Tarikh yang itu

Love & Kisses ✿ sha
First of all adalah mau ngucapkan terima kasih pada semua aunties yang memberi wishes yang sangat banyak di entry Emir Danish ye. Tak sempat pun mau mereply all the comments tapi agak excited sebab tak sangka blog ineh banyak jugak pembaca ^_^

And secondly, mau ngucapkan congrates pada Diah (11/2/11), k|ree (7/2/11), Marina (2/2/11), Eeza (4/2/11) and Siti (26/1/11) atas kelahiran putera puteri tercinta.
'wuhuhu ramai plak geng Emir Danish yang lahir bln ni ye.

So, it's been 16 days since Emir Danish delivery day.
Sangat banyaklah cerita yang mau dishare di sini tapi mommy bermata panda ni sangat la tak sempat mau menulis.

Time cik baby tido, si mommy mau mandi.
takpun berurut sana sini.
takpun, gi makan.
dan tiba2 cik baby dah mangun balik.

tak la meragam pun.
nak dengar cik baby menangis melalak2 adalah lansung takde.
cik baby adalah sangat baik sejak dari dalam perut mommy lagi ^_^

ohh tapi macam mana mau cakap ye.
24 jam rasa macam sangat tak cukuplah buat masa sekarang.
macam lebih penat daripada waktu bekerja.
tapi adalah sangat suka sebab diri berada di rumah.
'kan impian sejak dulu adalah mau jadi housewife sepenuh masa gitu =p

Anyway, hari ini bukan mau bercerita tentang kesah delivery.
Sebab mood bercerita macam tak berapa nak ada.
Cuma nak share tentang semua yang jadi pada 30th January 2011.

Perkara pertama of cos the delivery of our beloved son, Emir Danish bin Muhammad Zainol Abdin.


Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.
Cerita tentang the whole process tu nanti-nantilah aku tulis di sini ye.

ok jek.
takde la sakit melampau macam yang orang selalu cakap tu kan.
Maybe sebab aku guna epidural.
haha nak ngutuk aku la tu kan ckp guna epi so memang la tak sakit.
so, sape suh ko tak guna epi kansss?
...

and to tell u d truth, pada aku, aktiviti berpantang ni adalah lebih horror daripada sakit bersalin oke.
betul!!
nape aku cakap macam tu ye?
hooo nanti-nantilah aku cerita.

Semalam, mak bidan yang urut aku tu cakap, 'kakak kalau tak jaga2 nanti Danish cepat dapat adik ni tau kak. kakak subur nih..

Aku automatik cakap, 'oh bagus la..

haha terkejut makcik tu, 'ehh budak nih. bersalin aritu tak sakit ke?

Terover excited plak aku ni kan bila makcik tu ckp aku subur.
tapi tu la aku cakap. sakit bersalin tu takde la melampau sangat.
bila baby dah kuar, entah nape, automatik rasa sakit tu hilang.
bukan la hilang pun tapi macam tak ingat lak apa benda yang aku sibuk2 nak sakitkan sangat tu kan.

so kalau Emir Danish cepat dapat adik pun apa salahnya kan.
hee~

Anyway, 30th January 2011 juger tarikh adik lelaki aku selamat bernikah.
Aku tak dapat datang sebab tengah deliverykan cik Emir Danish ye.

Gambar dan video adalah seperti di bawah.
Cerita lanjut tentang majlis mereka tu pun nanti-nantilah aku tulis di sini.
sangat pelik and agak sedeh sebab wedding adik sendiri plak aku tak dapat pegi, kan.
Tapi of cos tak mungkin akan tukar dengan apa-apapun sebab itu adalah antara hari paling bermakna dalam hidup kami dengan kelahiran putera tercinta, Emir Danish ^_^



ai agak jeles sebab video ni sgt sweeeettt hoke.
my wedding vid by PMline adalah sgt horror T_T T_T

tapi takpe la... mana ada wedding yg perfect sangat pun kan.
*mood pasrah*
Pengikat cinta kami, si Emir Danish pun dah selamat lahir ke dunia ha ^_^

12 comments:

Luv like this.... said...

waa..bru tau awk da deliver!!congrats ok n welkam to the world en emir danish..nice name!!pntg cam horror skit kan dgn itu x bole, ini x bole..ayaya!!!selamat berpantg okey mumy :)

