Puasa @ Day 18

Love & Kisses ✿ sha


hehe nampak tak?
voucher Giant from Dumex.
Aku join the Dumex Club so they gave it to me during Mother's day promo tu.
Dah guna buat beli Huggies Dry Comfort pun time sale aritu.
RM27 for a jumbo pack.
murahan sgt kan?
Nak tunggu Mamy Poko jadi RM41 cam dulu2 tu ntah bila la.
...

Semalam kami berbuka puasa di Amansari Residence Resort.
Ada orang belanja.
Buffet dia not bad la... variety.
The sate is good.
Garing.
Sambal udang petai dia pun sedap.
Kerabu and rojak buah pun ok.
Cuma nasi tak berapa sangat.
And mi rebus lansung tak sedap.

Balik kerja tu amik Hubby kat hospital, tukar baju, terus la gerak ke sana.
yep, my Hubby is still warded tapi of cos akan gigih mengekor daku ke mana sahaja.

Aku baru nak iron seluar coklat yang dipakai waktu sebelum kawin dulu.
Berbulan2 tak pernah pakai sebab baru jumpa dalam longgokan kain and sebab rasa macam baru nak muat.

Dalam longgokan kain sebab we just bought a new wardrobe so telah kosongkan almari lama and sementara nak ngemas2 balik tu, longgok la semua2 kat bilik sebelah.
Nak pakai baru la menyelak selai2 =p

Baru nak sarung Hubby cakap, 'muat lagi ke cyg seluar tu? hehe...
hamboih perli nampaknyeh.
Tapi aku sarung jugakla sebab seluar lain sume tengah basuh.
Tapi saspen jugak mana tau kot mmg nampak macam nangka bungkus ke kan.
Tu yang pastu aku jalan depan Hubby nanya dia, 'hubby, nampak sempit ke suar ni? kalo sempit cyg tukar lain.
Pastu Hubby cakap, 'yela yela tak sempit pun... dah kurus la tu.
yey! akhirnya Hubby mengaku =p =p

Tapi berat aku memang dah turun pun walopon tiap ari makan ngan dasat and mesti mkn nasik time sahur sebab nak maintain susu badan kan.

So, after 18 days of fasting and 6 months of breastfeeding, I finally get my old weight yang 49 kg ittew!
lalala~

Arini Hubby ada buka pose kat Ponderosa Golf and Country Club tapi rasanya dia malas nak pegi dengan bertongkat2 gitu.
Lagipun Ilot nak anto kuih malam ni.
Last year pernah buka kat sana mmg sangat sedap.
Teringat lagi sampai sekarang tapi sangat jauhla kat JB nuu.
And budak tecik comei ni memang susah nak diusung ke mana-mana Maghrib2 gitu.
Semalam pun tak senang aku nak makan sebab asyik mengamuk je sebab mmg time dia tido, kan.

Kesimpulannya adalah kalau nak makan kat luar mesti tunggu nanish besar sikit kot.
Takpun gi makan waktu siang je senang.

oo ye, besok ada Jcard Members' Fiesta kat JJ Permas.
walopon belum gaji and tak dapat monus bln ni tapi nak pegi juger sebab nak beli cadar baru for our new king-sized bed. hehe.

and nak pegi jugak sebab minggu ni adalah last soping sebelum raya.
Hopefully Mamy Poko pun sale juger.
Stok kat umah tinggal 2 beg je nih.
Tu pun saiz L.
Danish pakai saiz M lagi nih.
Semalam tengok kat Tesco still RM44.

'oo rupanya nex week dah nak raye ye. huhu...

2 comments:

Princess Cindellyna said...

owh owh...bestnya shopping!hu hu hu..

bila tgk statement yg "next week dah nk raye" tu, terus datang mood nk beraya! he he.

jum pasang2 lagu2 raya!

Fasha said...

PRINCESS CINDELLYNA :
oh, lama x nampak kamu di sini ^_^ slamat hari raya juger! hihi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review