DIY : TQ Tag

Love & Kisses ✿ sha


Yer, cadangnya mau membuat sendiri my TQ tag.
Sebab time my sis's wedding aritu, she made beautiful tags for the VIP guest.

And, it's pink color.
dusty pink.
My color.

Jenuh la kami menggunting kertas tu sumer.
'but it does looks better than the ordinary printed tag.

So, mana mau cari paper yang murahan tapi best di JB ni yeh?
'anyone?
...

And we're going to Nilai at the end of this month.
Sebab 1/8/2009 is my brother's Engagement Day kat Klang.
So, on the way ke sana, cadangnya mau singgah di Nilai.
or maybe on the way balik baru singgah.
either one.
or both.
hihi.

I'm thinking of buying the bunga pahar.
Pink again.
My sis aritu walaupun theme dia merah, tapi most of her things are pink in color.

And aku ni pun nak guna pink jugak.
Cam tadek kaler lain dah.
haih haih.

Oh ye.
About the DIY TQ tag, tadi suda nyuruh pun my sis mendesignkan beberapa tag for me. Paksa rela la kan sebab time wedding dia aritupun aku dah nolong banyak benda ^-^

She's very good at these thing and taste kitorang memang sama, that's why la walaupun aku ni cerewet, tapi yang ini aku tak kisah sangat sebab apapun yang dia suka, mesti aku suka jugak.

So, I think my part for the do-it-yourself thing is the choosing and the gunting-gunting sajelah.
hiks.

9 comments:

Haliza said...

Awk try cari kat pemborong alat tulis. Maybe ade kertas² yg cantik dan murah. Salah satunyer di plentong dkt ngan opis sy jgk :). Bole kite ketemu :P

NURUL said...

baru jumpa blog awak dr dayu punya blog. sangat best laaa. anyway selamat berkenalan ye dr saya nurul :)

pasal tag tu mmg boleh buat sendiri selain kaler pink kan pada saya kaler bay blue pun sgt menarik :)

Anonymous said...

setuju ngan haliza. kat area johor jaya pun byk kedai2 camtu. klu amek byk.. harga harus dpt kurang ;)

~ intanz ~

hanim said...

fuchsia, penah terpk nk DIY my card n thank you tag. but, after pk pjg, cancel.. xlarat nk buat! i survey kat the papier @ the curve damansara.. fuh, sana sume ada..but, a bit mhl + x cukup creative.. so sbb tu cancel. :( if u nk design, kat mph ada buku papier tu..i tau pun dr mph.. :) chup! ur bro tunang kat klg? i dok klang gak.. hehehe singgah umah..

fara said...

wahhh rsjin..teruskn usaha anda.. nmpk mmg leceh tp kepuasan tu penting ok.. pastu bile kasi cantik2 kt org,kita pn rase senang hati :)

khairulhaya said...

hai..

salam perkenalan erk..saya pon jumpa blog kamu kt dayu punye blog..saje terjah2.tp best plak blog kamu ni.
tag tu sgt cantil n sweet..teruskan usaha ok..x ada nilai utk satu kepuasan..chaiyok2..

Dayu said...

aaikkk
ramai lak yg sampai ke sini from my page..
bagus..bagus mengembangkan network
TQ tag mmg macam lagi buat sendiri
lagi puas hati sbb akan menjadi sesuatu yg lebih lawa+comel
start it from now..supaya tidak kepenatan nanti

Fuchsia~ said...

HALIZA :
plentong? aiseh.. sgt x expert jln2 kat situ. SSF yang diorg cakap best tu pun carik2 tak penahnya jumpa ^-^


NURUL :
ahaks.. thanks nurul.
tak la best mana pun. cuma cerita2 biasa je nih.

bay blue? oo.. biru adalah di luar kehendak buat masa ni ^-^


INTANZ :
jhr jaya tu banyak sgt kedai la intan. jarang2 gi situ, kalo lalu pun sbb nak gi jj tebrau tu jek. kot tak, takde maknanye nak jejak ;p


HANIM :
ha tu la. mmg tgh berkobar2 nak buat TQ tag tu sendiri. sbb benda lain sume tak reti. tapi takkan takde hasil tangan sendiri kan. so by hook or by crook mesti jadik! hiks


FARA :
haa btul tuh. lagi kalo nampak cantik je semua mmg puas ati btul lah


KHAIRULHAYA :
haya... sy tak bole access la blog awk. meh la bagi link. best jugak jejalan blog org nih ^-^


DAYU :
tu la dayu. ramai gak yang dtg ke sini lalu blog awk. mmg network btul nih. ahaks

Anonymous said...

http://www.webmonkey.com/tutorial/Christmas_party/
looking for tamsulosin hcl inn bangladesh
[url="http://www.webmonkey.com/tutorial/Vintage_christmas_german_tree_decoration_glass_bow/"]vintage christmas german tree decoration glass bow[/url]
best pick under 25 gift for him christmas
[url="http://www.webmonkey.com/tutorial/Best_pick_under_25_gift_for_him_christmas/"]best pick under 25 gift for him christmas[/url]
[url="http://www.webmonkey.com/tutorial/Unique_photo_christmas_card/"]unique photo christmas card[/url]
buy amoxil in Florida
[http://www.webmonkey.com/tutorial/Cheap_christmas_gift_basket/ cheap christmas gift basket]
http://www.webmonkey.com/tutorial/Muppet_christmas_carol/
[http://www.webmonkey.com/tutorial/Christmas_gift_card_holder/ christmas gift card holder]
buy topamax in New Mexico
[http://www.webmonkey.com/tutorial/Charles_dickens_christmas_carol/ charles dickens christmas carol]
christmas carol by charles dickens
wooden christmas yard decoration

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review