the husband.

Love & Kisses ✿ sha
yey! hubby is coming back dis weekend!!!
yey yey yey!!!
he says it's for good but I don't know.
there's no certainty here.
berharap sajalah that it's gonna be for good.
hum hum.
walau berapa banyak aku komplen kat sini, korang takkan paham betapa sedeh and susahnya hidup ni bila hubby takde. nothing can really describe how awful life is without hubby around.

orang kata, dulu time single bole je hidup sorang2.
memang la.
dulu aku pun rasa mcm tu jugak.
time awal2 masuk universiti dulu, aku takde boifren.
and ada one time tu aku tgh jalan2 kat MP dgn a few of my close fren and tgh citer2 tu sorang kwn aku, Adah, she kept talking about his bf (now her hubby).

aku ckp la kat dia, aku single, boleh je hidup sorang, pegi mana2 sorang. and she said, ko takde bf lagi bole la ckp camtu. nanti dah ada bf kang baru ko rasa susahnya kalau dia takde. she said, dulu dia pun jenis yg independent jugak tapi bila dah ada bf ni automatik telah jadi dependent tau.

and yes, it is sooo true.

a few months later, I met my bf (now an ex), and dulu, when he's not around, serasa hilang sebelah tangan dan kaki aku. Maybe I'm just one of the lucky ones yang sentiasa jumpa laki2 yg suka membantu, pampering me sampai aku jadi spoiled brat gini =p

Memangla dulu single bole je hidup sendiri.
Tapi bila dah berdua, berkeluarga, ada rumah sendiri ni, automatik akan menjadi dependent pd sang husben ye. that one adalah something yg tak boleh dinafikan, melainkan la kalau laki ko tu teruk nak mati satu benda pun tanak tolong kan.

I've never watch that Nora Elena but everyone in the office do and bercerita betapa best and heavennya dpt husben yg romantik gitu.

Tetiba teringat yg my hubby selalu ckp yang dia bukan seorang yang romantik.
1st time dia belikan aku bunga dulu pun dia call aku tanya kat sini mana ada jual bunga.
dia cakap, kakak dia mintak tolong belikan utk her office.
aku pun memang tak expect la dia nak belikan aku bunga so ngan lurus bendulnya aku bagitau la ada satu kedai tu yang company aku slalu order.
tup tup petang tu dia datang bawak sejambak bunga.
hubby aku ni kot ye pun pegi la tanya org lain kat mana ada kedai bunga tu kan.
ada plak gi tanya aku. haha.

and no, my husben is not as romantic as that Seth Tan but he has his own way to make me falls head over heels for him over and over again ^_^

bak kata Diah, whenever u wifey rasa cam jealous or dying to hv a hubby like ur frens' hubbies tu pls knw dat someone out there wud kill to have yours :)


6 comments:

♥♥relyza♥♥ said...

suwittt and totally agreed ngan ayat diah tu

harzharun said...

sha...aku phm perasaan tu walaupun aku kne tinggal kdg2 je...hubby xde 2,3 hr je aku dah lupa nak tutup lampu garaj, kelam kabut nak selak n kunci pintu mlm2..huhuhu...selamat bhujung minggu dgn hubby!..

Fasha said...

RELYZA :
tu la kan. kdg2 kita tgk husben org lain best jek, tapi sbenarnya org lain pun dok tgk husben kita camtu gak. so bersyukurlah dgn apa yg ada, kan ^_^


HARZHARUN :
mlm2 la yg paling saspen kalo husben takde ni kan. aku kalo boleh, lepas masuk umah, nak tgk ke arah tingkap pun aku takmo dah. saspen woo. haha.

mood aku lately ni memang dok bercerita pasal husben je harz. sbenarnya nak citer byk pasal baby gak tapi mcm takde idea plak

Siti Hajar said...

memang so true.. bila dah kawen, klu hubby x de cam rs x best.. tetiba jd cam x tau nak wat ape.. mmg sgt2 memerlukan hubby di sisi

rubaizah said...

btui2... dulu aku independent.. g midvalley sorang2... g jenjalan sorang2.. lepas ada husband and anak je terus dependent.. nak g memana nak kena ada husband.. uhuhuh

Mrs.aisheiteru said...

setuju...even I klo hubby flying je mula tak keruan. bila rasa husbandless je...mesti ingat kengkawan yg kna dok jauh dgn husband. mcm sha plak kna take care baby sorg2. Alhamdulillah I'm lucky bila hubby takde my parents dekat. so mesti balik rumah parents.

smoga kuat & tabah yer!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review