handphone, anyone?

Love & Kisses ✿ sha
yep, I want a new handphone.

I need a new handphone.

Nokia E63 yang ineh walaupun banyak jasanya tapi dah selalu sangat menjadi mangsa balingan dan kunyahan cik nanish.
memang sangat kesianlah.

takpe, nanti bila omak ada henpon baru, nanish amikla yg ini ya.
...

Anyway, I've been eyeing the BB Torch 9810 for quite sometimes now.
remember this entry?


Kelmarin, akhirnya bila mau membeli, tiba-tiba ternampak Nokia Lumia 800 yang veri d gorgeous. wuhuhu...

tapi ntah ye.
bila dok survey2 macam banyak pulak handphone lain yang lagi best.

- Motorola DROID RAZR (RM1979)
- Motorola ATRIX 2 (RM1490)
- Nokia Lumia 800 (RM1650)
- Blackberry Torch 9810 (RM1888)
- HTC EVO 3D (RM1470)
- Sony Ericsson Xperia Arc (RM1589)

I prefer to have a Windows Phone.
Macam Lumia 800 tu la.
Tapi takleh buat video call pulak...
dahla benda tu yg sangat penting untuk cik nanish.
Sejak ada dia, every few days tok Mama akan bervideo call utk melepas rindu kat budak tecik tuh.



My first priority is to have a video call function.
And kalau bole nak button QWERTY, and screen besar macam Torch 9810 tapi pengalaman menggunakan hanphone slide, ribbon memang cepat spoil.

And Xperia memang nampak paling vouge antara semua.
Tapi from past experience, Sony Ericcson la henpon aku yang paling cepat rosak walaupun gambar-bunyi semuanya sangat best.

Lumia 900 got video call function.
tapi nak tunggu yg itu kuar macam berzaman je kan.

And I'm not gonna buy any Samsung SII or whatsoever.
Sebab pengalaman menggunakan Samsung Tab ni pun dah cukup menyusahkan.
If I had to choose, I'd rather buy an iPad.
lebih puas hati.
huhu...

So now it's battle between iOs, Android and Windows Phone.
Tapi tamau beli iPhone 4S juger.
Sebab macam tak berapa suka ngan rupa bentuk dia.
And sebab iPhone cuma bole bervideo call sesama sendiri saja.
So of cos tanak kan.

I don't wanna spend so much money on something that I might regret later.
Macam kesah Samsung Tab tu la.
but somehow, I'm gonna get it by this month jugak.

rasa2 macam mau Motorola Atrix 2 or HTC sebab it's one of the Top 5 for 2011.
tapi... ntah ye?


rupa paras macam tak berapa menarik.
yg kotak-segiempat-lumia tu lagi cantek. hoo 'kan kan?

2 comments:

Fainie said...

husband i pki xperia arc tu..mcm asik prob jek..main game pun sangkut2..tp sound mmg best

Mrs.Qarlista said...

handset baru je rosak skrinnye sebab delisha ketuk pakai sudu..wargh..tensennye tiap kali nak bace msg..uhuuu..ape pun tak nampak. sekarang ni memang dah jarang berblog sebab dalam fase nak restructure hidup. haha. :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review