keperluan dan kehendak.

Love & Kisses ✿ sha
Orang lain sibuk berBBM, berFacebook bagai, aku rileks je dengan E63 kat tangan.
Amik gambar guna tu, bersms guna tu, notebook itu, alarm clock pun guna tu.
Gambar2 dari hepon tu la yg aku dok uplod kat blog nih.
cantek je aku rasa.
Gambar Danish lahir, gambar dia membesar, gambar berdua, bertiga, semuanyalah.
Sejak kamera aku hilang waktu pindah rumah tahun lepas.

Tak pernah terlintas, teringin pun menatang BB nih.
Sebab new hp is, has and will always be the last thing on my list.
Selagi tak rosak jangan harapla aku nak tukar baru.

And tiba-tiba, last few weeks, henpon aku jem.

Tak rosak pun cuma maybe sebab memory dah terlampau full sebab penuh dengan video cik nanish maka henpon jadi hang lama2.
Dah buang banyak video dan gambar2 tapi masih hang juga.
Maybe dia kecik ati aku dok tengok2 henpon baru orang lain gaknya.
Maklumla, di kanan, depan, belakang semuanya bertukar henpon baru yang serba canggih manggih kan. Nak tanak, mata tutup2 tertengok jugak kan =p

And tup2 gitu, tiba-tiba rasa BB Bold adalah sangat cantek.
Dan BB Torch adalah anggun menawan.
T_T

I don't want any iPhone.
or Android.
or any of those Galaxy Tab.
Aku cuma mahu hp yg punya qwerty keypad, yang ada semua important function, yang mudah dan senang diguna. Macam E63 yang ineh.
no need for the touch screen whatsoever.
Sebab jari2 yg ngemuk nih mesti akan selalu tersalah tekan waktu cemas2 gitu.

Then tadi tiba2 bila cek bil kat website Digi, nampak promo BB Torch 9800 dari RM2199 menjadi RM1399 je okeh.


Dan BB Bold 9780 dari RM1799 menjadi RM999 sahaja.


Tiba-tiba terus teringin.
Maklum la azam tahun ini yang kamera DSLR itu dah tercapai kans.
So harus la ai carik sebab untuk pasang azam baru =p
Ada azam, baru la ada semangat nak ngumpul duit kan =p =p
...

Anyway, sape tau kat mana nak dapat ice cube tray with lid kat area JB nih??
Menat tau aku pusing2 satu Tesco Seri Alam, Giant Plentong, sume tak jumpa.
Ilot cakap ada jual kat Giant tapi nan ado pon.
Crystalmerah ckp ada jual kat Tupperware so aku tengok la kat katalog.
ada memang ada.
cantek... tapinya, gila mahal okeh.
lebih mahal dari Baby Cubes nih.


Aku ada beli Baby Cubes gak tapi mkn space yg sgt byk dlm fridge aku yg comei tuh.
Sebab tu ingat nak letak puree dlm ice cubes sajer.



adoi ai. mana la nak carik ice cube tray with lid yang murahan nihhh?

8 comments:

monstorious wife said...

Fasha, next week aku hantar kueh raya dalam rabu kot. Nanti aku belikan ice cube tuh. Ko nak berapa?

harzharun said...

kalo ikutkan my mom, mmg asik suh bli yg brand tupperware...hish, wat kayakan tupperware je!..haha..

aku skang pun , hset mmg x masuk dlm wishlist...selagi x rosak, selagi tu la duk guna...DSLR mmg best..tp xdenya ko nak ngangkut gadget gedabak tu gi mana2..alih2, hset jugak yg bguna tuk amik gmbr kan...

k|ree said...

okay...sya sokong harzharun...saya pakai tupperware yg comel2...ada masa..saya update di blog...waa..lama gila tak update citer...separuh cup tue, lebih kurang 50ml...naurah makan byk tue je takat nie...dan licin...hehehe...

okay..klu pakai bb...kte leh exchange no pin nnt...leh bbm..hehehe...

ederq said...

aku 6 thn lebih pakai fon sabun tu (tau x yg mana?) sampai kena ejek2. haha. last2 barulaaa tukar smart fon. hhaha

crystalmerah said...

huuu tupperware tu mmg mahal. but i bought it masa sale. And guna membership price kawan i. so save a lot jugak. but still mahal la compared to giant segala. but i give up dah ok time tu tawaf 3-4 tesco giant suma tak jumpa. huuhu

Girls Like Me said...

halu halu halu ...blackberry in the housee ;p ..common, get one! then bole keep in touch thru bbm :)
hehehe

Ms SZ said...

Fasha, dah dapat ke ice cube? saya ada jumpa di Jusco. Ada beli extra kerana teringatkan nanish. pm alamat kat sya : syazila1[at]gmail.com

Nadya said...

giant pun ade yg lid punye..murah je xsampai 5 hengget kot..hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review