Renovation : Porch

Love & Kisses ✿ sha

Kelmarin orang yang nak buat tiles kat depan rumah tu dtg utk buat estimation.
Kitorang cadang nak buat tiles + pecah tembok utk pasang pagar 16 ft + tambah simen kat depan rumah, nak naikkan sikit sebab dpn rumah tu mcm slope sikit so takut budak lari2 terjatuh, kan.

Upah = RM3500
Simen + Batu = RM1000
Tiles = RM1800

Total = RM6300

Tiles nanti beli kat Jubin BMS je kot tapi bila ntah nak pegi.
Weekend adalah super bizi as usual.


Aku macam suka dengan design gate yang gini.
Tertutup habis senang cerita.
Biar cik kucing pun tak dapat masuk.
kot tak, aduii ai...

And dah alang2 macam nak buat pagar 22 ft terus tapi Hubby cakap, yg sekarang ni kos utk 22 x 30 ft pun dah gitu, kang nak kena tambah kos utk pagar pulak. huhu.

Pagar 16 ft = RM3000 (wrought iron)
Autogate = RM1500
Wiring + tambah point = RM300
Sofa = RM3500
Wallpaper utk hall atas = RM1900

Total = RM16,500

tetiba tgh dok kira budget kami laki bini terdiam.
adussss.

Hubby cakap, 'abih bersih la duit gaji bulan ni gamaknya.
hahaha T_T

'ada contact no. utk org yang buat rumah/tiles kat area P. Gudang/Masai ni tak? 
Fainie? Sya? Opy? anyone? nak yang murahan tapi best. haha

7 comments:

Ms SZ said...

Fasha, kalau dah jumpa kontraktor tu, g je BMS, ambil item code, pastu suruh kontraktor yang settle beli barang. sya buat macam tu.
sya ada 2 kontraktor yg buat kerja ok. Simon no 1. tapi no phone, en hubby yg ada. satu lagi Jeff (Lee Siang Reno)-0137284219. bgtaw kasi harga baik eh, ckp "kawan sy u buat di kempas indah". hope this will help u.

irmafittaputri said...

cer contact qash maju.. abag hasyim..die area pasir gudang. kaw pulai indah pon die sanggup buat..

Fainie said...

I tgah pasang tiles kt umah jgk 2.tp x g tgk lg hasil kejenye.esk kot g tgk.kalu ok,i bg cntact num org 2.dia pasang amik upah rm2/ft.tp prnh tgk dia pasang kt umah org lain kt scientex.ok jek

sha nk tanya,kalau cat umah,better yg bkilat or yg biasa?utk hall n blik

sha said...

MS SZ :
orait thanks sya. nanti suh my hubby contact dia. kitorg nak gi BMS tu next week kot. dok bz je skrg nih


IRMAFITTAPUTRI :
irma, meh la bg contact no. dia. fasha mmg nak carik quotation byk2 je dulu nih. thanks tau


FAINIE :
eh murah jugak dia buat tu eh. meh la bg contact no. kat i.
kalo cat rumah, ramai suka yg berkilat sbb senang nak bersihkan. boleh lap jek kalau kotor. kalau jenis tak berkilat ni, kalau kotor mmg susah sikit sbb dia mcm melekat dkt cat. rumah fasha pun amik jenis yg kilat aritu tapi tak la yg kilat yg memancar tu. kang bersinar2 sgt takleh tido plak =p

Fainie said...

qash maju pun ok jgk..dia ada website, blh tgk kerja diorg kat situ

ni num contractor yg buat umah i..en. minn 0197487509

ederq said...

buat rumah mmg byk terdiam bila tgk bajet. ahha. pastu da bayar dok diam2 xleh shopping, hehe akula tu.
aku pon suka design gate camtu babe! takdela kuar rumah terus org nampak kan. ada eh wrought iron camtu? sebab kalau kayu aku xmau. dulu rumah emak aku kt jb mereput akhirnya huhu

azamfeez said...

Salah kira tu...bukan RM16K...tapi sekitar RM10k jer tu....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review