and the Date again...

Love & Kisses ✿ sha


Dulu-dulu kan, plan kami adalah mau kawin di bulan 12.
12/12/2009 to be exact.

Sadly, my Atuk tak bagi coz he said, tak elok adik-beradik kawin tahun yg sama. My sis's wedding is on 6/6/2009, and I was engaged on the same date.

Sekarang aku fikir, alhamdulillah... memang ada hikmahnya kami tak buat bln 12 tu. Agaknya kalau betul'lah jadi tarikh tu mesti aku dah kelam-kabut yang dasat sekarang ni kan.

Furthermore, my boss akan mengerjakan Haji for nearly 2 mths and continue outstation di Qatar selama 3 bulan. I'm gonna be in-charge for the whole 5 months so tak mungkin la dapat bercuti panjang untuk kawin nanti dengan tons and tons of work menanti di opis.

Then, our 2nd plan is to get married on 1st January 2009.
01/01/2010.
'kan tarikh yang sangat cantik tu... dan tahun yang berlainan juger...

Tapi, my Abah pulak tak bagi.
He said, tak elok kawin bulan Muharram.
so... oke.
Walaupun agak terkilan tapi nak buat macam mana, kan.
I am an obedient child T_T

And then, 14th February 2010.
As per my previous entry, maybe it has to be changed again due to bulan Safar.
Actually aku bukan nak sangat pun tarikh Valentine's Day tu.
'gile mahal oke bunga

Any date, whichever, whatever, is fine with me.
Cuma aku risau my dear hubby tak ingat tarikh anniversary kami nanti.
That's why I have to choose the easiest date to be remembered for the next hundred years.

'betul tak?

Tapi kan selama ni aku dah paksa dia ingat semua tarikh penting kami.
So rasanya tak timbul masalah la kalau aku nak pilih tarikh apa pun kan...

So I think 20/02/2010 pun oke jugek kan?
'kan kan?

But my sis is going to give birth on 14/03/2010.
Memang tengah nunggu hari la time tu so boleh ke dia nak fly jauh-jauh dari Miri ke sini nanti?

haih haih.

12 comments:

k|ree said...

hurmm...
tue ada lah perkara bise dalam memilih tarikh...
masa kita nak tunang..pilih tarikh pun masalah juga..nak kena yang ada cuti la..so,tak payah amik cuti...rasa nya, 2 3 kali juga la tuka..heheh...at last, amik 1st feb, sebab cuti wilayah..isnin cuti..lepas tue..nak pilih tarikh kawin pun banyak sangat...dari bulan 7,8 dan akhirnya..bulan 10..lepas raya..senang...
dan, kami tunang dah kahwin dalam tahun yang sama...heheh..

Love Lavendar said...

mmg susah nk pilih date kan...mcm sy engage dulu...asalnya nk buat 3rd jan 09, alih2 diawalkan jd 28.12.08. Dah jadi lain tahun....

apapun, tarikh yg menarik sangat mudah diigti.. Memang betul x elok adik beradik kawin pada tahun yang sama...Pernah terjadi pada kakak ipar nye adik beradik..kawin pada tahun yg sama, alih2 lagi sorang jodoh x lama..apa2pun semua itu ditgn Allah kan...kita yang merancang...betul x??

Haliza said...

Sama mcm saya jugak. Mula² sy diberi pilihan utk pilih tarikh nikah, bila saya pilih 01/01/10 cpt² bakal FIL sy reject. Sedih jgk T__T sbb dia bg alasan yg dia xsampai hati nk cuti time bdk² nak naik sekolah.

Pujuk hati sendiri then bagi bakal FIL saya pilihkn. Tuh yang dpt bln Feb.

xper la Fuchsia, aslkan org tua kite redha kn? :)

durruz said...

u got into same situation as me..

nenek + parents sy tak bagi kahwin sama tahun dgn my bro jugak...tapi bila dengar petua orang-orang tua kan, me myself pun jadi takut nak kahwin sama tahun...hehe

MyRule said...

Me pun face prob yang sama. Tunang bulan 2, mula2 nak budget nak kahwin bulan 8, then postpone bulan 10, postpone lagi bulan 11. sekali atuk belah abah my tunang kata takleh dua beradik kawen tahun Islam yang sama (bakal adik ipar kawin bulan 7 aritu).
So kitaorg ikut kan je la.. last dapat date paling cepat...awal muharam..tahun baru Islam..;-)

Miss Shareeda said...

memilih tarikh memang perkara yang sukar. masing2 ada cerita itu ini kan. buat lah pilihan terbaik. ambil pendapat orang-orang penting dalam hidup awak ya..
goodluck..

NURUL said...

payah nyer nak pilih tarihk kawin2 kan? org tua2 byk pantang larang.

mcm nurul dulu mula2 nak pilih tarikh bulan 6. sbb merisik dan bertunang semua di buat bulan 6. kebetulan besday nurul dan suami pun bulan 6. tp cancell sbb baru lepas konvokesyen.

pastu pilih tarikh 8/8/2008 thn lepas. last2 berebut dgn jiran juga kawan sekolah. mengalah lah.

last2 nurul pilih tarikh kawin 1/11/2008. kira senang nak ingat. Alhamdulilah suami pun senang nak ingat.

littlephia said...

kenapa ye takleh kahwin di bulan muharram dan safar? bukan semua bulan islam baik ke? - no offense

hehe, anyways gud luck choosing a date. :)

Siti Hajar said...

saya pun mengahadapi masalah ini..rancang nak tarikh 1.10.2010 tapi dah terawal pulak jadi bulan 3.2010..rasanya ok la tarikh 20/02/2010..senang nak ingat:)

cikin said...

hmm.. pilih tarikh pun pening kan.. sbb nak kner tgk duer2 pihak ok k tak.. cuti lg.. kjer lg.. macam2 kner pk utk pilih tarikh kan..:)

fara said...

wuhhhhh ssh kn.. nk pilih date pn ssh.. my nenek pn ade ckp takmo bkn muharram. :|
14/2 ade dlm list jgk, bkn sbb V-day tp sbb mase tu CNY, so sedara mara pn leh cuti panjang sikit(+mesti time tu cuti sekolah..senangggggggg)

Anonymous said...

онлайн порно с малолеткой http://free-3x.com/ онлайн порно частное подростки free-3x.com/ молодые порно онлайн видио [url=http://free-3x.com/]free-3x.com[/url]

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review