of this and that.

Love & Kisses ✿ sha

yep, I'm still here.
kebizian melampau tapi keinginan mau bercerita memang membuak2.
hiks.

Lots of thing happen in the last few weeks.
and also in the last few months.
lots of good and lots of bad...
my atuk passed away last month... and Hubby's uncle passed away last week...

Both of them memang rapat sangat2 dengan kami so when they're gone sampai sekarang still mcm tak percaya... especially Hubby's uncle. dah la the day before tu kami baru jumpa dia time kenduri arwah atuk, siap gelak2 lagi. dia tak sakit apapun and then the next day dapat tau dia dah meninggal dunia... sangat2 terkejut! tapi suratan takdir, ajal maut tak siapa tahu kan? kalau nak dipanggil Allah, sekelip mata je....
hmmm.

But along comes the bad news, there'll always some good in it.
Hubby and me got some kinda bonus from the company.
Hubby kan baru join us dlm 10 days mcm tu tetiba our company merge with Petronas subsidiary and on top of his salary, he got 1-mth in lieu payment. rezeki terpijak. alhamdulillah...

and I also receive some in lieu plus gratuity payment from the company.
and the best part is we also receive the housing loan subsidy this month! yey!
nothing much tapi cukupla nak renovate rumah skit2, beli itu ini skit2, simpan skit2...
seriously kalo Sime Darby ni wujud kat JB memang takmo pegi tempat lain dah =p

and alhamdulillah order untuk CHARMSandCOLORS sentiasa ada setiap hari.
English cotton, Japanese cotton, kain Shantung, tudung Jasmin, hanger and also stand tudung. Packing stuff such as boxes tu on the way la akan masuk senarai kami.


I sell things that I use.
Maksudnya, I always use high quality items, so takkan la aku nak jual barang yang low quality kan sebab in the end memang aku akan guna jugak.
The English & Japanase cotton is made in Egypt printed in Korea and the Shantung is not the normal yg keras2 tu. It's made in Indonesia and kain dalam tak perlu lining pun sebab lembut.

Guestbook pun sentiasa ada orang order setiap hari tapi minta maaf sangat2 sebab tak sempat nak buat. Hubby cakap tunggu ada kedai nanti la baru sambung buat guestbook tu.

Memang penat and bizi yang dasat, balik keje sibuk2 dengan anak and suami and nak packing2 barang untuk pos and nak hantar by hand tapi sesungguhnya doing something yang kau suka memang sangat2 mengujakan! buat hati membuak2 gembira. hihi.

ada some other gud news to share tapi nanti2 lah ^_^
mau ke JJ nih.
ai kan mengidam Galaxy Note dari aritu.
hopefully dapat beli arini sebagai treat utk diri sendiri. heee~

3 comments:

♥ balkidz_hunny ♥ said...

kelaaassss tau ngidam galaxy note! :)
gudluck in bisness babe!

harzharun said...

aku suka part2 rahsia2 yg xmo cite lg tu..hihihi...mebe we r sharing the same sweet rahsia?....aku tunggu ko ckp dulu la..hahaha

sha said...

BALKIDZ_HUNNY :
ahaks. mengidamnya dr aritu tapi sampai la ni tak dpt2 ha. celcom dok takde stok jek. nyampah


HARZHARUN :
ai dah agak apa yg u rasie2 tuhh!! hahaha nak share rasie aku eh. tungguuuu... hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review