my little ones.

Love & Kisses ✿ sha
I'm entering my 37 weeks now!
oh my god... I'm gonna be a mother of two in just a blink of an eye!
how time flies... macam tak percaya!!!!

my dear Danish had been veri good and sooo comel as always but a little bit naughty nowadays. and he's 1 year and 9 months old now.

my mom kan cikgu so dari hari Jumaat aritu Danish stay kat my parents house sempena cuti sekolah, and semalam baru kitorang amik balik sebab my parents nak gi KL for my cousin's wedding. aku tak ikut la sebab malas nak jalan jauh2 kang terberanak kat sana plak kan. lagipun cuti dah abih. and my mom said, semalam dia dah pandai sebut 3 suku kata okeh!

time tu my mom tgh dok buat something kat CIMB Clicks pastu nak bayar bil. Danish of cos sibuk2 la kat sebelah, then dia follow je my mom cakap. pilih utilities. then dia pun sebut 'piyeh utilities', then bayar bil elektrik. Danish follow 'bii yetrik'.

haha.

and sebab aku banyak belikan animal books for him, dia memang dah recognize byk nama2 binatang. for example, crocodile is dile, badak sumbu is umbu, monkey is onkey, goat is goat, cat is cat, ayam is ayam, kumbang is umbang, panda is panda, horse is horse, and so on. and time nak minum susu mesti ada buku kat tangan, nasib la sape yg jadi tukang baca, kan.

haha.

my oh my, dah besar ye cik abang. but he'll always be a baby to me.
hummm.

and this is one of his favourite dish.
our favourite dish actually.
Cream Caramel Pudding by Amway (of course!)

Before this aku guna brand White Wings, sedap memang sedap tapi mcm leceh skit nak buat and harga mahal, RM9.90 for one packet.
Yang ni RM13 for 2 packet okeh.
murahan, omak senang nak buat, makan pun sedap.

Aku bagi dia makan puding tu je la, yg caramel tu of cos masuk perut omak, kan.

Kadang2 tak sempat tunggu keras, dia dah sibuk nak2 sebab time aku buat tu dia kan tunggu kat tepi, so mesti asingkan dia punya portion dulu. haha.

guna susu HL boleh, Dutch Lady pun boleh, apa2 susulah asalkan 1 litre.
5 minit je dah siap yo.

so kalau sesapa nak try boleh contact saya ya ^_^




PREMIUM GOLD Cream Caramel (RM13.00)

Cream Caramel Pudding easy like ABC!
Murah, berkhasiat, tiada bau telur, confirm jadi, and confirm sedap!
Hanya sebatikan/blend serbuk kastard dengan 1 liter susu segar dan didihkan selama 2 minit. Mesti dikacau selalu. Masuk dalam acuan dan curahkan sos caramel dan sejuk hingga keras.

A delightfully smooth and creamy dessert for everyone!
Enjoy mouthwatering custard pudding with caramel sauce in the comforts of your own home. Comes with easy-to-follow instructions.

Review for this fabulous dessert :
http://qhaifanurin.blogspot.com/2012/03/cream-caramel-desserts.html http://www.cariso.net/2010/03/24/cream-caramel-pudding-easy-like-abc/

100g x 2 (custard mix)
80g x 2 (caramel sauce)

3 comments:

wanlurvesya said...

kejap je da 37 weeks..take care fasha :) moga dipermudahkan..

sha said...

WANLURVESYA : thanks sya... tu la mcm tak terasa masa berlalu :)

harzharun said...

qasyaf sbb cat kd tet..mami jd meme..daddy jd didi...hentam sj lah..haha...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review