu org pontian ya...sory baru tau :-) saya org pekan nanas, kg sawah.

hehe..susahkan nak pilih tarikh yg sesuai sbb wed ni hanya sekali dlm seumur idup insyallah...
apapun dah confrim, tahniah..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review