@ 8 months

Love & Kisses ✿ sha
Sangat bizi la lately nih.
Nak updet blog tak sempat, nak reply komen pun tak sempat.
Balik kerja layan Danish kejap, dia tidur aku pun ikut tertidur.
Tapi before tidur tu aku bagi dia tengok these 3 favourite nursery rhymes yg dia suka sangat.






hepi gelak2 sambil tepuk2 laptop.
hiks.

He's 8 months and 2 weeks old now.
Dah pandai sebut Papa and Abah.
Suruh sebut Mama dia tak pandai lagi.
Abah sebab aritu Tok Mama ajar sebut Tok Abah tapi Abah je yg dok kuar dari mulut dia.
Tapi takpela sebab atuk yang belah Hubby (my in-laws) memang dia panggil abah and mak.
And 2, 3 hari pastu baru la start panggil Papa.
Papa of cos sgt hepi la kan anak dia dah pandai panggil =p

And time dia genap 8 bln, belikan botol air Bros and dah pandai minum guna straw.
Memang cerdik anak mommy ni ye.

Sekarang sangat bizi nak berdiri pulak.
Pantang tengok mommy baring, mesti sibuk la pegang kaki ke apa ke jadi tempat dia nak berpaut nak berdiri.

wuhuhu sgt lasak oke.
buat aku letih yang lemah longlai.
tapi sangat best!
^_^

alhamdulillah...

Being a parents adalah 24hrs job.
You cannot quit, pause, stop or anything because he's there, he'll always be there till the end of life.

So, to those yang masih berusaha utk dapat zuriat, please be prepared mentally and physically ya coz anak bukan sesuatu yang suka2.

A child is a responsibility.

Anak adalah satu tanggungjawab.
Tanggungjawab yang super duper besar.
Kalau rasa tanak makan arini so takyah masak terus tidur.
ooo cannot2 ye.
penat macam mana pun bila dah ada anak, tetap kena kuatkan diri utk buat yang itu ini.
...

and we're saving money for something.
soon...
insya'allah.
^_^

5 comments:

♥ Elin ♥ said...

;) awk dan sya pun lama x update blog.haiss..super duper bizi mummy nih.

x per keutamaan harus diutamakan.

Luv like this.... said...

being a parent..yeay responsibility sgt besr!!

tetibe jadi macam hebat..supermak!!

rDnA said...

sama jer anak kita..sebut abah laju jer.mama dia sebut "mammamama" dah bunyi mamam jer

harzharun said...

plg aku heran pd perubahan diri sendri sejak2 dah ada baby ni, aku x rasa marah pun bila tidur diganggu or bila x dpt tidur langsung...malah, siap boleh senyum2 gumbira tgk baby merengek2 nak susu....ajaib..hehe

sha said...

ELIN :
mmg berzaman x updet blog ni kan elin. komen awk pun baru sempat nak balas nih. ahaks. sori2


LUV LIKE THIS :
yess btul tuh. jadi parents ni mmg susah sbenarnya kan. bila dah jadi mak baru la sedar pengorbanan mak kita dulu2 kan


RDNA :
tapi btul la rdna, baby mmg akan sebut bapak dia dulu baru nak sebut mak kan. nape ntah


HARZHARUN :
hahaha ko dah rasa jadi mak mmg lain kan. best gila! tatau nak describe cemana, kan kann. hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review