the company account.

Love & Kisses ✿ sha
Sangat leceh okeh nak bukak company account kat CIMB P. Gudang.

Last 2 weeks, I went there to open mine.
Sebab requirement from Lazada kan.
Kalau tak mmg aku just guna my current account je.
Then, pegi sana, bgtau motif aku datang kat sorang officer pompuan india tu pastu dia suruh tunggu kejap sementara dia borak2.

ye borak2 hokeh.
panas mak.

tunggu dekat setengah jam baru dia dtg kat aku tanya dah isi form ke belum.
tang bila masa ntah dia bg aku form, sibuk tanya aku dah isi form ke belum.
pastu dia gi balik kat tempat dia.
pastu tunggu lagi setengah jam baru la sorang officer malay tu datang bagi aku form utk isi sambil bgtau yg officer tadi bizi, tak dpt nak layan.

okkk fine.
this is sooo CIMB Pasir Gudang.

lepas isi form, dah stamp semua bagai, sibuk la suruh aku apply loan ASB sebab dia cakap aku takde introducer padahalnya aku dah memang ada current account kat sini okeh.
fineee!!!

aku gi CIMB Pontian dulu takyah la nak introducer bagai. RHB pun takyah introducer.
Maybank je yg suka introducer sume nih.
so bila aku ckp tanak apply loan, dia cakap nanti apa2 dia call balik.

after a few days, manager dia call.
he said, aku kena amik apa2 loan dari CIMB baru dia approvekan my application sbb aku takde introducer.
so aku ckp la kat dia, aku ada current account kat situ, aku mmg tanak buat loan apa2 pun.
tapi dia nak company current account as introducer.
so ok, aku bwk je la hubby punya company account tunjuk kat dia.
so, he told me to come over on Friday.

on Friday, aku datang, dia cuti pulakkk.
hangin tak?
pastu tak tinggal pesan kat officer dia pun.

pastu aku cakap kat officer tu, actually application sy ni boleh approve ke tak? kalau tak boleh, sy tak payah nak datang sini lagi sampai 5, 6x. buang masa. baik saya carik bank lain.
aku takat nak bukak current account je okeh! bukan nak apply loan ke mintak duit ke apa. ni siap nak bg duit lagi okeh!

then, a week after that, the malay lady called me. she asked me to fwd the emails from Lazada yg request for the openings of company account. so aku pun fwd la. the next day a chinese officer called me, bgtau yg application aku dah approve.
akhirnya okeh!

she told me to come over (again!) to fill up certain documents.
berapa banyak dokumen daaa.

so okeh, akhirnya berjaya jugak bukak akaun kat situ ye.
aku memang dah malas dah. baik gi RHB lagi senang.

for the cheque book, sila la tunggu lagi 3, 4 working days.
and the next Friday, I got my cheque book.

akhirnya, setelah 4 minggu, and 4x dtg ke bank, baru la setel semuanya.
one of the worst experience ever!
ingat senang kot customer nak kuar opis gi bank pastu nak tunggu berjam2 gini layan kerenah yg tak sepatutnya ada pun.
something yg sepatutnya boleh setel in a few days drag until a few weeks.
dari dulu sampai sekarang ni la dia punya servis.
elok la aku pegi CIMB Pontian, tak sampai setengah jam setel semua.

grrr!



sorry but this is my personal blog.
utk sebarang pertanyaan & pembelian produk, (NR/Tanamera/Amway/Shaklee/Ephyra/Anugerah/etc), please go to below address :

FB/Instagram : Charms & Colors
SMS/Whatsapp : 019 6555700

3 comments:

monstorious wife said...

True Fasha. Aku buat current acc kat cimb serdang 30 min jah. X yah introducer bagai. Btw, husband aku bukak acc cimb kat psr gdg tu duit dia asyik kena tolak tiba2. Balik2 kena pegi bank settlekan. Last2 dia menyampah guna cimb.

sha said...

ILOT :
tu la kannn. risau pulak kalo duit aku kena tolak tiba2 nih. gila ah

acu yuhan said...

Hi perkongsian menarik, done follow, follow me back :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review