Girls Like Me said...

along! Emir Danish yg comey tu pengukur cinta ktorang gak..ehehe..senang nak ingat bila anniversary kitorang...tgk je Danish membesar!

anyway, all wedding stuff kita inspired by Fasha & Zainol wedding tau!so,tenkiu so much along..next year da boleh kita buat big party for Emir Danish,plus celebrate anniversary along n kita! =)

Princess Cindellyna said...

tahniah mommy!!!=)

moga bahagia bersama keluarga tersayang!!=)

Siti Hajar said...

congrats yek..:)

ederq said...

aaaa beshnyaaaa bila my baby nak kuar ni hehe

nuruljannah sukhri said...

x sbr tunggu entri apa yang horror sgt berpantang tu....
x sbr tgu baby kuar ni

rubaizah said...

congrate.... aku dulu pun pakai epidural.. sbb x tahan gila sakit.. aku kan induce...

Mrs. Eeza Herman said...

haha..subur yee..
emir danish cepat dapat adek..
mmg xcukup masa je kan skg nie..
kejap je da petang, kejap je da malam..
nasib baik la bab2 mandikan baby mak iza yg buat, kalo x, lagi la takde masa nak fesbuk or blogging nie...
baby hazeq pun alhamdulillah baik je..tido je keje dia..nangis2 manja time nak susu je, dpt susu lena tido..
best kan jadi mommy nie..

harzharun said...

mek!!!...byk la ko nak cite nanti2!!..ko dah utang bp byk cite neh...pics & cite kawen ko pun x reveal secara penuh lg tau..skang, cite sal deliver plak..n video kawen ko pun ko x tayang lg kan...ishk ishk..mommy emir danish nak kene nih..heeee..

sha..kawan aku kan...nak dpt anak sulung agak lmbt..mcm aku la...dah 10 bulan kawen br peknen...pas beranak, hbs je nifas, boleh solat. terus solat utk 9 bulan lg..dia terus peknen wei!..hehe...kelam kabut dia..skang dah branak anak kedua dah...hehe

MyRule said...

i pun rasa pantang tu lagi horror dari sakit bersalin.

♥ Fasha ♥ said...

LUV LIKE THIS :
haa berpantang mmg gile tak best! bukan sebab takleh mkn itu ini tapi rasa rimas yg gile2 sbb berpeluh sakan, nak berbengkung pulak, ngan air susu melimpah ruah yg basah kuyup, adoi aiii! tapi tu la kan, kerana anak nak seorang tu redha je la semua ^_^


GIRLS LIKE ME :
ahaks. mcm tak caye emir danish tu lahir time wedding anniversary kite2 ni kan. nex year jimat la papa ngan mama nak beli kek. hehe. apa2 pun wedding u ols mmg bestlah. especially baju ngan video tu, mmg grand sesgt! rase cam nak buat kenduri lagi skali jek =p


PRINCESS CINDELLYNA :
thank you dear...


SITI HAJAR :
thanks hajar ^_^


EDERQ :
haa dah bersalin kan? congrates to u too okeh ^_^

♥ Fasha ♥ said...

NURULJANNAH :
hoo awal2 berpantang tu sgt horror ye jannah. ngan bdn kita yang sakit, ngan baby yg meragam, ngan kena jaga mlm, huuu tensen2. takpe2 nanti rasa ye =p


RUBAIZAH :
haah baizah. induce kalo tak pakai epidural mmg sakit ya amats.. dah la aku ni jenis tak tahan sakit =p


MRS EEZA HERMAN :
tu la sib baik dok berpantang ngan mak kan so ada gak org yg tolong2. kalo dok sendiri lagi la tekanan. tapi jadi mommy ni mmg sgt2 best yg tak dpt digambarkan ^_^


HARZHARUN :
wahaha apap2 pun mmg nak gelak dulu weh. yela2 mmg byk gile aku utang nak tulis kat blog nih. sampai anak aku dah lahir ni pun citer kawin tak abih. ahaks.

oo video kawin tu toksah la tanye. aku maleh nak letak kat blog. sgt sedeh... dah la mahal! nyampah aku ngan PMline tu


MYRULE :
haha btul kan myrule. sebab sakit deliver tu kejap je tapi berpantang ni dah la sakit, masa tak cukup plak tu nak uruskan semua. horror2.. =p

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review