dilemma.

Love & Kisses ✿ sha
I'm having a dilemma right now.
but I'm not sure writing it here would be a good idea or not.
entah ye.
this place used to be someplace where I put my thoughts on.
tiba2 macam telah jadi suatu benda yang sangat public.
*sigh*

it's nothing actually.
cuma pada akulah it's a veri big thing.

Hubby's gonna resign soon.
he has been so sick and tired with his current workload, the politics and all the birokrasi.
and he got a new carigali job.

when u have a carigali tu his name, of cos la offshore work kan.
u know how I feel about him working offshore kan?
pehhhhhhh.

I don't mind if it's on project basis, once in a while.
2 bln sekali ke, 3 bln sekali ke.
or maybe straight lump sum time hujung2 project tu kan.
tapi yang ini, 2 weeks offshore, 2 weeks cuti.
macam, adakah nanish akan jumpa papa setiap 2 minggu?
T_T

Semalam si dia tanya, 'cyg redha tak hubby keje sana?
peh pehhhhhhh.
malas nak pikir ok, malas.

and dia siap cakap, kalo jadi pegi sana, cyg pakai la Cruze tu.
okkk I know that's my dream car tapi kadang2 money isn't everything.

I will definitely get that Cruze or the fabulous Tucson but that can wait.
that can always wait.


I just hope that he's gonna get another job here, with me.
*praying hard*

and hopefully takde org yg busuk ati.
huhu.

15 comments:

pizet said...

pz penah ditanya macam tu...dengan option nnt kita ambik la maid tolong buat keja rumah...dan jawapan tetap adalah tidak..x rela hubungan jarak jauh selagi ada option lain

Lieya said...

Buatlah solat hajat mintak diberi petunjuk... kalau kejar gaji besar, biar en. hubby amik job tu tp kalau fikirkan kesusahan kite menghadapi anak sorang diri then berjauhan gitu... better cari job lain... ape pun buatlah solat hajat, berdoa dan berfikirlah dalam2.. InsyaAllahh ade penyelesaiannye... buatlah keputusan yg terbaik utk family...

Fainie said...

my experience, last 2 month hubby i dpt keje baru n i force him to go sbb gaji lg besar wpun we all tak tau env kt sana mcmana..end-up dia sgt depress kt tmpt baru (one of sime darby subsidiary (",)), hari2 blik keje murung..mula2 i ingtkn, maybe 2-3 days jek..sbb blm comfortable kn..but it drag till 2weeks tau..our relationship mmg disaster la masa tu..luckily dia dapat offer kt tmpt keje lama tu blik..lesson from that, duit tetap tak boleh beli kebahagiaan..Redha jek la

Yummy Mellow said...

pergghh.. bnyk tuh sampai 6 figure income. Tu monthly income ke annually?

PUAN THALHA : said...

fasha, betul tu. kadang-kadang money is not everything. tapi.. 6 figure tu babe.. gulp!! rezeki tu fasha. :)

~ NANA ~ said...

hubby i keje offshore, sebulan kat laut, 2 minggu cuti...but honestly, i sangattt TAK SUKA long distance marriage camni, nak2 bila dah nak ada baby ni...tp i xleh nk halang dia sbb b4 kawen mmg dia dh keje kat situ....but he promised me akan cuba dptkn kerja lain dlm setahun dua ni sbb dia sendiri x sanggup nak tengok anak2 besar jauh dari mata dia...rugi kalau x tengok anak membesar, lama2 anak pon x rapat sgt dgn kita....xpe, duit blh cari tp kasih syg tu ssh nk beli :)

rDnA said...

Discuss betul2 pro n cons..tgk camne..sometimes bila kita nakkan sesuatu kita terpaksa lepaskan sesuatu.klu tgk 5-figure mmg rs bestnye tp kna redhala utk pjj every 2 weeks..ape2 pun fasha yg kena hadapi..all the best dear

monstorious wife said...

Sha : Aku tengah bayangkan cemana ko nak jaga danish oump susu tidokan dia pegi keje balik keje sorang2 selama 2 minggu. Pengsan jap.

wanie said...

is hard to say... nowday everything is all bout money.. no money no talk...haih....

wani dh 2 tahun pjj dgn husband, 1 bln sekali je boleh jumpe... 2 belum lg kerja offshore.. nie husband nak plak tukar kerja nk kerja offshore.. demi kesenangan family katanya.. mmg betul tp bila ada anank sakit.. meraung sekejap.. sbb masa 2 la memerlukan husband di sisi 24 jam..

bincang elok2.. wani pun dlm proses nak berbincang... dh melalui 1 thn yg pertama.. x sanggup untuk melalui thn seterusnya

Fati Nagib said...

hi..

currently i dlm ur situation. my hub dh setahun keje cmtuh. n xtau la smpi bile since my hub cm nk letak statos tetap dn berpencen kat tgh laut tu je kan..huhu.. memula mmg best sbb ape je ble belikan. tp after sethn rse kosong. org len p weding ng hub tp not me. bile die cuti, kite of cos keje. x campor lg condition time preggy. ke hulu ke hilir sorg. since die 2 mingu cuti so nk apply cuti time tertentu susahla kan cnth weding close fam ke, cek up bersalin ke. hnye bleh cuti direct seminggu. tp sygla cuti plak. kot ade time2 yg lbh perlu. luckly mase sye bersalin dulu die cuti lg.klu x, nanges la dlm labour room.huhu..

so saya rase utk jangka mase pendek maybe ok.tp kalu pjg no no..not good for ur health..

sha said...

PIZET : hubby pun slalu ckp camtu kat fasha. but, helooo? macamla maid tu bole replace his place kan. huhu...


LIEYA : alhamdulillah lieya, my hubby dah dpt keje lain! walaupun
gaji tak sebanyak yg kat offshore tu tapi dpt tgk muka tiap2 hari adalah lebih priceless. ahaks

harzharun said...

Money not everything...hurmmm...
Cuba cr option lain...
Kdg2 kita xtau sejauh mana kekuatan kita...ada org boleh hidup g2...tp kita blom tentu kan...
Doa dear...semoga dipermudahkan.

lovely dots said...

Salam

Lovely Dots berbesar hati menjemput anda untuk meMENANGi Where's Elmo a peek-a-boo book untuk si kecil kesayangan.

Sila Layari pautan ini -> Lovely Dots March Giveaway untuk mengetahui syarat & langkah-langkah berkaitan.


Terima kasih.

Lieya said...

Alhamdulillahhh... kurang sikit takpe yg penting suami ade depan mate... kan kan kannnn

sha said...

FAINIE :
haa dia dpt katne tu fainie? sde ke??? haha T_T too bad for him... so akhirnya dah pindah tmpt keje lama balik la ni eh? tapi mmg btul kan, kadang2 duit tetap tak boleh beli kebahagiaan...


YUMMY MELLOW :
6 figure per annum dear. tapi dia stay kat sini... nanti tunggu anak besar skit baru boleh keje camtu kot =p


PUAN THALHA :
ahaks. mmg rezeki tu thalha. tapi diorang ni kalo dah start keje offshore mmg yg tu je la memanjang nanti. mmg dah tanak keja kat darat dah. so better tunggu dulu kot.. insya allah lain kali ada rezeki yg lebih baik kan ^_^


NANA :
haa kannn... bestnya ada yg memahami T_T
nanti anak dia ntah ingat ke tak muka bapak dia ni kalo jumpa jarang2 gitu. nanti mesti dah tak mesra sgt. kesian kat anak and kesian kat bapak dia skali kan...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review