Alas Dulang - Sampin - Butang

Love & Kisses ✿ sha
We went to KL last Wednesday.
My family and I.
For my brother's convocation.
Hubby tak ikut sebab dia sibuk time tu.

Konvo hari Khamis pagi so petang Rabu tu lepas habis course, aku terus memecut kete balik kg. Then, lepas abis konvo dalam pukul 2, kami terus ke Shah Alam sebab my mum ada appointment dengan penyewa baru dia.

Lepas setel semua, kami terus ke PKNS sebab nak carik butang baju nikah for hubby's hantaran. Actually, aku dah beli butang mutiara time pegi KK aritu tapi macam tak matching dengan baju dia so takpe la carik yang baru ni. My mum said, nak nikah kan sekali je so beli la yang mahal terus. So, aku pun telah bersukaria la bersoping-sopingan sebab ada sokongan padu =p

Pastu ingatkan nak letak sulaman jugak kat leher and tangan dia tapi majlis tinggal seminggu je lagi, kalau hantar kat tailor macam tak sempat plak so maybe the sulaman buat lepas majlis nunang nanti kot.

Tak lama pun kami kat PKNS tu.
Maklum la kalau jalan dengan my abah memang semuanya kena cepat.
Dia paling tak suka shopping lama-lama ni.
So dalam pukul 6 tu kitorang dah kena balik Sunway sebab malam tu ada Majlis Merisik for my brother kat Klang.

haish. haish.
pagi baru konvo, malam dah pegi merisik nih.


Apepun, aku sangat satisfied sebab dalam masa 2 jam tu dapat la memborong butang baju melayu yang sangat vouge and also a sampin songket for him.

Macam mana ntah time jalan-jalan tu bole plak terserempak ngan songket yang sangat tasty itu. Maka harus la membeli 'kan walopun aritu dah siap beli pun a sampin for him kat Angsana.

Takpe, sampin yang aku beli dulu tu tak berapa best sangat lagipun dia bole pakai time majlis nunang nanti.

Ye perempuan memang mudah terpengaruh nih ^-^

Then, ingatkan nak singgah IKEA sebab aku nak beli lampu bilik and also Jalan TAR untuk mengoyak-rabakkan lagi wallet tapi tak sempat lak.

Penat memang takleh nak cakap la.
Menunggu konvo di tengah panas tu memang dah macam nak pitam. Aku dah la tengok matahari seminggu sekali je nih. Pastu pegi round satu PKNS lagi. Then sempat pulak pegi merisik.

Mana ntah dapat energy banyak-banyak nih.

Pastu semalam, pukul 9 pagi kitorang pun bertolak balik ke JB.
On the way tu singgah Nilai 3 sebab aku nak cari alas dulang and my mum nak carik bekas telur for my sis's wedding.

Sangat hepilah sebab jumpa yang sangat menepati citarasa.
Gold color for me and sparkling crimson for him.
lalala~

ye.
Our hantaran telah bertukar tema.
Gold color for my side and crimson red for his side.
Si dia sangat geram coz I love to change things last minute =p

Tapi nak wat camne kan.
Suprises do make your life more colorful.
'btul tak?

-----

tick tok tick tok...
7 days to go oke.
wahhh.

5 comments:

Anonymous said...

nape tuka loyout?
i suka yg merah tu.
lebih chantek tau ;p

~intanz~

- z L a - said...

salam, gud luck for the preparations..
and congratz in advance for the engagement!

i'm having a promotion: makeup for occassions at RM 50 only! for further details, kindly visit: http://gorgeous-makeups.blogspot.com/

Anonymous said...

bila nak update nih?
btw, congrats on ur engagement ya? :)

~intanz~

++ Fasha ++ said...

INTANZ :
tak nyempat la intan mau updet byk2 nih. sangat bizilah dgn keje yg berlonggok2. haish2 anyway mekasih ye ^-^

ZLA :
thanks dear for the wish ^-^

ida said...

hi...
slm perkenalan...
congrats on ur engagement...
btw..nk tny brp rm ye sampin yg yu beli kt pkns tu..range hargalaa...
thanks =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review