1 month old!

Love & Kisses ✿ sha

My little angel is one month old, 4.1 kg today.
hepi beday dear...

dah kena jab pun.
Hepatitis B 2nd dose.

Tadi timbang kat KK, berat aku telah menjadi 54.6 kg.
gile terkejut okeh.
adekah berat telah turun sebanyak 20 kg selama 30 hari?
So with this, mommy pun mendeclarekan diri bebas dari berpantang... yey!
Walopon berpantang sbenarnya adalah 44 hari tapi aku tatau apa yg nak dipantangkan lagi.
*hoh macam la selama ni ko berpantang sgt yer*

Dan operasi berbengkung yg dulu sangat la berkobar2 pun telah tidak berjaya...
walau setiap hari cakap pada diri sendiri besok berazam mau berbengkung tapi hakikatnya cuma 6 hari sajer berjaya melilit di perut dan pinggang T_T
sangat takde masa okeh!
Emir Danish ngambil semua masa yang ada.
*uk, alasan*

Time dia tidur, mommy yang letih longlai ni pun ikut menidurkan diri.
takpun mengonlinekan diri macam sekarang nih.
takpun sibuk2 membuat design kat Photoshop tu.
hoh hoh!

And lansung tak sempat mengepam juger.
awal2 dulu sempat la sebab cik baby tidur di siang hari.
tapi sekarang nan ado okeh.
dan stok pun telah abih diguna semuanya.
cik Emir Danish adalah mengempeng ngan mommy 24 hrs a day.
*mengempeng = melekat*

Malam tadi straight dari pukul 12 sampai 5 pg dia dok nenen je.
bukan minum susu sgt pun cuma dia nak benda tu ada kat mulut dia.
kebas + sengal2 dah tgn aku.
bila aku lepas je dia nangih.
camne aku nak tidur weh??
...

I don't know why tapi sejak elok dari jaundice aritu, memang dia adalah minum susu + melalak ngan dasat. celik mata je melalak mau susu. and sejam lebih plak tu menyusu. macam dukung 4 kilo beras kat tgn selama sejam. berehat beberapa minit and dia nak susu balik. huuu... kesabaran je la... mmg keras kejung dah tgn aku. 'mcm mana la nak ada masa mengepam utk simpan stok nih?


Emir Danish dalam ring sling from JumpSacBaby given by my sis.
Kena gigit nyamuk kat dahi sebab mommy tak serkup ngan kelambu sebab mommy telah ikut tertidur time dia mengempeng tu.

That ring sling adalah veri cantek and convenient.
Time tidur dia sangat selesa dok kat dalam tu tapi time jaga jangan harap la.
Dia lebih suka cik mommy mendukung guna tulang 4 kerat nih T_T
...

So, nex week berazam mau beli sebijik thermometer.
Sebijik lagi bantal.
Nasal aspirator.
Satu lagi changing mat.
Satu set mattress lagi utk letak kat rumah babysitter.
'ke tak payah eh?
and sebijik laserjet printer sempena PC Expo.
*tetibe*


and this book helps a lot during my confinement period.
so kalau ada sesapa yang rajin membaca, u got to have dis book okeh.
sangat membantu ^_^
tapi kalau ko bukan ulat buku, tak payah la beli. membazir je.
review tentang buku adalah dlm next2 entry. hehe.

4 comments:

^nanie^ said...

dear,mlm pon kene pkai bengkung gak eh?

ederq said...

sha, my eisya pun suka mengempengg. patah pinggang.anyway,nursing pillow tu membantu tapi still la T___T

wanlurvesya said...

baby time jaundice memang pasif sket..asyik nak tido je..da sehat..hihi..barulaa sibuk ngan dunia sekeliling.. ;) fasha..cuba beli bantal utk nursing tak de laa lenguh sgt nak menyusu.. ;)

dialicious said...

baby zaman skrg mmg suka melekat la..adoi!my baby dh 4.7kg and everytime nk tdo kene dukung n jalan2 n joget2.serious confinement period ni mmg sgt penat.bersalin sakit kejap je kan!huhu.i nk sgt baca buku tu tp xde masa la u.makan pon salu xsempat minum air ok!jadi silalah buat summary utk ibu2 yg lom abis pantang cam i n ederq tu.hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review