kurus?

Love & Kisses ✿ sha
no, rasanya aku belum that kurus lagi pun.
tapi dah berjaya pakai jeans lama!
yey!!!

my mum cakap, dulu lepas bersalinkan Along, berat mak 46 kg je tau. lepas bersalinkan Angah la (my sis) berat mak terus tak turun-turun. Along kalau tak jaga nanti mesti jadi mcm mak.

dah la time pantang aritu pun my mak bidan yg urut tu dok cakap, abis la... lepas ko beranak no. 2 ni confirm tak dpt kurus balik.

'statement membunuh betul la mak pah ni kan T_T

tapi ternyata jangkaan u ols semua silap!!!
semalam berjaya pakai jeans lama yg bersaiz 27 hokeyyy.

and pagi2 tu time briefing, ada seorang pegawai senior ni tegur aku.
tak pernah2 kot dia nak tegur aku waktu kat luar and tiba2 dia datang dekat2 and said, fasha, tahniah, tahniah.

aku senyum la kan sambil cakap thanks sebab ingatkan yang dia maksudkan tu sebab dapat baby baru.
then he said, tahniah sebab berjaya dapat balik shape anak dara awak. slim betul la sampai orang tak percaya awak dah anak dua.

okkk...
seriously I don't know how to respond sebab kalau dengan kawan-kawan boleh la kot nak cerita2 pasal shape semua ni kan.
haha

macam tak percaya aku pernah jejak 75 kg.
and it takes just 2 and a half months to almost loose it all.
suddenly I got lots of compliment from a lot of people and ramai yg tanya apa rahsianya?

to tell u the truth, I'm not really sure how and why but thanks to Nona Roguy, Mai Beaute girdle, and also to both of my angels, Aaira Aleena & Emir Danish sebab diorang yg sangat aktif ni la buat mata omak jadi mcm panda and turun berat badan akibat penat mengejar-ngejar ke hulu hilir. hiks.

my colleague siap cakap, jgn kurus lagi sbb nanti u nampak cengkung.
so it means that I'm trully dah kurus la kan walaupun berat badan tak berapa nak turun sgt. haha




And another reason is that, because I'm fully breastfeed Aaira.
bf memang salah satu cara utk menurunkan berat badan, kan.

I don't even have to diet hokey.
tak mungkin la nak diet time bf ni kan.
I'm hungry all the time and I ate whatever it is that I want.
pavlova, cheese cake, Baskin Robbins, ABC, etc cumanya tak berapa kemaruk mcm time preggy dulu la.

Pil Phytonatal NR tu mmg aku maintain ambil sampai sekarang.
selang-seli dgn supplement Shaklee.
of course la aku cuma jual produk yg aku guna, yg aku suka.
dan alhamdulillah both NR and Shaklee work wonders for me :)

and I only use Mai Beaute girdle instead of corset yang mahal2 belako itu. I don't even wear a full corset sebab tak sempat.
and as usual, mekap pun dalam kereta waktu nak pergi kerja sambil bf Aaira.

see?
omak yg veri kelam-kabut.
nasib baik time ni hubby still tak berapa sibuk lagi and boleh hantarkan aku ke office and anak-anak ke nursery. tak tahulah nanti mcm mana jadik bila dah kena drive sendiri T_T

7 comments:

fifi said...

Bf memang buat kita kurus kan..ajaib betul.makan byk pun kurus..

aisha said...

Pil phytonatal tu leh consume ke even kita bf? Anak tak sakit perut?

Chekgu Azrine said...

Berat saya xturun byk sgt pun..tp semua ckp kuruih dah..sbb bf kot ek..lgpun..mkn xhingat donia...haha

cha said...

huhu tahniah dh back in shape. i ni plak nak gemuk :/ kurus sgt tak elok kan

akish ali said...

yeahhh...bf mmg dan konfem mengruruskan..PLUS.....status ANAK 2...lagi boleh mengslimkan kite omak2 ni...

=)

sha said...

boleh je mkn walaupun bf. tak effect pd baby :)

sha said...

boleh je mkn walaupun bf. tak effect pd baby :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review