of breast pump.

Love & Kisses ✿ sha

I'm thinking of buying a new breast pump.
Medela.
Tapi tatau mau yg mana.
Freestyle, Swing, or just the Harmony one.

And tatau mau letgo the precious Spectra3 or not.
Sebab it's still in excellent condition.
Veri berbaloi la beli benda ni dulu.
Tak penah rosak pun okeh.
Memang banyak jasanya kat aku.
Tapi tetiba cam nak beli lagi satu utk letak kat rumah and bwk jalan2.
something yang will come handy whenever the needs come.

Spectra3 memang best tapi agak gedabak untuk dibawa ke hulu ke hilir.
Dan Spectra3 tak boleh guna bateri juger.
macam mana kalau aku mau pam di tempat yg takde power source?
kan agak leceh di situ.

These are the cheapest price for Medela breast pump :
Freestyle = RM1339


Swing = RM515




Harmony = RM160


'ada sesapa jumpa yang lagi murah tak?

Ikut hati aku memang nak beli yg Swing je.
Ringan and bole letak dalam handbeg.
Tapi Freestyle tu memang murahan!
hum hum.
'anyone?

12 comments:

aisha said...

go for freestyle. worth it and worth it.. hehe.. mmg berjasa gila kay.. sambil wat kijer kat workstation sambil pam pun boleh.. sangkut sj.. sambil drive pun aci tau..
1399 consider dah murah la tu.. ada yg jual 1350 tp no warranty from their side la.. last year bought it for 1500. kat ne dapat that price? can share? blh bgtau my other friends.

Ms SZ said...

salam,

Fasha go for free style. worth it! sy nak beli gak, tp tunggu adik Keisha lah. Sebab Spectra 3 ok lagi.

Akak ipar sy ada jual, tp ntah berapa ye harganya. Yang swing tu tak berapa nak jalan lah.

Pya said...

sis, medela swing agak noisy la. sy menyesal beli. huhu... mini electric pun ok rsnya sbb kawan ramai pakai semua ckp best. but if sis mampu, better go for freestyle =)

p/s: ternampak hubby & baby sis kat kfc masa homefair kat PERSADA hari tu. tp sis takde pun.

from your silent reader =)

Ila@Bella@Nabila said...

Kak fasha. Mana nak beli freestyle tu? Murahnyeerr. Share info sis

sha said...

AISHA :
mcm nak beli freestyle tapi takut x muat dlm henbeg lak. sbb kalo yg dual pump mmg dah ader spectra3 tu mmg letak kat opis. hum hum
aa nanti i bgtau beli kat mane yek tmpt murahan tuh ;)


MS SZ :
aah mmg worth freestyle tuh cuma takut besar sgt kalo nak letak dlm beg. sebab nak guna kekadang jek. kalo kat opis mmg maintain nak guna spectra3 tuh... akak ipar awk jual kat jb ni ke sya? bape yek?

sha said...

PYA :
ala swing noisy ke? baru cadang nak beli yg tu jek sbb ringan and kecik...
eh nampak kitorg kat homefair ekk? omak gigih gi shopping tu yg bapak dia kena layan anak. hahaha. lenkali nampak tegur la ^_^


ILA@BELLA@NABILA :
akak dah inform tau. cek kat komen yek ^_^

sha said...

AISHA :
aisha, nanti bg your email ya, sy nak inform tempat beli breastpump murah tu ^_^

Ila@Bella@Nabila said...

kat komen mana kak fasha? tak jumpa pun. btw email saya kat sini
abnulhisham.nabila@gmail.com
tq sis ;-)

Teefa Rosly said...

sha..

nak tanya.. dimanakah tempat murahan medela freestyle tu? skali dengan warranty ke? tengah survey2 gak ni.. huhu..

email me at teefa.lala@gmail.com ye.. thanks!

III bDkNaKaL III said...

awk, ktne bl FS dgn hareg yg sgt muah tu???

deyas said...

Sis please share jugak, kat man anak beli pump murah ni..

my email add: sadiah.h@gmail.com

[ anuar aimi ] said...

assalamualaikum.... kat mna akak bli harmony 2....murah... share la tempat 2 dgn sy...... adik_adikcomel@yahoo.com

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review