the second stroller.

Love & Kisses ✿ sha
I'm sooo confuse mau beli yang mana.
Purple or brown?



Purple.
Brown.
Purple.
Brown.
Purple.
Brown.
Purple.
Brown.
Red.

aaaaaaaaaaa!


MacLaren Triumph 2011.
Purple and red is RM615.20 and brown is RM570.
Tu tempat paling murah aku survey la.

My sis beli yang kaler purple tu sangat cantek kat mata aku and veri d convenient sebab sangat ringan and bole lipat kecik jadi payung sangkut kat bahu.


Tapi tempat yang aku nak beli tu dah abih stok plak kaler purple & merah and bila tengok kat kedai lain, after less pun RM615.20.
Beza harga RM45.

Memang murahan yang coklat tu tapi better beli yang kita suke, kan walopon mahal sikit. Yang aku suka sbenarnya adalah merah tapi Hubby cakap carik yang nampak tak kotor sangat so mcm coklat je bunyinya kan.

My Combi stroller wujud lagi tapi nak beli baru sebab nak travel jauh2 susah.
Combi memang sangat best, bole lipat sebelah tangan, cantek, bole recline abih utk newborn babies, bole 2-way facing and veri ringan tapi besar gedabak so bila letak kat bonet tak muat pulak nak letak benda lain. Dah la aku ni kalo balik kg tu memang jenis mengangkut segala harta benda dalam lemari so tak mungkin la akan muat stroller gitu, kan.

'oh adakah maksudnya kena makai cik MPV skarang? hehe


I'm not letting go of this Combi sebab condition dia 99% like new sbb aku jaga barang dgn sgt cermat kan, and dia bole recline abih, Maclaren punya takleh, so bila ada little Zara & little Saif, mommy takyah beli stroller baru.

eh tetiba.

oo ye, purple or red or brown eh???
...

The downside of this MacLaren stoller is that it doesn't have a bumper bar.
Danish pulak jenis yg sgt suka la bergayut kat bumper bar tuh.
adoi ai.

14 comments:

Luv like this.... said...

vote for purple...tp brown pon sweet jugak!!hehe

ini y meroyan nk jugak sb stroller kt pon bulky!!nak jugak nak jugak

adlyn833 said...

i vote for purple.. ;P

::zAsyikein:: said...

u, beli kat ner? i pun nk cari jgk..eheh i go for purple cute!!!! eheh tp brown pun ok for boys...ishkkkk peninng....

ummphs.. said...

vote for purple!!!!
ceh! sbb asben tak nak layan um bile um demand mclaren kan. :P

ida khairani said...

Vote aku? Survey more.. Cari yg combi boleh lipat macam payung juga. Hehe..

harzharun said...

purple la yang...
qasyaf x rasmi pun lg stroller dia...mak aih, lambatnya habis pantang!!!!...
puteh dah aku duk bkurung dlm umah...hahaha..

k|ree said...

saya vote utk purple walaupun sya suka sgt warna coklat...hahaha...

mmg bagus beli yg cmnie...sbb ringan dan mudah...tp,dia tak sesuai utk newborn...mcm wajib la kena ada 2 stroller ye...hehehe...

tapi, naurah adalah tidak suka duduk dlm stroller...amuk dia nnt...hhuhuh...

irmafittaputri said...

vote 4 pink!! boleh?? hehe peace sha

perempuan said...

wah, kat mane bole dpt 570 tu? sy ade yg kaler merah tu, beli 629. tp betul la ckp hubby tu, merah kalau kotor nampak sangat. kene rajin cuci. sy tgh nk beli lagi satu utk 2nd baby. minat kaler coklat tu. thanx


nurul

sha said...

LUV LIKE THIS :
purple mmg cantik tau yang. yg brown tu bila tgk live tak cantik sgt. mcm pudar kaler dia. tu laa sbb stoller fasha bulky ni la dok meroyan nak beli yg baru. ahaks


ADLYN833 :
wahh mmg ramai nak pepel nih. tapi i dah beli kaler merah pun nih =p


ZASYIKEIN :
sume cantik tapi last2 fasha beli kat JJ Tebrau kat jb. yg murah tu fasha tgk kat website nih --> http://www.kasihkusayangku.com/index.php?l=product_detail&p=3251

sha said...

UMMPHS :
ala um, mclaren tu x mahal sgt mcm quinny... takpun, um beli esprit tu 450 je tau, ringan and bole lipat cam payung. baby baru lahir pun bole dok dlm tu sbb bole recline abis. kalo beli sweetcherry kat jj tu mmg murah tapi berat gila. kalo gi jln sesorg x larat aih nak angkut ;)


IDA KHAIRANI :
dah jumpa yg combi cam payung tu ida. tapi kaler dia cam malap sgt pulak pastu seat kalo koyak takde ganti. tu yg beli maclaren gak. hehe


HARZHARUN :
ko mesti dah beli yg quinny zapp tu kan. wuuuu best2.
akhirnya ko dah abih pantang baru aku sempat reply komen ni yeh. ahaks

sha said...

KIREE :
fasha kalau tau mmg beli esprit je dulu sbb bole guna utk newborn gak and ringan gila bole lipat cam payung. dulu2 danish pun takmo dok dlm stroller tapi dah lama2 ni dia ok plak. sib baik la kalau tak lenguh tuu nak mengangkut dia. ahaks


IRMAFITTAPUTRI :
tau dah irma mmg suka pink. ahaks. tapi fasha dah beli yg merah pun sbb bole guna baby laki pompuan ^_^


PEREMPUAN :
kaler coklat dia x sama mcm dlm gambar la nurul. dia mcm ala2 coklat pudar tu.
harga 570 fasha dpt kat --> http://www.kasihkusayangku.com/index.php?l=product_detail&p=3251
tapi rasanya skrg dah naik jadi 599 sbb fasha beli aritu pun mmg harga tu.

eh nurul nak beli dedua stoller brand yg sama gak ke? maclaren yg merah tu x ok ke?

perempuan said...

yang merah tu ok sangat. tahan lasak betul. cuma warna dia tu senang nampak kalau kotor. tu yang teringin nak beli lagi satu kaler gelap mcm coklat tu. tapi kaler dia x gelap sgt eh?

nak beli lg satu utk 2nd baby ni.sbb yg 1st baru sthn lbh masih pakai stroller. so adik nak kene lagi satu la.

Suriati Ba said...

Bole bg harga kasih syg x

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review