the hectic life.

Love & Kisses ✿ sha
I'm so menat hokey.
menat!
bizi melampau.
ngan life yang veri d hectic.
di opis juga di rumah.

And I've just finished handling another DI case last week.
sangat menci la kalau ada cases yang macam nih.
It will take days and days to settle and mengerah segala tenaga yang ada.
Macam aritu, we stay up for almost 14 hrs in the DI sitting (Domestic Inquiry) or what we called as 'mahkamah syarikat'. Dari breakfes, lunch, minum petang membawak ke dinner pun dalam meeting room tu you! Sampai rumah of cos dah lewat malam and berasa sangat sedeh sebab aku kena balik sendiri sebab Hubby still kat offshore.

Tu belum campur the pre and post DI thing.
Memang super penat and kering kontang dah otak aku nih.
'oo kau ingat sonang yo nak mencarik kesalahan orang nih?

and tomorrow I have a counseling session for a misconduct case.
Kot kalo aku ni sedia minat benda2 gini memang dari dulu dah aku amik law tuh.
Tak payah nak sesusah belajar Physics, Add Math bagai.
Baik aku bergoyang pinggul kaki kat kelas sastera time form 4, form 5 dulu.
Tapi malangnya aku memang tak pernah and tak teringin pun nak minat.
Tapi camne ntah bole terlibat jugak dengan benda2 gini.

And it won't matter much la kalau aku ni still single mingle lagi kan.
Masalahnya, aku ni omak beranak satu yang hidup sendiri utk beberapa bulan nih.
Sangat takut kalau the babysitter takmo menjaga cik baby if aku terpaksa berovertime sampai lewat2 mlm gitu kan tanpa di warning terlebih dahulu.

And I'm officially closed for any orders until June 2011 ye.
Mungkin akan tutup kaunter lebih lama lagi tapi bergantung pada keadaan la.
Tak mungkin la dapat buat guestbook dengan keadaan berkejar-kejaran macam ni.
harus aku tercicir si Emir kat tengah jalan kang.
kang bila laki aku balik tanye anak dia mana, bole tak jawab, 'eh lupe plak letak mana yeh.
omak yang sangat bizi ngan kehidupan duniawi.

and my baby is entering his 3-months stage today.
time dia jab 2 bulan aritu pun tak sempat la mau cerita di sini.
he's getting more and more adorable everyday.
kalau dia nangih pun aku akan biar je dulu sebab sangat best dengar bunyi ngek-ngek-nging-ding-ding-muka-cebik2 dia tuh.
omak dia sempat bergelak sakan sebelum operasi pujuk-memujuk berlaku.

haha.

tapi memang la.
macam sangat tak puas menggomol-gomol-cium2-pipi-bam2 tiap hari and tetiba ni dah membesar dengan jayanya pulak...
owhh memang sangat cepat ye masa berlalu.
...

dearie Emir, plis grow up slowly.
Mommy mau nikmati saat2 terindah membesarkan kamu nih..


and encik baby got this from his beloved auntie!
I've been meaning to buy this thing for ages tapi asik takde stok je kat Littlewhiz tu and tup2 bila my sis datang sini last week, she brought along this thing.
ooo sib baik la mommy tak beli dulu kan Emir.

thanks nyah ^_^

9 comments:

Puan Surayya said...

seronok kan balik rumah ade penghibur jiwa. menat pon terus hilang semua bile tengok telatah anak sendiri.

dah makin besar dah emir..nanti raya auntie datang umah jenguk emir ek. haha mesti dah lagi besar dah time tu, jangan takot lak ngan auntie :)

Mrs.Qarlista said...

wahai omak emir.. jangan lah sampai tercicir emir.. masukkan die dalam handbag! haha. nak tangok pic emir lagi. dah 3 bulan dah! makin besar dah. hehe.

ally said...

harus tercicir emir ye? ish3..hehe..nak tgk pic emir yg bam2 tu la..

ida khairani said...

bznya mommy..jgn la tercicir emir tu..bg iphone sebijik ya, boleh call mommy kalau ilang.

k|ree said...

sama la kita...walaupun hubby ada di rumah...tapi,malam naurah memang nak bergantung je dengan kiree...memang tak dapat nak buat apa...walaupun letih, bila dia menyusu tue, nanti dia pandang je muka kita..rasa sayu sangat...hilang terus perasaan letih tue...

harzharun said...

omak emir...walaupun ko mengeluh2 kebizian, tetap lucu tuk dibaca..haha...
kejap sungguh 3 bulan...sila letak pic emir yea...
ye ye, ko bizi, aku maap kan sal ko lom cite kesah beranak...t ko cite ms anak kedua la...buwekk!! :-p.. hahahahah!!!!!

lind said...

anak penawar duka hehe. wah hadiah menan dia dpt macam tu? beshnyaaa.

didil said...

saje jln2 cni =)
pejam celik pejam celik mmg jap jerk rase dieowg neh membesar kan..alaaahaiii

Fasha said...

PUAN SURAYYA :
haah su, mmg best sesgt ada budak tecik ni. nak buat apapun mesti pikir pasal dia dulu. ahaks. auntie jgn lupe dtg umah emir raya nanti tau ^_^


MRS QARLISTA :
mmg kejap gile budak kecik ni membesar tau nad. so ko nikmati la saat2 best time diorg kecik nih. ko cuti 3bln kan? hooo ai jeles okeh


ALLY :
orait, pasni letak gambo nanish tiap2 entry ye ally ^_^


IDA KHAIRANI :
wahhh kelass u. iphone gitu. omaknya ni pun guna nokia cabuk je ida =p


KIREE :
haah kiree. mmg best gile tgk muka dia kan. mcm emir time dia nyusu mata dia bulat je tenung kita balik. rasa nak gelak pun ada. ahaks


HARZHARUN :
wahaha siot jer. nyindir aku la tuh. yela2 nanti aku amik cuti lama2 aku letak kesah kawin, kesah beranak sume longgok kat sini ye harz =p


LIND :
haah lind, menan tu memang best! tak mahal mana pun. less than RM100 la.. ^_^


DIDIL :
baby mmg cepat jek besar ni didil. nanti mesti sgt rindu saat2 diorg kecik camnih ^_^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review