the bedroom set.

Love & Kisses ✿ sha
Last few days, akhirnya dah sampai pun our new bedroom set.
Beli time Homedec 2011 aritu.
Tak termasuk dalam list keperluan/kehendak pun sebab kami memang dah ada bedroom set yang beli time kawin dulu.

Tapi bila jalan2 kat Homedec, tak mungkin la tak angkut apa2 kan.
Cadangnya cuma mau beli ampai stainless steel yang melekat kat dinding tu.
6.5 kaki berharga RM78 je okeh.
Gila murahan!
Tapi terangkut barang lain yg beribu2 lemon pulak T_T

Dahla time tu aku tak bawak stroller.
Tak bawak baby carrier juger.
Maka telah mendukung budak tecik guna tulang empat kerat hokey.
Macam angkut beras seberat 7.4 kg ye.
eh tapi rasa mcm slalu jek dok angkut budak tecik ni secara camtu kan.

Hubby tunggu kat kete sebab kaki dia baru lepas operation so takleh jln lagi.
So berpoya2 la kami dua beranak kat Homedec ittew.

Bajet cuma nak masuk 10, 15 minit je kat dalam tu sebab takkan nak biar Hubby tunggu lama2 kan. Tapi bila dah masuk, dah alang2 tu kena la round satu dewan. Kot ada benda best, boleh beli time Homefair bln 10 nanti kan =p

Then nak keluar, kena ikut escalator, kena lalu dewan bawah.
Bila dah lalu tu, TERnampak pulak satu wardrobe yang cantek.
Saja2 tengok, ntah nape tiba2 terpikir, wardrobe kat rumah tu memang dah takleh pakai sebab tumbuh putih2 mcm cendawan.
Aku anak beranak memang dah ban barang CAVENZI ni sejak almari aku tu jadi camtu.
Rak kasut dia pun baru guna sebulan dah cam rosak plak pintu tu.
Memang ban 100% la!
Barang CAVENZI memang totally tak boleh pakai oke.
TOTALLY!!

Anyway, lepas nampak benda cantek tu and tgh dia dok explain kat aku, salesgirl dia plak dah offer nak dukung Danish, bagi dia golek2 atas tilam empuk, jadi model kat situ jap, omak pun bersuka ria la tanya itu ini, survey apa yang patut.

Tengok2 je la, tak rasa nak beli pun.
Tiba2 dia bagi diskaun lagi.
oh my oh my oh my.
Terus call En Hubby.
Tak rasa pun Hubby akan cakap ok sebab selalunya dia mesti suruh tunggu dia kalau nak beli anything berkaitan rumah.
So bila dia cakap ok tu mcm, eh?
hehe.
For the first time dlm taun nih, Hubby telah cakap, 'ok, terpulang pd cyg. kalau cyg rasa cantek beli je. lagipun almari kita dah takleh pakai tu.

So ai pun apa lagi, terus memilih2 design and membook on d spot la kan.
TERnampak terus TERbeli T_T

Aku nak kaler putih tapi bila pikir2 balik, white color cepat pudar.
Lebih2 lagi leather gini.
Takut cepat jadi kuning kan so I choose dark brown.
Tapi lepas book tu, jalan2 lagi, ternampak satu bedroom set yang super duper vouge kaler hitam. Beza RM600 je ngan set yg aku beli tu... nak nyesal pun ada tapi sebab dah bayar deposit kan so pasrah je la...
Yang aku pilih tu pun cantek juger cuma aluminium frame dia tu cam tak berapa nak matching ngan cermin kaler copper.
hum hum.

Setelah berjalan-jalan gitu penyudahnya 3 jam aku dok kat Homedec tu hokey.
Keras kejung tangan ni dok mendukung cik nanish.


sangat comel dia pakai topi nih.


walopon topi dah nak tutup mata tapi sangat gembira main2 ngan cik Logan.


see? memang dah tutup mata abih pun tapi still rileks je dak tecik ni main. kalo budak lain mesti dah bising2 rimas. ahaks

Aku rasa anak aku memang kaki jalan la sebab dia tak penah nangih kalau aku dok bawak dia jalan mana2 pun.

Ingat tak dulu2 waktu before kawin aku penah pegi 6 shopping complex sorang-sorang lepas balik keje dari pukul 6 sampai 12 mlm.
And time aku tau aku preknen pun time tgh jalan ngan my brother kat IKEA.
Time tu memang aku demam tak larat lansung tapi sebab nak gi IKEA gagahkan jugak kaki.
Balik tu memang flat gila and at that time memang aku dah rasa mmg preknen ni...
So tak heranla if nanish sangat gembira ikut omak berjalan2 ke sana kumari kan.
hehe.

6 comments:

fiszah_pjo said...

salam kenal dear...

pasal barang cavenzi tu setuju la..mmg banned betol..tengok brg2 my sis yg beli dr cavenzi sume tak bgus..huhu..tak murah pon..tak kualiti hampeh.huhu

Fariza said...

comelnya anak kak. :)

Ms SZ said...

pasal CAVENZI, memang sokong sangat ler. pasal almari dan rak kasut tu kite pon alaminya.

Fasha, I bet ur bedroom mesti besar kan? kenapa u tak buat bilik lemari je? kami plan nak buat bilik lemari macam selalu tgk kat drama tu. Rumah Seth dalam Nora Elina tu ada (tak tau u follow ke tak citer tu).tapi bilik rumah tu tak tahulah nak dipusing mcm mana untuk buat bilik lemari tu.

harzharun said...

sha...jom buat bilik "walk in closet"...uhuuuu, sgt tliur...tu cita2 aku bila buat rumah nanti...mesti2 mesti2 buat...rak tuk baju, kasut, hbeg, make up...owh, feeling diva...semoga aku kaya suatu hari nanti..amin..hahaha...

ederq said...

pasal cavenzi, tak pernah beli tapi memang ramai cakap camtu.

pasal baby suka jalan. okay nanish gang eisya sebab suka sgt jalan. kadang kalau dia dah amok sgt kat rumah, aku drivela jalan2 dekat2. suka ok. hihi. ye sama jugak kita. masa pregnant memang gigih tawaf shopping complex! hihi

Fasha said...

FISZAH_PJO : memang tak bagus lansung! rupanya diorg guna habuk papan yg dicompressed utk buat almari tu tau sbb tu baru guna kejap je dah tumbuh kulat2. geram gila! hehe teremosi plak


FARIZA : thanks fariza.. bride2be eh? takpe jap lagi bole join mommy club pulak ^_^


MS SZ : memula dulu ingatkn mmg nak buat built-in wardrobe je sya tapi bila pikir2 balik, kalo one day kena pindah keje tmpt lain and nak jual/sewakan rumah ni tapi dah buat cantik2 sayang pulak kan. hehe. tapi bila dah beli wardrobe ni rasa nyesal plak sbb kalo buat yg built-in pun sama je harga and mesti lg cantek.. T_T


HARZHARUN : aku mmg teringin yg walk-in closet tu tapi cam aku ckp kat Ms Sz la, kalo pindah tmpt lain kang sygnya... hubby aku sibuk nak beli tanah nak buat rumah sebijik dlm 10 thn lagi la tapi tu yg aku kena pikir2 balik kalo nak renovate rumah lebih2 kang sayang pulak, kan


EDERQ : so sila la jgn beli brg cavenzi walopon nampak moden and cantek tuh T_T
haah la ederq, bwk baby jln nih mmg cure paling best utk diorg ngan mak2 diorg skali. haha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review