The Sickness

Love & Kisses ✿ sha
hectic Saturday.
I was down with diarrhea and he was warded due to knee problem.
Bole plak tu kena serentak.

The last thing I ate was the KFC Macaroni & Cheese.
'adakah itu penyebab cirit-birit nehh?

Si dia masuk wad 3 hari straight oke.
Sabtu-Ahad-Isnin.
Tak pernah duduk wad jadi dia sangat jakun cam aku.



The day before, dia dah cakap nak pegi specialist tu.
Tapi dia tak cakap pulak nak pegi pukul berapa.
Saturday, consultant clinic opens until 12.
His appointment is at 11 so bajet-bajet pukul 10 la baru dia datang sini kan.
tup tup tengok, pukul 9 dah terpacak depan rumah.
Aku dengan sakit perut yang dasat, dengan tak mandinya lagi, kelam-kabut la bersiap.

Sampai sana dalam pukul 10 dah ramai pun patient yang tengah nunggu.
Belek-belek sana-sini, nampak plak nama Dr Diong.
Sebab aku dah memang sakit perut so cadangnya mau jumpa dokter tu sekali.
Try call opis kot Liza ada so bole prepare GL tapi dah memang hari cuti so mana ada signatory pun. Takkan aku nak sign my own GL pulak, kan.

Maleh nak guna duit sendiri so tak jadik pun jumpa dokter.
Duduk-duduk je la nunggu En Hubby to finish his checkup.

Pastu pegi ke Admission to register for ward.
Then wait for his MRI scan.
Gile lama.
Aku dah macam nak pitam pun ader.
Sampai kat wad, aku baring atas katil siap bungkus ngan selimut, dia plak dok kat kerusi. Pastu nurse yang datang jadi konpius sape sebenarnya yang sakit nih.

Nak buat cemana kan. Aku memang dah tak larat lansung.
Aku duduk kejap atas kerusi tu pun rase dah nak tergolek.
Kerusi yang tak best.
Kesiannye kat orang yang kena jaga husben dia kat hospital lama-lama ni kan.

Memang gile bocan oke duduk spital nih.
Lenguh badan.
Nak buat apa pun tatau.
Nak borak pun takleh kuat-kuat sangat.
Penyudahnya, dia baca paper, aku baring diam-diam.
He told me to go back first, tapi sebab kesian kat Encik Hubby so neman dia sampai petang.

Actually takyah neman pun takpe sebab kan diorang bagi tv sorang satu.
Sampai besok pagi ko takmo tido pun takde orang nak marah.

Pukul 6 ptg tu nak balik umah kena drive sendiri sebab Hubby kan kena dok wad.

Gile menggigil tangan aku.
Sendi semua sakit.
Nasib baik selamat dah sampai umah.
Dari pukul 9 pagi sampai 9 malam baru aku balik umah.
Serupa macam orang tak sakit ha.
Tapi sempat jugak la singgah Tesco Seri Alam beli makanan.

Pastu, the next day, pagi-pagi buta Encik Hubby dah call nanye bila nak datang.

hiks.
tu la dia.
Dah sibuk-sibuk kaki selalu kena tendang, terseliuh, lutut beralih sana-sini pun tetap nak main bola juger.
Ngan futsal semua tu.
Then, bila dah sakit-sakit begini kan diri sendiri jugak yang susah.
Tambahan pulak kan lebih pening dengar aku membebel nanti.
haih.

Then, kami mintak kebenaran keluar hospital for the whole day and the doctor told us to come back the next day for final checkup.

Sakit-sakit begitupun sempat lagi pegi PC Fair kat Persada Johor sebab nunang dia ni dah merengek-rengek dari semalam nak pegi sana.
At first memang dia tak bagi sebab tengah musim H1N1 ni kan. Tapi sebab aku dah pujuk-pujuk cakap nak singgah kejap jek so nak tanak terpaksa la dia ngikutkan, kan.

Last-last nengok ha sape yang shopping sakan.
3 hours duduk situ oke.
He even bought a new external hardisk tau!
And a new card reader.
Pastu siap nak beli MP3 player lagi haa.
And he bought me a cute notebook desk.

yippie!

I'm sooo hepi!
Luv yuh hubby ^-^

-----

No update on our wedding preparation this time.
Sangat bizilah dengan benda lain di kiri dan kanan.
So, next time maybe?

4 comments:

nads said...

hi...
salam ziarah...
dok pasir gudang jugak ke?
;)

Siti Hajar said...

sakit2 pun boleh jalan lagi yek..hiks~

~ thalhazlin ~ said...

hola fushia. i'm comming from ~thalhazlin~. thanks for link me. i link urs also ya. ;) saya jb kat taman perling neh. keje kat nusajaya. fushia kat mana? neway, good luck taw preparation. hee

NURUL said...

oooofushia baru update . lama dok menuggu. baru sihat ye? take care.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review