Emir Danish @ 1 year 4 mths

Love & Kisses ✿ sha


ohhhhh I'm drooling over this!!
agak patah hati dengan Galaxy Note sebab sampai la ni takde stok kat Celcom JB.
pehhh lama gila!
so tgh nunggu Samsung SIII open sale di Celcom juger.
aritu pegi kat centre takde jual lagi sebab tgh promotion time so maybe next week baru they start selling out.

and my little Danish who is 1 year 4 mths now dah pandai sebut kakak hokeyyy!
dah 3 hari dia sebut kakak.
oo ai terkejut. rupanya dah besar anak bujang nih T_T
pastu bila ajar sebut abang tak reti plak. dok sebut kakak je. maybe kat nursery ramai kakak2 kot.

words lain yang dia dah pandai sebut, mama, papa, satu, mamam, ball, bird, perkataan yg biasa2 kitorang sebut kat dia la.

and kalau mama suh amik barang pun sangat la rajin.
suh amik handbag mama, spek mama, henpon mama semua dah faham sebab dah slalu kena suruh a.k.a buli. hahaha.

tapi papa la yg slalu buli dia. kalau beli brg2 letak dalam plastik, slalu buli anak dia suh angkat bagi kat mama. si Danish plak ngikut je. larat tuu dia angkut buah mangga, buah naga sume tu 2 tangan. kesian je nengok tapi kitorang biar je sebab mcm comel sgt kan.

mmg pantang la kalau nampak tin biskut dok sebut mamam je padahal gigi baru tumbuh 8 batang. atas 4, bawah 4. kalau mama tak bagi kompem nangih raung2. haha... tapi berat dia dah 3 bln tak naik, main 9 kg jek padahal makan sgt la byk. maybe sebab dia aktif sgt kot. bergerak sana, sini, main, lari3 tu yang maintain slim je tuh.

and he's still bf until now.
jangan harapla nak minum formula kalau kat rumah.
last week tok mama & tok abah datang sini lepas my mum gi check up kat Puteri and amik dia kat nursery sebab ingat nak bwk jalan2 sementara nunggu kitorang balik keje.
so siap2 bawak la bekal botol susu dari nursery...
tapi setengah hari tu lansung takmo minum ha.
dia cuma nak minum thru bottle time kat nursery jek.

pehhh camne nak wean off nih kalo dah 2 taun?
huhu...

but he's sooo cerdik and growing up sooo beautifully and kadang2 pandang wajahnya time dia tidur, okkk... macam tak percaya I'm this lucky.

I'm lucky to have Danish and to found papa in my life... thank you Allah...

3 comments:

Sofiah Shahuddin said...

isalam. i feel u. my baby dah 9bulan n memang bila dia tido, kita tgk dia and rasa, bertuahnya diri ini..kan..;))

www.sofiahshahuddin.blogspot.com

ally said...

oh la, berat danish pon maintain juga ye? sama la ngan qalisya..lg hebat berat dia..1 yr n 2 mth baru 7.1kg je..memanjang je budak ni..

sha said...

SOFIAH SHAHUDDIN :
hi sofiah, agaknya mmg camtu kot bila dah jadi mak2 ni kan. rasa best sgt2 bila tgk baby tidur, mcm tak percaya kita dah jadi mak kan :)


ALLY :
tu la ally... geram betul dia tanak mkn sangat skrg nih. kalo balik kg my parents mesti bising gila ingatkan kita tak bg makan btul2. tensen jek ha padahal cucu diorg ni yang aktif sgt main tu yg metabolisma tinggi berat kurang tuh. haih

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review